bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Dansk målmandsduel i Berlin

Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Dansk målmandsduel i Berlin

Optakt, Hertha BSC, Berlin

Hertha er presset i bunden af Bundesligaen, mens Union Berlin omvendt kan lægge pres på Bayern München med en sejr i det 14. Berlin-derby. Union og Frederik Rønnow er storfavoritter, når de gæster Oliver Christensens hjemmebane lørdag eftermiddag,

 

Kampfakta

Spillested: Olympiastadion, Berlin
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv:  Viaplay

 

Hertha BSC

Alle os, der har mindre søskende ved godt, at man helst gerne skal overgå sin lillebror eller lillesøster. Man skal i hvert fald på en eller anden måde få vist, at man er bedre end familiens yngste. For nogle lykkes det.

Og så er der Hertha Berlin.

Hertha Berlin er ikke bare blevet overhalet indenom af lillebror Union Berlin, de er også gået fuldstændig i stå på Autobahn, mens Union kører sikkert og solidt afsted med høj – men alligevel kontrolleret – fart.

Der har vel sjældent været så stor en favorit i et Berliner-derby, som det er tilfældet denne søndag.

Det ene hold kommer med en sejr og selvtillid i bagagen, og ja det andet hold er Hertha Berlin. Hertha-mandskabet har fortsat deres første sejr og deres første point til gode i 2023, og det var decideret grimt i midtugen, da Wolfsburg og Jonas Wind bankede Hertha på Olympiastadion.

Hele fem gange blev Oliver Christensen passeret, heraf en enkelt gang af sin landsholdskammerat Jonas Wind, hvilket betyder, at Hertha stadig befinder sig under nedrykningsstregen. 17 kampe, 14 point.

Se Jonas Wind score et frækt lob mod Oliver Christensen

Resultaterne taler sit eget sprog, og da man i den første spillerunde i det nye år heller ikke formåede at slå Bochum, som også er en direkte konkurrent til overlevelse, ja så kan det ikke undgås, at Sandro Schwarz efterhånden er en presset mand.

Schwarz har ikke formået at bygge et nyt Hertha-hold op, som for alvor kan vise, at de har kvaliteterne til ikke at skulle ligge i bunden og rode rundt. Omvendt har vi set talrige gange de senere år, at det ikke ligefrem hjælper at sende en træner på porten i hovedstaden.

Tålmodighed er måske nøglen denne gang, og så ser det faktisk heller ikke værre ud. Der er to point op over stregen, og ingen af de omkringliggende hold kan rigtig sige sig fri af nedrykningskampen.

En sejr over lillebror, som har vokset Hertha over hovedet, vil uden tvivl gøre underværker. Sandro Schwarz har varslet, at man vil se et mere aggressivt og tændt Hertha-hold, end man er vant til, og det tegner jo godt for et derby.

Schwarz og de mange tilskuere på Olympiastadion må dog kigge langt efter Ejuke, Jovetic og Nsona, mens Agustin  Rogel har karantæne.

 

Union Berlin

Det er to diametrale modsætninger, der lørdag mødes på Olympiastadion. Hertha Berlin fik som bekendt klø af Jonas Wind og Wolfsburg i midtugen, mens Union sikrede sig en vigtig 2-1-sejr ude mod Werder Bremen.

Urs Fischers mandskab kom ellers bagud efter 14 minutter, hvilket Union ellers ikke har for vane, men som et ægte tophold fik de vendt kampen på hovedet – og vandt altså 2-1.

Union Berlin har overhånden overtaget i den tyske hovedstad i øjeblikket, især når det kommer til den direkte duel mod storebror Hertha Berlin. Union har således vundet fire kampe i træk, når modstanderen har heddet Hertha.

Det i sig selv giver selvtillid, og Union har samtidig ikke tabt til Hertha siden 2020, hvilket dog skete på Olympiastadion. Die Eisernen er samtidig også indehaver af den andenbedste defensiv i Bundesligaen, det ellers til trods for at Frederik Rønnow og co. ikke har haft et clean sheet de seneste syv runder.

Urs Fischer og Union må siges at være favoritter i lørdagens derby, selvom klicheen med at et derby altid er en anden størrelse også skal med i ligningen.

Samtidig kan Union med en sejr hale yderligere ind på Bayern München, der møder Frankfurt senere lørdag aften. Den kamp vil man uden tvivl kunne se med ro i sindet, hvis man vel og mærke har hentet de tre point, som vil lægge pres på både Bayern og særligt Frankfurt, hvis de vil være med i kampen om at drille Bayerns mesterskabsdrømme.

Til det 14. Berliner-derby gennem tiden råder Urs Fischer over en stort set skadesfri trup, da det kun er norske Morten Thorsby, der er skadet.

 

Karantæner

Hertha: Ingen
Union: ingen

 

Bud på startopstillinger

Hertha: Christensen – Pekarik, Uremovic, Kempf, Plattenhardt (c) – Tousart, Serdar – Richter Boetius, Lukebakio – Kanga
Union: Rønnow – Jaeckel, Knoche, Leite – Trimmel (c), Haraguchi, Khedira, Haberer, Gießelmann – Becker, Behrens

 

Vidste du, at..:

Sandro Schwarz og Hertha kun tabte tre ud af de første ni Bundesliga-kampe? Men nu har de tabt seks ud af de seneste otte kampe?

 

Dom

Union skal vinde, det siger al fornuft. Men er det ikke også charmen ved fodbold, at det ikke altid går, som præsten prædiker. Hvis man er Hertha-sympatisør, så skal man nok folde hænderne en ekstra gang i så fald. Vi tror dog på, Union lever op til favoritrollen og vinder 2-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby