bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: TSG 1899 Hoffenheim – Borussia Dortmund

Optakt: TSG 1899 Hoffenheim – Borussia Dortmund

Det er blevet tid til sidste runde af Bundesligaen, og Hoffenheim tager hjemme mod Dortmund i en kamp om tredje/fjerdepladsen og den sidste plads til Champions League.  

Kampfakta:

Spillested: Wirsol Rhein-Neckar-Arena

Kamptidspunkt: Lørdag 15.30

TV: Bulibold.dk

Dommer: Manuel Gräfe

Holdnyt
TSG 1899 Hoffenheim

Hoffenheim har leveret sublimt de seneste ni kampe, hvor det kun er blevet til et enkelt nederlag, der kom i sidste spillerunde på udebane i Stuttgart. Faktisk har de leveret stabilt siden vinterpausen, hvor det kun er blevet til fire nederlag. Den gode form skyldes blandt andet en stærk hjemmebane, og det er kun Bayern München, der har haft en bedre hjemmebane målt på antal point.

Hoffenheim ligger på fjerdepladsen og er tre point efter Dortmund på tredjepladsen. Klubben har en dårligere målscore på tre mål end BVB, så skal de overhale vesttyskerne og opnå deres hidtil bedste placering, skal de have gang i offensiven og vinde med to mål. Lige bag dem ligger Bayer Leverkusen og Leipzig og presser TSG. Leverkusen er á point med Hoffenheim, men har en dårligere målscore på tretten mål, mens Leipzig er to point efter Hoffenheim. De har derfor brug for point til at sikre næste sæsons deltagelse i Champions League.

Skulle det lykkes Hoffenheim at vinde over Dortmund, vil det være en personlig sejr for Julian Nagelsmann. I hans hidtil fire opgør mod Die Schwarzgelben, er det blevet til en uafgjort og tre nederlag, og det er eneste hold, han endnu ikke har besjeret som Hofenheim-træner. Det er blevet til mindst en sejr over alle andre Bundesligahold.

I hans holds jagt efter de vigtige point må han undvære Benjamin Hübner, Stefan Posch, Kerem Demirbay, Serge Gnabry, Dennis Geiger og Lukas Rupp.

Borussia Dortmund

De seneste resultater for Dortmund understreger den svingende og ustabile sæson, der er leveret af vde sort-gule. Senest blev det til et overraskende nederlag på 2-1 hjemme mod Mainz 05, og med resultatet er BVB oppe på en negativ statistik over de sidste seks kampe. Således er det kun blevet til to sejre, en uafgjort og tre nederlag, hvilket er den mest negative rekord i tre år.

Kampen bliver formentlig Peter Stögers sidste kamp i spidsen for Dortmund, da rygterne går på at Nice træner Lucien Favre er favorit til at overtage de sort-gules trænersæde. Stöger har op til kampen udtalt sig med respekt for Hoffenheims kvalitet, og at det ikke er en tilfældighed, at Hoffenheim spiller for endnu en kvalifikation til Champions League.

Det er lidt af et amputeret Dortmund hold, der skal forsøge, at stikke en kæp i hjulet på Hoffenheims drømme om Champions League. Således mangler holdet sit normale midterforsvar da Toprak er skadet og Sokratis ude med karantæne efter sit femte gule kort. Derfor kan det blive et midterforsvar bestående af Piszcek og Akanji. I angrebet må holdet fortsat undvære den belgiske lejesvend Batshuayi, hvorfor angrebet formentlig kommer til at bestå af Sancho, Reus og Phillip. Alternativt kan der gøres plads til Pulisic eller Yarmolenko.

Dortmund må derudover også undvære Erik Durm og Sebastian Rode.

Karantæner:

TSG 1899 Hoffenheim: Ingen

Borussia Dortmund: Sokratis (fem gule kort)

Bud på startopstillinger:

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Akpoguma, Vogt, Nordtveit – Schulz, Grillitsch, Amiri, Kramaric, Kadeábek – Uth, Szalai

Borussia Dortmund: Bürki – Schmelzer, Piszczek, Akanji, Toljan – Götze, Weigl, Dahoud – Sancho, Reus, Phillip

Vidste du, at…:

Hoffenheims sidste sejr over Dortmund var sidste spillerunde i 2013? Hoffenheim vandt 2-1 på to mål af Salihovic, hvor de sidste blev scoret otte minutter før tid. Sejren sikrede sig holdet ny sæson i Bundesligaen og huskes derudover for, at kevin Großkreutz måtte I mpl, da Weidenfeller blev udvist.

Dom:

Nagelsmann skal forsøge at få sin første sejr over Dortmund på en stærke hjemmebane. Et afbudsramt mandskab fra Dortmund skal forsøge at fastholde sin tredjeplads, men motivationen for Die Kraichgauers første deltagelse i Champions League kan blive udslagsgivende. Kampen ender 2-1.

Følg med i kampen om Champions League, når vi viser opgøret mellem Hoffenheim og Dortmund lørdag direkte fra klokken 15:30.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!