bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > FC Schalke 04 > Optakt: Schalke 04 – Hamburger SV

Optakt: Schalke 04 – Hamburger SV

Formpilen peger på HSV, men ingen af holdene har tur i offensiven. Læs optakt her.

Schalke 04

Formen er nedadgående for de kongeblå fra Gelsenkirchen. I sidste uge blev man på hjemmebane sendt eftertrykkeligt ud af Europa League af Shakhtar Donetsk, og i den efterfølgende weekend kunne man ikke slå Eintracht Frankfurt, der måske er det eneste hold i dårlige spilleform end Schalke.

Schalke har ikke vundet i de seneste fem kampe i alle turneringer, og det er især målscoringen den er gal med eftersom Huntelaar og co. kun har nettet to gange i disse opgør. Schalke ligner et hold, der ikke er komfortable når de er på bolden, men til gengæld kan de stadig true på omstillinger. Dagens modstander er blandt de dårligste i ligaen til at forsvare mod kontraangreb, så dét kan blive S04’s chance.

Det står rent faktisk så galt til, at de europæiske pladser er ved at glide Schalke af hånde – med en øjeblikkelig syvendeplads er der ikke engang udsigt til Europa League næste sæson.

Schalke er til kampen fortsat uden Höwedes og Uchida, mens Goretzka og Höger også er på til skadeslisten. Det kunne ligne endnu en mulighed for en startplads for Højbjerg, der også fik 90 minutter mod Frankfurt. Choupo-Moting er tvivlsom.

Hamburger SV

HSV er ubesejret i fire kampe i træk, men man skal dog nok tage dén udlægning med et gran salt. Foruden 3-2-sejren over Gladbach er det nemlig blevet til tre uafgjorte, og med modstandere som Ingolstadt, Eintracht Frankfurt og Köln er præstationen måske ikke så imponerende igen.

Den defensive organisation ser bedre ud, men igen skal man holde sig for øje, at det langt fra er ligaens stærkeste offensiver, HSV har stået overfor på det seneste.

I front leder man stadig efter den rette konstellation med Rudnevs og Drmic, hvor det kun er sidstnævnte, der kan siges at have præsteret på et acceptabelt niveau.

HSV er uden Michael Gregoritsch og formentlig Aaron Hunt, der er tvivlsom.

Bud på startopstillinger

Schalke: Fährmann – Junior Caicara, J. Matip, Neustädter, Kolasinac – Geis, Aogo – L. Sané, Belhanda, M. Meyer – Huntelaar

HSV: Adler – G. Sakai, Djourou, Spahic, Ostrzolek – Kacar, Jung – N. Müller, Holtby, Drmic – Rudnevs

Vidste du, at…

HSV er en af Schalkes yndlingsmodstandere. De kongeblå har slået HSV 36 gange og scoret 134 Bundesliga-mål imod Hamborg-klubben – det har man ikke præsteret mod nogen anden klub.

Dom

Det ligner en kamp mellem to hold, der helst ikke vil have bolden, og som for tiden er elendige til at gøre noget fornuftigt med den, når de har den. Schalke skal være favoritter, men forvent ikke et festfyrværkeri på Veltins-Arena. 1-1.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union