bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Gladbach – Hoffenheim: Den oversete topkamp

Optakt: Gladbach – Hoffenheim: Den oversete topkamp

Læs vores optakt og få seneste nyt om skader, bud på startopstillinger samt fokus på nøglespillere

Det er muligvis gået de flestes næse forbi, men kampen mellem Gladbach og Hoffenheim er en ægte topkamp og havde vel også været valgt til rundens kamp, havde det ikke været for Bayern – Dortmund. Begge hold har 17 point efter ni runder, og begge hold har endnu ikke tabt. De to hold er dermed også et godt bevis på, at det på relativt få år er muligt for oprykkerhold at etablere sig i ligaen. De to mandskaber rykkede nemlig op sammen i 2008.

Hos Gladbach er det især forsvarets fortjeneste, at de er kommet så godt fra land. Yann Sommer har kun lukket fire mål ind i sæsonen, og i sidste uges kamp mod Bayern, spillede Gladbach igen til nul. Det var femte gang i sæsonen, og det er kun overgået af Bayern München.

Die Fohlen er nu ubesejret i 16 kampe i træk, og offensiven med Hahn, Herrmann, Kruse og Raffel ser ud til at blive bedre fra kamp til kamp.

Hos gæsterne må Jannik Vestergaard med al sandsynlighed igen tage på plads på bænken. Danskeren har ellers en god statistik mod Gladbach, mod hvem det er blevet til tre sejre, to uafgjorte og endnu ingen nederlag.

Vestergaard kom ind til de sidste par minutter i sidste uges sejr mod Paderborn i stedet for Schwegler på den centrale midt, og som vi flere gange har været inde på, er det nok her, hans chancer for spilletid ligger i den umiddelbare fremtid. Forsvaret er modsat sidste sæson blevet stabiliseret og Süle og Strobl ligner et makkerpar i midterforsvaret i mange år frem.

Bud på startopstillinger:
Sommer – Jantschke, Dominguez, Stranzl, Wendt – Kramer, Nordtveit, Hahn, Herrmann – Raffael, Kruse
Baumann – Rudy, Strobl, Süle, Beck – Schwegler, Polanski, Firmino – Volland, Elyounoussi, Modeste

Skader og karantæner:
Træner Lucien Favre, der i øvrigt fylder 57 samme dag, har på nær Xhaka alle mand klar til kamp.
Hos Hoffenheim må de fortsat se bort fra Casteels, Grahl, Salihovic, Toljan og Kim. Både Bicakcic og Volland fik nogle småskader i pokalen mod FSV Frankfurt, og begge er endnu på vippen.

Hold øje med:
Hahn: Han har en lidt mere defensiv og låst rolle, end han havde det i Augsburg. I begyndelsen virkede det til at begrænse ham i hans kreative aktioner, men i takt med at han er blevet spillet mere ind, ser vi hvor stor en gevinst, han kan blive for dette Gladbach hold.
Elyounoussi: Det er ofte Modeste, Volland og Firmino der tænkes på, når vi snakker om Hoffenheims offensiv, men nordmanden fortjener også en bemærkning. Fire mål har gjort ham til Hoffenheim-topscorer.

Læs flere optakter her:
Bayern – Dortmund: Kan Dortmund overraske igen?

HSV – Leverkusen: Et spørgsmål om stabilitet
Stuttgart – Wolfsburg: Bendtner igen på tribunen?

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!