bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Optakt: Hamburger SV – Schalke 04: Traditionsklubbernes direkte duel om tredjepladsen.

Optakt: Hamburger SV – Schalke 04: Traditionsklubbernes direkte duel om tredjepladsen.

Optakt, Schalke

Det burde egentlig ikke være et opgør i 2. Bundesligaen, men ikke desto mindre er det, hvad der er på programmet lørdag aften. Hamburger Sports-Verein mod Schalke 04. Det rimer nærmest på tradition og Bundesliga, men det hører fortiden til, og lørdag skal det vise sig, hvem af de to, der kan gå julepause med et smil på læben.

 

Kampfakta

Spillested: Volksparkstadion, Hamburg
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 20.30
Tv: TV3 Sport

 

HSV

HSV holder snor i Darmstadt på andenpladsen i 2. Bundesligaen, hvor de med sidste rundes sejr over Hansa Rostock vandt overbevisende 3-0. Den sejr betyder, at Hamburg er placeret på tredjepladsen med 29 point, hvilket er det samme antal som lørdagens modstander fra Schalke.

Netop lørdagens opgør burde reelt set ikke være et opgør i Tysklands næstbedste række, men de to traditionsklubber har ramt et tæt på katastrofalt niveau de senere år. Der er med andre ord tre meget vigtige point på spil for begge klubber, der gerne vil ligge lunt i svinget i forhold til oprykningsduellen.

HSV skal heller ikke smide mange point, før man falder noget længere ned i tabellen, da sub-toppen i 2. Bundesligaen er utrolig tæt.

Rent historisk er det to mandskaber, der tilsammen er i besiddelse af intet mindre end syv tyske mesterskaber, hvilket også bidrager til, at det er lidt af en falliterklæring for både HSV og Schalke, at det er en duel i 2. Bundesligaen, der lørdag står på spil. De to hold har mødt hinanden 113 gange i alt, og her har lørdagens gæster fra Gelsenkirchen en lille overhånd, da de har vundet 46 kampe, mens HSV har vundet de 43 kampe.

HSV-træner, Tim Walter, har en lang skadesliste, der dog ikke har forhindret HSV i at blande sig i toppen i indeværende sæson. Skadeslisten tæller Ambrosius, Heuer Fernandes, Leibold, Mickel, Muheim, Rohr, Suhonen samt Vagoman, hvoraf en håndfuld af dem til gengæld er på vej tilbage fra diverse skader.

 

Schalke

Det har været som at sætte sig i sæderne i Den Gamle Rutschebane i Tivoli at være Schalke-fan i øjeblikket. Det har gået meget op, men det er til gengæld også gået ned ad bakke på det seneste, hvor Schalke kun har vundet to ud af de seneste seks kampe.

Senest hentede die Knappen en sikker 4-1-sejr hjemme over Nürnberg og Asger Sørensen, der ellers er i besiddelse af den bedste defensiv i rækken. Det var en forløsning for Schalke-mandskabet, der også viste en fornøden kynisme i slutminutterne med to mål inden for de sidste fem minutter.

Den selvtillidsbølge skal die Knappen ride videre på, når de drager nordpå til havnebyen Hamburg. Her har Schalke ikke gode minder fra, da de gæstede St. Pauli for to uger siden, hvor de måtte tage hjem med et 2-1-nederlag.

Lørdag får de en ny chance i Hamburg, men det bliver uden den tidligere HSV-angriber Simon Terrode, der fortsat er ude med en muskelskade. Foruden Terrode er Fährmann, Langer, Latzka og Sané også ude med skader, så der er med andre ord mange profiler, der må se med i fjernsynet fremfor at være på banen på Volksparkstadion.

 

Karantæner

HSV: Ingen
Schalke: Ingen

 

Bud på startopstillinger

HSV: Johansson – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Gyamerah – Meffert – Reis, Kittel – Jatta, Glatzel, Alidou
Schalke: Fraisl – Thiaw, Itakura, M. Kaminski – Ranftl, Palsson, Ouwejan – Zalazar, Idrizi – Churlinov, Pieringer

 

Vidste du, at..:

det er første gang siden 1. spillerunde, at HSV igen er i top-3 i 2. Bundesligaen?

 

Dom:

Det er svært at spå om favoritværdigheden i lørdagens sene opgør i Hamburg, hvor begge hold har brug for de tre point. Det kan derfor både blive en dreng eller en pige, da det kan blive et fastlåst opgør, mens det omvendt også kan bliver en Kracher med masser af chancer. Vi tror opgøret ender uden vinder, 2-2.

 

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre