bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hamburger SV – Bayer Leverkusen: Et spørgsmål om stabilitet

Optakt: Hamburger SV – Bayer Leverkusen: Et spørgsmål om stabilitet

HSV, Spilletidspunkter, optakt

Læs vores optakt og få seneste nyt om skader, bud på startopstillinger samt fokus på nøglespillere

Zinnbauer-effekten med uafgjort mod Bayern og sejr over Dortmund er gået i sig selv igen, men i midtugen kunne han alligevel glæde sig over, at hans kontrakt nu er blevet gjort permanent. Frem til 2016 – eller til bestyrelsen igen synes, der skal ske noget nyt – er Zinnbauer manden med ansvaret i Hamburg.

Skal HSV give sine fans den første hjemmesejr i sæsonen, kræver det, at folkene i front snart begynder at bidrage. Sølle tre mål i sæsonen er det blevet til indtil videre. Topscorer Lasogga har tegnet sig for to af disse, og mod netop Leverkusen har han en glimrende statistik med i bagagen. Fem mål i tre kampe mod Die Werkself er det blevet til.

Gæsterne kommer til det nordtyske med selvtillid efter sidste uges 1-0 sejr over lokalrivalerne fra Schalke, ligesom det blev til videre avancement i pokalen, til trods for at der måtte straffesparkskonkurrence til at ekspedere Magdeburg ud af turneringen. Roger Schmidts plan med Leverkusen er tydelig, men der er stadig store udfald fra kamp til kamp, hvor det kan svinge fra det sublime til det middelmådige.

Mod HSV står Leverkusen dog overfor en modstander, der burde passe dem godt. De forreste hos HSV har ikke for alvor truslen til at presse den offensive fireback kæde hos Leverkusen, og samtidig er forsvaret hos hjemmeholdet til at tale med for Kiessling og co. For godt et år siden leverede de to mandskaber en af Bundesligaens mest underholdende kampe, da Leverkusen hjemme vandt 5-3. Blandt andet på tre scoringer fra den tidligere HSV-spiller Son.

Bud på startopstillinger:
Drobny – Diekmeier, Djourou, Westermann, Ostrzolek – Behrami, Arslan, Holtby – Müller, Janssen, Lasogga
Leno – Donati, Toprak, Spahic, Borges – Bender, Papadopoulos, Calhanoglu – Bellarabi, Son, Kiessling

Skader og karantæner:
Hos hjemmeholdet er Adler og Jiracek ude med skader, mens Rajkovic og Beister stadigvæk er i gang med genoptræningen

Leverkusen må se bort fra de skadede Reinartz, Castro og Rolfes, mens Jedvaj sidder over med karantæne efter sit røde kort mod Schalke i sidste weekend.

Hold øje med
Holtby: I HSV’s situation har de brug for en leder på banen, og lige nu er bedste bud Lewis Holtby. Efter sit skifte i sommers er han for alvor ved at finde fodfæste centralt og mod Leverkusens kontramaskine får han en vigtig rolle med at lukke hullerne

Son: Der har været meget fokus på Bellarabi på den anden kant her i begyndelsen, men sydkoreaneren har i de sidste par kampe været sit holds bedste. Falder ikke så ofte ud af kampene som set tidligere, og scorer på alt, hvad han foretager sig.

 

Læs flere optakter her:
Stuttgart – Wolfsburg: Er Bendtner igen på tribunen?
Bayern – Dortmund: Kan Dortmund overraske igen?

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”