bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hamburger SV – Gladbach

Optakt: Hamburger SV – Gladbach

Hamburger SV kan ikke selv afgøre deres Bundesliga-skæbne, og lørdag kan vi måske sige farvel til klubben mod nord, der aldrig er rykket ned. Det kræver, at Wolfsburg får point mod Köln, men kampen i Hamburg får massiv opmærksomhed, derfor kan du også se kampen på Bulibold.

Kampfakta:

Spillested: Volksparkstadion, Hamburg

Dommer: Brych

Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30

TV: Bulibold

 

Holdnyt

HSV:

Nu er alle spekulationerne væk, for det er sikkert, at HSV enten rykker ud af Bundesligaen, eller skal spille om at rykke ud. Inden sidste spilledag ligger Bundesligaens Dino nemlig på den 17. plads, der betyder direkte nedrykning, og med fem point op til Freiburg på 15. pladsen, så kan klubben ikke længere redde sig – uden at skulle spille Relegationskampe.

For en overlevelse er stadig mulig, Hamburg har det bare ikke i egne hænder. Hvis de skal sikre sig Relegationsspiel – og dermed en ekstra livlinje, så kræver det en sejr hjemme mod Gladbach, mens Köln SKAL slå Wolfsburg på udebane. Hvis HSV selv vinder og Wolfsburg får point, ja så er en nedrykning en realitet for HSV, medmindre de henter ti mål på Wolfsburg.

I sidste runde havde klubben ellers mulighed for at spille skæbnen over i egne hænder, men man de 0-3 ude mod Frankfurt, og derfor er scenarierne som de er. Selvom udsigterne til overlevelse ser meget svært ud, så er troen stadig in takt i det nordtyske.

”Vi må sammen med fansene og vinde sæsonfinalen. Vi vil give 120% i denne uge, og vi har ikke opgivet. Det har de fans, som har støttet os i dag, heller ikke gjort, og vi vil kæmpe til det sidste”, lød det fra HSV-kaptajn Sakai, inden det livsvigtige opgør lørdag eftermiddag,

Der er heller ingen tvivl om, at Volksparksstadion vil være udsolgt, og stemningen kommer til at være helt enestående. Selvom det vigtigste opgør for HSV-fansene selvfølgelig bliver spillet på hjemmebanen, så kommer alle nok også til at følge med i Wolfsburg, hvor Köln altså skal vinde.

Det skal da også være den eneste motivation for Köln, som allerede er rykket ud af Bundesligaen, og de kan derfor kun spille for HSV´s liv og deres egen ære.

Støtten bliver enorm, og da holdet torsdag trænede var hele 2000 mennesker mødt frem for at sende al den støtte, som det nu engang er muligt.

I denne uge har HSV også fredet Christian Titz, som forbliver træner uanset overlevelse eller nedrykning.

Hvis de formår at slå Wolfsburg – og HSV selv vinder, så venter Holstein-Kiel i Relegationsspiel. Netop Holstein-Kiel satte vi fokus på tidligere på ugen, læs det her.

Holstein-Kiel har taget Tyskland med storm, og de er gået direkte fra 3. Bundesliga til toppen af 2. Bundesliga, og nu står de altså meden mulighed for at spille sig i Bundesligaen, hvor de enten møder HSV, Wolfsburg eller Freiburg.

Den 56. Bundesliga-sæson i træk hænger i øjeblikket i en meget tynd tråd, og måske går uret i stå lørdag eftermiddag.

Én af dem, som man håber på kan frelse Hamburg er Nicolai Müller, som endelig er tilbage efter ni måneders skadespausen, hvor en korsbåndsskade har drillet.

Borussia Mönchengladbach:

Man glemmer måske lidt, at der faktisk er en modstander, som HSV skal slå for at holdet liv i håbet om overlevelse. Det er altså Gladbach, der kan skrive historie, da de kan sende HSV ud af Bundesligaen for første gang nogensinde. Det gør de, hvis de bare får et enkelt point, men der er ingen tvivl om at HSV kommer ud med 110%.

Gladbach har ikke det store at spille for, selvom de i realiteten stadig kan nå den 7. plads, der giver adgang til kvalifikationsspillet til Europa League, hvis Bayern München vinder pokalfinalen. Det kræver dog først en sejr HSV, mens hverken Stuttgart eller Frankfurt må vinde deres kampe.

Europa er altså stadig inden for rækkevidde, men det kræver en god præstation fra særligt Raffael og Thorgan Hazard.

Specielt sidstnævnte har virkelig steppet op de sidste par kampe, og det var også ham, der i sidste runde sikrede Gladbach sejren ude mod Freiburg. Da Gladbach og HSV mødtes i Mönchengladbach tidligere på sæsonen, var det også Gladbach, der viste sig stærkest, da de vandt 3-1.

Der bliver ingen tvivl om, at Gladbach kommer under pres fra første fløjt, da tilskuerne kommer til at blæse HSV-holdet frem, men står de imod det første pres, så er et resultat muligt.

Til opgøret på Volksparkstadion må Dieter Hecking dog se bort fra Doucouré, Benes Vilalba og ikke mindst anfører Stindl.

Karantæner:

HSV: Ingen

Gladbach: Ingen

Bud på startopstillinger:

Hamburg: Pollersbeck – G. Sakai, K. Papadopoulos, Jung, Douglas Santos – Steinmann – Kostic, Holtby, Hunt, Ito – Wood

Gladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Kramer, Zakaria – Hofmann, T. Hazard – Drmic, Raffael

Vidste du, at..:

uret på Volksparkstadion, som viser den tid HSV har spillet i Bundesligaen, i skrivende stund viser 54 år, 260 dage, 22 timer, 31 minutter og 47 sekunder? Lørdag eftermiddag kan uret gå i stå, hvis HSV rykker ned

Dom:

Vi kan godt se, at Hamburg går hen og vinder over Gladbach, men omvendt kan vi ikke se, at Köln skulle slå Wolfsburg. Vi tror derfor på nedrykning til HSV, men de slutter af med maner med en 3-1-sejr.

Hør meget mere om nedrykningsduellen og HSV’s muligheder i vores seneste podcast, hvor vi ser nærmere på sæsonen, der gik