bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Eintracht Frankfurt – Bayern München: Tre på stribe for Lindstrøm og co?

Optakt: Eintracht Frankfurt – Bayern München: Tre på stribe for Lindstrøm og co?

Bayern München afværgede en decideret krise, da de i sidste spillerunde formåede at besejre Greuther Fürth – trods et truende nederlag ved pausen. Men lørdag venter et Frankfurt-mandskab, som har haft et godt tag på Bayern på det seneste, og en sejr til rekordmestrene er langt fra givet.

Kampfakta
Spillested: Deutsche-Bank-Arena, Frankfurt
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: See

 

Eintracht Frankfurt

Det har været meget op og ned for Eintracht Frankfurt på det seneste, hvor de i 23. spillerunde måtte se sig slået med 1-0 ude mod Köln. Det var en kamp til glemmebogen, hvor hvis det ikke var for en velspillende Kevin Trapp godt kunne have endt med et større nederlag.

Frankfurt har ikke råd til at smide alt for mange point i øjeblikket, da den midterste del af Bundesligaen begynder at spidse til. Der er nemlig ikke langt fra himmel til helvede.

Die Adlern står noteret for 31 point, mens Bielefeld, der er placeret på 14. pladsen har 25 point. Omvendt er der også kun seks point op til Leipzig på 4. pladsen, så alt kan stadig lade sig gøre for Oliver Glasners mandskab.

På papiret venter en svær opgave mod ligaens dukse fra Bayern München, men faktisk er Frankfurt et af de få hold, som på det seneste har haft overhånden mod rekordmestrene.

I Hinrunden formåede ørnene fra Frankfurt nemlig at flyve hjem med tre point efter en sen 2-1-scoring fra Filip Kostic, der sikrede Frankfurt sejren og eufori. I sidste sæson formåede Frankfurt faktisk også i Rückrunden at besejre Bayern med selvsamme cifre, så det er et hold, der generelt ligger godt til Glasner og co.

Frankfurt har nemlig vundet tre ud af de seneste fem indbyrdes opgør mod Bayern, hvilket gør die Adlern til de ultimative Bayern-dræbere sammen med Gladbach.

Lørdagens sene kamp bliver dog uden Ragnar Ache og Ramaj, mens Jakic er ude med karantæne.

 

Bayern München

De røde alarmklokker var for alvor ved at blive tændt på Säbener Straße, da Bayern München på hjemmebane kom bagud 1-0 mod Bundesligaens bundprop, Greuther Fürth. Bayern havde kurs mod den tredje kamp i træk uden sejr, hvis man tæller CL-skuffelsen i Salzburg med, men i anden halvleg steppede Bayern op.

Robert Lewandowski sørgede for en udligning bare et minut inde i anden halvleg, mens et selvmål og senere scoringer af Lewandowski og Choupo-Moting afværgede krisen i Bayern. Sydtyskerne vandt 4-1, og de fastholdt dermed forspringet ned til Dortmund på seks point.

Men der er i den grad ridser i lakken i Bayern i øjeblikket. Holdet er på en rutsjebanetur, der er sjældent set, og lørdag kommer Nagelsmanns mandskab på en svær opgave mod et Frankfurt-mandskab, som man ikke har slået i et år.

Læg dertil, at Thomas Müller, der som en af de eneste har holdt niveau på det seneste, er ude med corona. Manuel Neuer er stadig ikke kommet sig over sin skade, mens Alphonso Davies, Tolisso og Leon Goretzka heller ikke til rådighed. Det lugter af endnu en svær kamp for Bayern, som omvendt stadig kan sætte sin lid til Lewandowski i front.

Trods de mange skader, så kan Bayern bestemt stadig stille et slagkraftigt hold, som mange klubber vil være misundelige på.

 

Karantæner

Frankfurt: Jakic

Bayern: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, Ndicka – Chandler, Sow, Rode (c), C. Lenz – Lindström, Kostic – Borré

Bayern: Ulreich – Pavard, Upamecano, Süle, Hernandez – Kimmich, Sabitzer – Gnabry, L. Sané, Coman – Lewandowski

 

Vidste du, at..:

Julian Nagelsmann ikke har vundet over Frankfurt i de seneste fire forsøg?

 

Dom:

Bayern er presset, og det er sjældent, at de er tvunget til at hente tre point, men lørdag er en af de dage, hvis de ikke skal have stemplet krise i panden. Frankfurt har haft det svært på det seneste, men de har også tidligere gjort det godt mod Bayern. Vi tror på en pointdeling. 2-2

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?