bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Gladbach – Stuttgart

Forårets varmeste hold led et overraskende nederlag i weekenden, kan de komme tilbage mod Champions League-bejlerne fra Gladbach?

Borussia Mönchengladbach

Gladbach fik 2-2 mod Augsburg i weekenden og fortsatte dermed holdets seneste trend med at vinde hjemme, men sætte point til ude. På eget græs har man vundet otte af de seneste 10 Bundesligakampe.

Klubben ligger til at få en billet til næste sæsons Champions League, men trods de gode præstationer siden Schubert overtog tøjlerne, er det langtfra sikkert, at CL-billetten kommer i hus. Die Fohlen er tit for svingende og giver ofte lidt for mange chancer væk til modstanderen.

Til dagens kamp er Lars Stindl tilbage fra karantæne og teamer op med Raffael i front, hvilket ligner en klar forstærkning. Man er til gengæld fortsat ramt af diverse langtidsskader i forsvaret og på kanterne.

VfB Stuttgart

Forårets hold fik kastet grus i maskineriet, da man i weekenden tabte for første gang i ni kampe. Modstanderen var den absolutte bundprop, Hannover 96, så det har utvivlsomt givet anledning til lidt panderynker i Stuttgart.

Die Schwaben vil forsøge, at komme tilbage på ret køl så man ikke igen bliver involveret i nedrykningskampen.

Stuttgarts pointhåb bliver boostet af at Daniel Didavi vender tilbage fra karantæne, så træner Kramny kan stille tæt på stærkeste opstilling.

De indbyrdes opgør kan også give Stuttgart et selvtillidsboost – de hvidblusede har i hvert fald ikke tabt på Borussia Park de sidste ni gange de har været på besøg! Omvendt er det dog også seks kampe siden (både ude og hjemme), at Stuttgart rent faktisk har slået Gladbach.

Bud på startopstillinger

Gladbach: Sommer – Elvedi, A. Christensen, Nordtveit, Wendt – Dahoud, G. Xhaka – Hazard, F. Johnson – Stindl, Raffael

Stuttgart: Tyton – Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Insua – Serey Dié – Rupp, Didavi, Gentner, Kostic – Ti. Werner

Vidste du, at…

Skal Stuttgart vinde denne kamp, skal Christian Gentner score? Det siger statistikken i al fald: Stuttgart-kaptajnen har scoret i alle tre af holdets udesejre denne sæson.

Dom

Gladbach er favoritter på hjemmebanen, men holder sjældent nullet. Skal du spille på kampen, kan ”begge hold scorer” eller over 2,5 mål være gode bud. Vores forslag er 2-2.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München