bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Bayern München

Optakt: Hertha BSC – Bayern München

Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin

Kampfakta

Kamptidspunkt: søndag 15.30
Spillested: Olympia stadion (Berlin)
Tv: TV3 Sport
Dommer: Tobias Stieler

 

Hertha BSC:

Efter fire ugers vinterpause starter Bundesligaen op på ny, og for Hertha BSC er det noget af en start, når de forsvarende mestre fra Bayern München kommer en tur til hovedstaden. Og som om et besøg af Bayern i sig selv ikke er en stor nok mundfuld, så er der opstået problematik på trænerbænken. Cheftræner Jürgen Klinsmann står muligvis til at misse søndagens brag, da han tilsyneladende skulle have glemt at forny sin trænerlicens. Hovedstadsklubben skal indsende et nyt og gyldigt inden premieren, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at have Klinsmann på sidelinjen.

Klinsmann og hans tropper sluttede efteråret ganske fint af med tre syv point i tre kampe, hvilket har resulteret i en foreløbig 12 plads lige efter lokalrivalerne fra Union Berlin. Fine resultater med både sejre over Freiburg (1-0) og Leverkusen (0-1) samt uafgjort mod topholdet Gladbach (0-0) har gjort, at Die Alte Dame er rykket længere væk fra den kedelige nedrykningsstreg og tættere på midterholdene.

Hertha er til denne kamp stadig uden Maier, mens veteranen Kalou har været i gang med individuel træning, da han har planer om at skifte væk fra Hertha inden for dennærmeste fremtid.

Klinsmann, hvis han da ellers er med, kan give debut til vinterindkøbet Ascacibar på den defensive midtbane, ligesom det forventes, at han vælger Selke på toppen frem for Ibisevic.

 

Bayern München:

”En rigtig Bayern stime”. Sådan kan man vist bedst beskrive mesterholdets seneste kampe. En stime på fire kampe, hvis man tæller Tottenham kampen med, som alle gav sejre. De fire kampe endte med en samlet målscore på svimlende 14-3, men mod både Freiburg og Wolfsburg skulle der sene mål af den unge hollænder Zirkzee til, før Bayern kunne sikre sig sejrene, der gør, at de stadig hænger på i toppen.

I vinterpausen har Bayern skrevet kontrakt med Alexander Nübel fra Schalke, og allerede inden hans ankomst, har den handel skabt en del uro i truppen, hvor seneste nye er, at Manuel Neuer er begyndt at overveje et skifte væk fra mestrene.

Her og nu er han dog stadig at finde i truppen, og han bliver vigtig, hvis Bayern for alvor skal tilbage i topstriden. Ikke mindst i kampen mod Hertha, hvor holdet døjer med en lang række skader.

Hans-Dicker Flick er nemlig ikke i stand til at bruge, Coman, Hernandez, Javi Martinez og Süle, som alle er ude med skavanker, mens Kimmich sidder ude med karantæne, efter han modtog sit femte gule kort imod Wolfsburg.

Serge Gnabry er til gengæld blevet sin skade kvit, men det bliver højest som indskifter, at han kan få en rolle i søndagens opgør.

 

Bud på startopstillinger:

Hertha Berlin: Jarstein; Klünter; Boyata; Rekik; Plattenhardt; Ascacibar; Lukebakio; Darida; Grijic; Dilrosun; Selke
Bayern München: Neuer; Pavard; Boateng; Alaba; Davies; Thiago; Müller; Goretzka; Perisic; Coutinho; Lewandowski

 

Vidste du, at…

Jürgen Klinsmanns eneste klubtrænerjob før Hertha faktisk var hos Bayern München? Han fik dog kun lige knap en enkelt sæson i spidsen for Bayenr, inden han blev fyret i april 2009.

Dom:

Det er to hold, der sluttede efteråret med stor selvtillid i banken, som mødes i forårspremieren. Bayern er hårdt ramt af skader, men vi tror alligevel på en sikker sejr til gæsterne. 3-0 og selvfølgelig med Lewandowski på tavlen.

 

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”