Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Bayern München – Wolfsburg: Ny storsejr i vente? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Wolfsburg: Ny storsejr i vente?

Optakt: Bayern München – Wolfsburg: Ny storsejr i vente?

Optakt, Bayern München, højdepunkter

Bayern München er indehaver af titlen som Herbstmeister, og fredag aften møder de Wolfsburg, der aldrig før har snuppet tre point på Allianz-Arena. Bayern er med andre ord storfavoritter i et opgør, hvor Wolfsburg kun kan overraske.

Kampfakta

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
Tv: TV3 Max og Viaplay

 

Bayern München

De tyske rekordmestre har indstillet sigtekornet mod endnu et mesterskab i denne sæson, hvor de også kan kalde sig for Herbstmeister inden den sidste spillerunde før jul. Den titel sikrede Bayern sig tirsdag aften, da Serge Gnabry stjal alle overskrifter i 5-0-sejren ude over Stuttgart.

Gnabry sørgede for en føring til Bayern inden pausen, mens han også gjorde det til 2-0 kort inde i anden halvleg. Den hurtige kantspiller var dog ikke færdig med at være kampafgørende, da han efterfølgende lagde op til begge Lewandowskis mål – inden han kronede en forrygende dag på kontoret med sin tredje scoring til slutresultatet 5-0.

Bayern og Gnabry var ustoppelige i Stuttgart, og den 26-årige tysker havde i den grad grund til at røre rundt i suppen, som efterhånden er ved at blive en karakteristisk jubelscene for Gnabry.

Se Lewandowski score fem mål på ni minutter mod Wolfsburg

Sejren betød, at Bayern holder fast i det sekspoints forspring, som man har tilspillet sig, da Dortmund i 15. spillerunde dummede sig mod Bochum.

Fredag aften åbner Julian Nagelsmann og resten af Bayern-mandskabet 17. spillerunde, når de får besøg af VfL Wolfsburg på et tomt Allianz-Arena. Det er et opgør, som Bayern naturligvis, fristes man til at sige, er favoritter i, og det skyldes ikke kun de to holds placeringer i Bundesligaen.

Bayern har nemlig haft krammet på die Wölfe, selvom de senest de to klubber mødtes bød Bayern op til dans i en 3-2-sejr i sidste sæson. Bayern har også scoret i samtlige opgør mod Wolfsburg siden 2008, mens vi skal tilbage til den 30. januar 2015 for at finde den seneste Wolfsburg-sejr over Bayern München i Bundesliga-sammenhæng. Dengang sørgede en vis Kevin de Bruyne for eufori i Wolfsburg, men de tider er for længst forbi.

Bayern er storfavoritter, men Julian Nagelsmann må fortsat se bort fra Joushua Kimmich og Choupo-Moting, der begge stadig døjer med corona-senfølger. Derudover er Coman og Stanisic også begge skadet, men til gengæld er Marcel Sabitzer klar igen efter skade.

 

Wolfsburg

Mens selvtilliden er i top hos fredagens hjemmehold, så skal man efterhånden se langt efter smil i Wolfsburg-lejren. Det er nemlig snart halvanden måned siden, at die Wölfe smagte sejrens sødme, og siden er de gået rundt som en ulv, der ikke har kunne finde noget bytte at sætte kløerne i. Fire nederlag i de seneste fem kampe er, hvad det er blevet til for Wolfsburg-mandskabet, der senest tabte 3-2 hjemme mod Köln.

Det var ellers et opgør, hvor Wolfsburg var foran både 1-0 og 2-1, men Köln havde Anthony Modeste, der i kampens sidste minut dukkede op – og sendte en scoring ind til 3-2. En hård en af sluge for Wolfsburg, der ellers var på sejrskurs indtil det 73. minut, hvor Köln fik udlignet ved Mark Uth.

Wolfsburg betaler i øjeblikket prisen for, at holdet ikke har bredde nok til at kunne spille både i Champions League og præstere i Bundesligaen. Det er de hverken det første, eneste eller sidste hold, der ikke har formået, men nu kan die Wölfe udelukkende fokusere på Bundesligaen, da man ikke skal spille europæisk efter jul.

Det er med andre ord ikke optimalt for Wolfsburg, som skal en tur til München, hvor klubben aldrig har formået at vinde. Sidst man fik point i München var tilbage i 2001, hvilket i øvrigt var det samme år, som Jürgen Klinsmann hængte sine støvler på hylden.

Der er løbet meget vand i åen siden, og fredag aften kan Wolfsburg omvendt spille uden noget som helst pres, da ingen forventer, at man kan drille rekordmestrene.

Men som om at opgøret i syd ikke er svært nok i forvejen, så må træner Florian Kohfeldt, der efterhånden også er ved at være en presset mand, undvære et hav af spillere. Skadeslisten tæller Mehmedi, Nmecha, Paulo Otavio, Philipp, Schlager og William, mens Roussillon er ude med karantæne efter for mange gule kort.

 

Karantæner

Bayern: Ingen

Wolfsburg: Roussillon

 

Bud på startopstillinger

Bayern: Neuer (c) – Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies – Musiala, Roca – Gnabry, Müller, Sane – Lewandowski

Wolfsburg: Casteels (c) – Baku, Lacroix, Bornauw, Gerhardt – Vranckx, Guilavogui, Arnold – Lukebakio, Weghorst, L. Nmecha

 

Vidste du, at…

Wolfsburg er Robert Lewandowskis yndlingsmodstander set ud fra scorede mål? I 20 kampe har polakken scoret 23 mål, så mon ikke Bayern-angriberen kommer på tavlen igen fredag aften?

 

Dom:

Man skal godt nok være optimistisk, hvis man tror på, at Wolfsburg skal levere en overraskelse og vinde på Allianz-Arena. Det virker nærmest mere sandsynligt, at Greuther Fürth overlever i Bundesligaen, og derfor tror vi også, at Bayern sætter die Wölfe på plads. 4-0-sejr til Herbestmestrene.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!