bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Bayern München

Optakt: Hertha BSC – Bayern München

Hvis resultaterne flasker sig, kan gæsterne lørdag sætte rekord og vinde det tyske mesterskab for fjerde år i træk. 

Holdnyt:
Hertha BSC:
Hjemmeholdet har haft en formidabel sæson, men de seneste par ugers resultater har efterladt dem med en halvdårlig bismag.

Onsdag tabte de pokalsemifinalen hjemme mod Dortmund, og i sidste uge røg de for første gang i foråret ned på fjerdepladsen, da det blev til et 2-1 nederlag mod Hoffenheim.

Isoleret set er det stadig imponerende, hvad de har opnået i denne sæson. Især taget i betragtning af, at de på nogenlunde samme tid sidste år kæmpede for at undgå nedrykning. Med fire kampe tilbage har de stadig fire point ned til Gladbach på femtepladsen, så Champions League er fortsat inden for rækkevidde.

Pal Dardai skal forsøge at få sit hold tilbage på ret kurs, men han må til lørdagens kamp undvære Allagui og Kurt, der begge er ude med skader.

Bayern München:
Efter tirsdagens sejr i pokalen mod Bremen er Bayern München det eneste europæiske hold, der realistisk set kan nå at vinde the treble i denne sæson.

Mesterskabet kan endda sikres i weekenden, hvis de besejrer Hertha, samtidig med at Dortmund taber i Stuttgart. Hvis det sker, vil holdet blive det første nogensinde til at vinde fire år i træk.

Alle fire mesterskaber er kommet i land med Manuel Neuer, der i midtugen forlængede sin kontrakt frem til 2021, og som lørdag kan sætte en ny rekord. Holder han og resten af defensiven buret rent, vil det være første gang nogensinde, at en målmand i ligaen opnår 20 clean sheets på en sæson. Rekorden på 19 clean sheets indehaves i øvrigt af…..Neuer selv.

Pep skal forsøge at tage endnu et skridt mod titlen uden Badstuber og Robben, mens Alonso til gengæld er tilbage efter endt karantæne. Også Boateng, der har været ude i tre måneder, kan gøre comeback lørdag.

Karantæner:
Hertha BSC: Ingen
Bayern München:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Hertha BSC: Jarstein – Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger – Weiser, Skjelbred, Kalou, J. van den Bergh – Ibisevic
Bayern München:
Neuer – Lahm, Kimmich, Benatia, Alaba – Vidal – Douglas Costa, T. Müller, Thiago, F. Ribery – Lewandowski

Vidste du, at…:
to ud af Bayerns sidste fire mesterskaber er vundet i netop Berlin?

Dom:
Herthas form er dalene, og nederlaget i pokalen har kostet kræfter fysisk og mentalt. Mod et veloplagt Bayern-mandskab får de det svært. 0-2.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”