bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Borussia Dortmund

Optakt: Hertha BSC – Borussia Dortmund

Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin

Hertha Berlin skal tro på et julemirakel, hvis de skal kunne drille Borussia Dortmund lørdag aften på Olympiastadion. BVB har hårdt brug for de tre point, hvis de skal holde snor i Bayern München i toppen, mens Hertha også skal bruge tre point, hvis de ikke vil risikere at gå på julepause under nedrykningsstregen.

 

Kampfakta

Spillested: Olympiastadion, Berlin
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: TV3 Sport

 

Hertha BSC

I 15. spillerunde fik Hertha en yderst tiltrængt sejr, da hovedstadsklubben besejrede Bielefeld med 2-0. De kom dog ned på jorden igen i den seneste spillerunde, da Bo Svensson og Mainz gav Hertha Berlin en fodboldlektion – og sendte hovedstadsklubben hjem med et 4-0-nederlag.

Hertha var presset i bund i stort set samtlige 90 minutter, og de havde også kun et enkelt skud på mål, mens Mainz omvendt havde ti skud på mål, hvoraf fire af dem altså passerede Alexander Schwolow i Hertha-buret.

Det er ikke overraskende, at Hertha lukker fire mål ind, da det kun er Greuther Fürth, der har en dårlige defensiv målt ud fra indkasserede mål end Hertha Berlin. De skal derfor spille op til deres allerbedste og undgå fejl, når Dortmund med en brandvarm Erling Haaland gæster Olympiastadion.

Haaland har tidligere gjort det onde ved Hertha, da han i sidste sæson bl.a. lavede fire mål i én og samme kamp mod Hertha. Det siger sig selv, at Hertha skal undgå samme udfald, men hvis man skal være realistisk, så tilskrives Hertha ikke de store muligheder – hverken fra bookmakerne  eller fra os.

Hertha-træner, Tayfun Korkut, har foruden en resultatmæssig rutschebanetur, også skulle slås med en hel del skader. Jarstein har tidligere været ramt af senfølger af corona-virus, mens han nu er blevet opereret for en knæskade. Derudover er Jovetic, Klünter samt Serdar også skadet.

 

Dortmund

Dortmund var lidt længe om at komme i gang, da de onsdag aften havde besøg af Bundesligaens bundprop, Greuther Fürth. Først blev Thorgan Hazards føringsmål underkendt for offside, men Erling Haaland sørgede dog for en pauseføring på 1-0, da han sparkede et straffespark i kassen efter 33 minutters spil.

Anden halvleg var stort set ligesom første halvleg spil mod et mål, men Dortmund manglede den sidste skarphed for at kunne hamre det sidste søm i kisten. Erling Haaland fandt dog sit værktøj frem, og efter oplæg fra Julian Brandt gjorde han det til 2-0 efter 83 minutters spil, inden Donyell Malen lukkede og slukkede til 3-0 kort før slutfløjt.

Erling Haaland viste altså igen vejen for Dortmund, og han er nu oppe på 53 Bundesliga-mål i lige så mange kampe, hvilket taler for sig selv. Til sammenligning har Greuther Fürth scoret 34 mål i 50 Bundesliga-kampe. Den lader vi lige stå et øjeblik.

Dortmund fik dermed en Pfhlichtsieg, efter de dummede sig mod Bochum i forrige spillerunde, hvor det endte med en pointdeling. BVB sidder dog rimelig sikkert på andenpladsen med seks point ned til Leverkusen på tredjepladsen, mens der også er seks point op til Bayern på førstepladsen.

Lørdag drager Marco Roses mandskab så til den tyske hovedstad, hvor de møder et kriseramt Hertha Berlin-mandskab. Her er Dortmund ubesejret siden 2017, hvilket er en stime, der gerne skal forlænges, hvis BVB vil holde fast i håbet om at kunne drille Bayern i Hinrunden.

Opgøret i Berlin bliver dog uden Jude Bellingham, der er ude med karantæne pga. for mange gule kort, og han kunne i øvrigt sagtens have fået et rødt kort i onsdagens sejr over Greuther Fürth. Den unge englænder kom med alt for meget kraft ind i en tackling, der godt kunne have udløst et andet gult kort. Det gjorde det ikke, men Bellingham er alligevel ude af opgøret, hvilket måske vil bringe lidt ro over englænderen, der har været lidt for meget oppe at køre på det seneste.

Foruden Bellingham må Marco Rose også se bort fra Akanji, Morey, Moukoko, Reyna og Schmelzer, hvilket som sådan ikke er noget nyt for Rose, da de fem spillere har været skadet i en længere periode. Derudover er Guerreiro og Wolf fortsat tvivlsomme, da de heller ikke var med i onsdagens opgør grundet muskelproblemer.

 

Karantæner

Hertha: Ingen

Dortmund: Jude Bellingham

 

Bud på startopstillinger

Hertha: Schwolow – Pekarik, Boyata (c), Stark, Plattenhardt – Richter, Darida, Ascacibar, Maolida – Belfodil, Jovetic

Dortmund: Kobel – Meunier, Hummels, Zagadou, Guerreiro – Brandt, Witsel, Dahoud – Reus (c) – Malen, Haaland

 

Vidste du, at..:

Haalands angrebsmakker, Malen, så småt er ved at komme i gang, da han har nettet fem gange i de seneste seks kampe?

 

Dom:

Der skal ske mirakler, hvis Hertha skal byde Dortmund op til dans, da BVB er storfavoritter i lørdagens opgør. Hertha-defensiven har ikke ligefrem imponeret i indeværende sæson, hvorfor de også forventes at få det svært mod Haaland og co. 3-0 til BVB.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”