bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Optakt: Hamburger SV – Werder Bremen: Topbrag og oprykningsduel i Hamburg

Optakt: Hamburger SV – Werder Bremen: Topbrag og oprykningsduel i Hamburg

HSV, Hamburger SV, optakt

Der er dømt Nordderby og topbrag i 2. Bundesligaen, når HSV og Werder Bremen søndag brager sammen på Volksparkstadion, hvor 25.000 tilskuere må lukkes ind.

 

Kampfakta

Spillested: Volksparkstadion, Hamburg
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 13.30
Tv: Viaplay

 

HSV

Det er enhver HSV-fans våde drøm at besejre rivalerne fra Werder Bremen og tilmed kravle op på førstepladsen i 2. Bundesligaen, mens man omvendt sender Werder ned på andenpladsen. Det er sådan set, hvad der står på spil i lørdagens Kracher i Tysklands næstbedste række, hvor ligaens nr. 2, HSV, byder indenfor, når 2. Bundesligaens dukse, Werder Bremen, gæster Volkspark.

HSV er ubesejret i de seneste syv kampe i 2. Bundesliga-sammenhæng, og de er derfor også rigtig godt kørende. I seneste spillerunde blev det dog kun til et enkelt point ude mod Sandhausen, som dog var nok til at gå forbi både Darmstadt og St. Pauli. Ikke desto mindre må HSV-fansene ærgre sig hvide og blå over, at det ikke blev til tre point, for så kunne HSV have toppet rækken.

Det var ikke tilfældet, men nu får HSV altså en ny mulighed, når Werder Bremen venter. Det er en kamp og to hold, der målt ud fra historie, er en Bundesliga-kamp værdig, men de to mandskaber er langt fra fordums styrke.

Rent historisk er det gæsterne fra Werder Bremen, der har overhånden i disse Nordderbies, som der har været spillet 121 af tidligere. Heraf har HSV vundet de 39 kampe, Werder har vundet 46, mens de resterende 36 kampe er endt uden vinder.

Sidst de to mandskaber mødtes var det dog HSV, der trak sig sejrsrigt ud af opgøret, da Robert Glatzel allerede efter to minutter åbnede målscoringen, inden Moritz Heyer lukkede kampen til 2-0.

Til søndagens klassiker, der bliver spillet foran 25.000 tilhængere på ikoniske Volksparkstadion, må Tim Walter se bort fra Tim Leibold og Stephan Ambrosius, ellers har han resten af truppen til rådighed.

 

Werder Bremen

Det er ikke kun HSV, der er inde i en god stime, da også søndagens gæster fra Werder Bremen er ubesejret i otte kampe i træk. I den seneste runde fik Werder dog kun et enkelt point med fra hjemmekampen mod Ingolstadt, som udlignede fem minutter før tid.

Det satte en stopper for den flotte Werder-stime med syv sejre i træk, men pointdelingen ændrede ikke på, at Werder Bremen fortsat topper 2. Bundesligaen.

Werder-træner, Ole Werner, har faktisk også sit første nederlag som Werder-træner til gode, og der er ingen tvivl om, at hans mandskab vil gøre alt for at forlænge den stime. En sejr i søndagens derby vil ikke bare være en vigtig sejr over rivalerne, men det vil også give Werder lidt luft i toppen af 2. Bundesligaen og i forsøget på at vende tilbage til Bundesligaen hurtigst muligt.

Ole Werner har også formået at holde sin trup tæt på skadesfri på det seneste, og han har også alle spillere til rådighed frem imod topkampen i havnebyen.

 

Karantæner:

HSV: Ingen

Werder: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

HSV: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Reis, Kittel – Jatta, Glatzel, Alidou

Werder: Pavlenka – Veljkovic, Toprak, Friedl – Weiser, C. Groß, A. Jung – Bittencourt, Schmid – Füllkrug, Ducksch

 

Vidste du, at..:

hverken HSV eller Werder Bremen har været uden for top-5 i 2. Bundesligaen siden de to holds sidse indbyrdes møde på 7. spilledag?

 

Dom:

Vi håber på et Nordderby, der også afspejler de to holds placeringer, og at de viser, at de er de to bedste bud på de to direkte oprykkere i Bundesligaen. Det kræver høj kvalitet i en tæt række, hvor alt kan ske, og alt kan også ske i søndagens kamp. Vi tror på en sejr til gæsterne, som er utrolig godt kørende i øjeblikket.

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten 

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund