bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Schalke 04 – Mainz 05: Di Matteo under pres

Optakt: FC Schalke 04 – Mainz 05: Di Matteo under pres

Optakt, Schalke 04

Læs vores optakt og få seneste nyt om skader, bud på startopstillinger samt fokus på nøglespillere

Efter en flot 3-2 sejr over Wolfsburg i sidste runde kom Schalke for alvor ned på jorden i midtugens Champions League opgør mod Chelsea. Et nederlag på 0-5 mod Di Matteos tidligere arbejdsgiver blev det til, og dermed hænger deres videre skæbne i turneringen i en tynd tråd.

Det store nederlag får formentlig også konsekvenser i kampen mod Mainz, hvor holdet med tre point kan komme op på deres fjerde hjemmesejr i træk. I hvert fald udtalte Di Matteo på et pressemøde forud for kampen, at han regner med at ændre på et par pladser i forhold til Chelsea-kampen.

En af dem der kan ryge på bænken er Kevin-Prince Boateng, der længe blot har været en skygge af sig selv. Men kigger Di Matteo lidt i historiebøgerne bør han måske holde fast i tysk-ghaneseren. I de tre opgør han indtil videre har spillet mod Mainz, har han endnu ikke tabt og er noteret for tre scoringer.

Hos Hjulmand og Mainz skal der også helst point på tavlen. Holdet er uden sejr i de sidste fire kampe, og selvom holdet fortsat ligger fint til i midten af tabellen, så er der kun fem point ned til stregen.

Hjulmand har udtalt, at de går efter sejren på Veltins Arena, men at de også lever med et point. Hvis de skal rejse fra Gelsenkirchen med point, kræver det, at de får lukket bedre af. Godt nok blev det til 0-0 for et par uger siden mod Leverkusen, men i to af de seneste fire kampe har holdet smidt en 1-0 føring over styr.

Bud på startopstillinger:
Fährmann – Uchida, Neustädter, Höwedes, Aogo – Kirchhoff, Höger, Meyer, Boateng, Choupo-Moting – Huntelaar
Karius – Brosinski, Bungert, Bell, Diaz – Geis, Park, Djuricic, Samperio, Koo – Okazaki

Skader og karantæner:
Schalke: Hos hjemmeholdet har klubbens læger fortsat travlt. Giefer, Kolasinac, Matip, Draxler, Goretzka, Farfan, Obasi og Sam er alle ude med skader.

Mainz: Hjulmand må til kampen se bort fra Zentner, Schilk, Baumgartlinger, Hofmann, Moritz og Nedelev, der alle er skadede.

Hold øje med:
Max Meyer: Det tyske stortalent brød for alvor igennem sidste sæson med flere gode præstationer, men akkurat som sine holdkammerater har han haft svært ved at leve op til bedrifterne fra foråret. Med kreative spillere som Draxler, Farfan og Sam ude, hviler der et stort ansvar på Meyer, som fodringsmester til Huntelaar i front.

Joo-Ho Park: Sydkoreaneren har siddet ude med en skade siden første spilledag, men i sidste uges opgør mod Freiburg var han tilbage i startopstillingen. Sammen med Geis skal han lukke ned for Schalkes offensiv med Choupo-Moting, Meyer og Boateng, samtidig med at han skal sætte Mainz spil op og vinde tid på bolden. En stor kamp fra ham er nødvendigt, hvis Mainz skal have point med hjem.

Læs flere optakter her:

Hertha Berlin – Bayern München: Robben scorer
Bayer Leverkusen – 1. FC Köln: Bundesligaens bedste udebanehold
Wolfsburg – Gladbach: Hvem er Bayerns førsteudfordrer

You may also like
Optakt, Borussia Dortmund, Gelbe Wand, Den gule mur
Optakt: Borussia Dortmund – Bayern München: Mesterskabsduel og målfest?
Optakt, Union Berlin
Optakt: Union Berlin – RB Leipzig: Slaget om Østtyskland
Optakt, St. Pauli
Optakt: St. Pauli – Schalke: Historisk sejr i horisonten for havneklubben?
2. Bundesliga
2. Bundesliga november 2021 – Flere Pauli-point, Terodde-tvivl, HSV-stime og kaos i Werder