bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha Berlin – Bayern München: Robben scorer

Optakt: Hertha Berlin – Bayern München: Robben scorer

Læs vores optakt og få seneste nyt om skader, bud på startopstillinger samt fokus på nøglespillere

Bayern kan slås. Godt nok skulle der en i realiteten ligegyldig udekamp mod Manchester City, en tidlig udvisning og to personlige fejl i de sidste fem minutter til, men facit er det samme. For det hører til sjældenhederne, at sydtyskerne taber – specielt i Bundesligaen. Det suveræne førerhold har blot tabt tre ud af de sidste 84 kampe, hvoraf to af dem var nederlag, efter de allerede var blevet mestre.

I sidste års opgør mellem de to formåede Hertha ved begge lejligheder at true Bayern, men manglede dog den sidste koldblodighed, da det endelig gjaldt.

Træner Luhukay, der i seks forsøg i øvrigt aldrig har besejret Bayern, har inden lørdagens duel også henvist til de to kampe sidste år, hvor Hertha med hurtige omstillinger og til tider aggressivt pres på boldholderen gjorde livet svært for mestrene.

For gæsterne må det forventes, at Guardiola stiller i stærkeste opstilling for at komme tilbage på sporet. Godt nok har Bayern allerede et solidt forspring ned til nummer to, men den ærekære spanier vil være opsat på at revanchere nederlaget mod City. Da Hertha samtidig er hårdt ramt af skader hos centrale spillere, vil alt andet end en udesejr da også være en solid overraskelse.

Selvom Hertha imponerede med en 2-1 sejr i sidste uge ude mod Köln, så er hovedstadsklubben nemlig langtfra i samme form som ved dette tidspunkt sidste år, og hvis et par resultater flasker sig, kan de med et nederlag mod Bayern faktisk ryge under stregen.

Bud på startopstillinger:
Kraft – Ndjeng, Hegeler, Brooks, Schulz – Hosogai, Skjelbred, Stocker, Beerens, Ben-Hatira – Schieber
Neuer – Rafinha, Dante, Boateng, Bernat – Alonso, Robben, Ribery, Götze – Müller, Lewandowski

Skader og karantæner:
Hertha Berlin: Hos hovedstadsklubben må de til kampen mod mestrene se bort fra Gersbeck, Langkamp, Lustenberger, Pekarik, Baumjohann og Cigerci.

Bayern München: Begge reservekeepere, Reina og Starke er stadig skadede, akkurat som Alaba, Badstuber, Javi Martinez, Lahm og Thiago  er ude længere tid. Pizarro er i gang med sin genoptræning, men er endnu ikke helt klar igen.

Hold øje med:
Julian Schieber – Han er tilbage efter sin skade, og selvom han ikke er en torfabrik, så giver han alligevel en vis tyngde til angrebet. Derfor har træningen hos Hertha de sidste par dage også indikeret, at Schieber får lov til at begynde på toppen på bekostning af den knap så nærkampsstærke Kalou.

Arjen Robben – Hollænderen er fortsat med i feltet om en topplacering ved Ballon d’Or, og netop mod Hertha har han gode muligheder for at styrke sit kandidatur. I sine fem Bundesligakampe mod Hertha har han vundet dem alle og scoret imponerende seks mål samt lagt op til tre. Hermed er en lille spilfidus om garanti for Robben-mål givet videre.

Læs flere optakter her:
Schalke 04 – Mainz 05: Di Matteo under pres
Bayer Leverkusen – 1. FC Köln: Bundesligaens bedste udebanehold
Wolfsburg – Gladbach: Hvem er Bayerns første udfordrer

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”