bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Eintracht Frankfurt: Kan Lindstrøm sænke de tyske mestre?

Optakt: Bayern München – Eintracht Frankfurt: Kan Lindstrøm sænke de tyske mestre?

Optakt, Bayern München, højdepunkter

Det er Bundesligaens førerhold, der møder – en måske – førsteudfordrer, når Bayern München og Jesper Lindstrøms Eintracht Frankfurt krydser klinger i årets første Kracher mellem de to tophold.

 

Kampfakta

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: See

 

Bayern München

Bayern har endnu den første sejr til gode i Bundesliga-sammenhæng i 2023, da de to første kampe mod hhv. Leipzig og Köln er endt uden vinder.

Og faktisk er der lidt grus i maskineriet i Bayern, i hvert fald når det drejer sig om Serge Gnabry. Bayern-mandskab fik efter 1-1-opgøret i Leipzig en ekstra fridag, for at man kunne stå skarpt til midtugens kamp mod Köln.

Gnabry valgte dog at tage til byernes by, Paris, for at deltage i Fashion Week, hvilket ikke er faldet i god jord hos sportsdirektør, Hasan Salihamidzic.

– Det er amatøragtigt. Det er præcis, hvad jeg ikke kan lide, og det er præcis det, som Bayern München ikke skal være, lød det i Kicker.

Gnabry blev også taget ud allerede i pausen mod Köln, hvor det var et sent mål af Kimmich, der sikrede Bayern et point.

Men balladen med Gnabry er ikke det eneste grus, der er i Bayern-maskineriet i øjeblikket. Tirsdag fyrede man den mangeårige målmandstræner Toni Tapalović, som særligt har haft et godt samarbejde med den nu skadede Manuel Neuer. Det har vakt stor opsigt, at der blev sagt farvel til en så prominent figur i trænerteamet, og der kan spekuleres i, om det nu også er tid til, at Manuel Neuer-æraen når sin afslutning.

I hvert fald er Yann Sommer blevet hentet ind, og selvom han stadig har sit første Bayern-clean-sheet til gode, så findes der næppe en Bundesliga-angriber, som ikke har respekt for schweizeren.

Nu er modstanderen så Frankfurt, og selvom der er lidt drama i kulissen på Säbener Strasse, så har de gode minder fra sidste møde. Her gav Bayern Frankfurt en fodboldlektion, hvor da vandt med hele 6-1 i den første spillerunde af indeværende sæson. Siden da er der sket meget hos begge mandskaber, og nu er spørgsmålet så, hvorvidt Bayern kan trække yderligere fra i toppen af Bundesligaen. Inden lørdagens Kracher har Bayern tre point ned til Union på andenpladsen, mens Frankfurt er placeret på fjerdepladsen – fem point efter Bayern – da de i midtugen delte med Freiburg.

 

Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt har – ligesom Bayern – fået en blandet start på fodboldåret 2023, hvor det dog er blevet til dobbelt så mange point som rekordmestrene. Frankfurt indledte året med en sejr ude mod Schalke 04, hvor Jesper Lindstrøm også fik åbnet sin målkonto. I midtugen var der dog lidt mere modstand, da die Adlern var en tur i Freiburg, hvor det endte med et remis.

Se Jesper Lindstrøm score efter en flot solotur mod Schalke

Frankfurt holder dog fast i top-4, men det er uhyrer tæt i toppen af Bundesligaen. Der er således kun to point, der adskiller nr. to, Union Berlin, og nr. seks, SC Freiburg.

Ethvert pointtab i øjeblikket er derfor dyrt, hvis man vil blive ved med at spille med om de sjove placeringer, og det kan der ikke være nogen tvivl om, at Frankfurt vil. De har i hvert fald vist prøver på et højt topniveau med mange offensivspillere, der byder ind, og det skal også være taktikken på lørdag på Allianz-Arena.

For selvom Frankfurt er godt kørende, så er de altså ikke favoritter i München. Det er der i øvrigt ikke mange, der er.

Eintracht-mandskabet må også sidde med en eller anden form for hævntørst, da de blev spillet ud af brættet i det omvendte opgør. Alligevel må Frankfurt-spillerne have en tro på, at det kan lade sig gøre at vinde i München, hvilket man faktisk formåede at gøre sidst Frankfurt-mandskabet drog til Sydtyskland. Her endte det 2-1 til Frankfurt efter en sen scoring af Filip Kostic.

Oliver Glasner må se bort fra Aaronson, Dina Ebimbe, Pellegrini og Wenig, mens Kevin Trapp, som var syg i midtugen, fortsat er tvivlsom til lørdagens opgør.

 

Karantæner

Bayern: Ingen
Frankfurt: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Bayern: Sommer – Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies – Kimmich, Gravenberch – Sane, Müller (c), Coman – Choupo-Moting
Frankfurt: Ramaj – Tuta, Smolcic, N’Dicka – Knauff, Kamada, Rode (c), Lenz – Lindstrom, Götze – Kolo Muani

 

Vidste du at..:

Bayern München har scoret i 48 hjemmekampe i træk? Det sidste hold, der formåede at holde clean sheet på Allianz-Arena var Leipzig i 2020, hvor, ja du husker rigtig, Julian Nagelsmann var ved roret.

 

Dom

Bayern må efterhånden være sultne efter at vise, at de også kan vinde i 2023 samt spille 90 gode sammenhængende minutter. Men Frankfurt er en svær størrelse, og de kommer helt sikkert til at bide skeer med Bayern-mandskabet. Vi tror dog på, at hjemmebanefordelen gør forskellen for Bayern, som vinder 2-1.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby