Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Bayern - Dortmund: Kan Dortmund overraske igen? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern – Dortmund: Kan Dortmund overraske igen?

Optakt: Bayern – Dortmund: Kan Dortmund overraske igen?

Læs vores optakt og få seneste nyt om skader, bud på startopstillinger samt fokus på nøglespillere

Som udgangspunkt er der dømt absolut topbrag, når Bayern og Dortmund mødes i den sene lørdagskamp, men et hurtigt blik på tabellen, fortæller, at det faktisk er et opgør mellem nummer 1 og nummer 15. Mestrene er trods 0-0 mod Gladbach i sidste uge sikkert på vej mod et nyt mesterskab, mens Dortmunds krise blev yderligere forværret med 1-0 nederlaget hjemme mod Hannover. Holdets fjerde nederlag i træk.

For de fleste hold i krise er en tur til München ikke at ønske, men for Dortmund kan det meget vel være lige netop det, de har brug for. Spillestilen med de hurtige omstillinger er lettere at udføre mod hold, der gerne selv vil angribe, og det er også en af grundene til, at at det går langt bedre i Champions League end i Bundesligaen for Dortmund.

Derudover har netop München udviklet sig til at være lidt af et favorabelt sted at spille for Klopps tropper. De sidste fire Bundesliga opgør i det sydtyske har budt på tre sejre og en enkelt uafgjort. Sidste Bayern sejr på eget græs mod rivalerne var tilbage i februar 2010. Det var dengang van Bommel og van Buyten var vigtige spillere, og Robben stadig havde hår på hovedet.

Når det så er sagt, så er der ingen tvivl om, at hjemmeholdet er storfavoritter. Uanset hvilket system og hvilke spillere Guardiola lægger sig fast på, så er der en enorm kvalitet over alt, hvad Bayern foretager sig for tiden. 7-1 sejren mod Roma var måske den mest imponerende præstation, vi har set af Bayern siden semifinalerne mod Barcelona i Champions League for to et halvt år siden, og i udekampen mod Gladbach, hvor det det ikke fungerede optimalt, så sørgrede Neuer alligevel for, at det igen blev til point.

Hjemme på Allianz lyder statistikken foreløbigt på fem sejre i fem kampe og en målscore på 18-1, og med Müller, Lewandowski og Bundesliga-topscorer Götze er det svært at se, hvordan en BVB-defensiv, der allerede har lukket femten mål ind i sæsonen, skal spille til nul.

Bud på startopstillinger:
Neuer – Boateng, Dante, Alaba – Alonso, Lahm, Robben, Bernat – Müller, Götze, Lewandowski
Weidenfeller – Piszczek, Hummels, Subotic, Sokratis – Kehl, Bender, Kagawa – Mkhitaryan, Reus, Aubameyang

Skader og karantæner:
Hjemmeholdet må fortsat se bort fra de langtidsskadede midtbanespillere, Schweinsteiger, Thiago og Martinez, Ligesom Badstuber og de to reservemålmænd, Reina og Starke også er ude med skader.

Hos gæsterne er Schmelzer, Kuba og Sahin ude, mens det heller ikke er lykkedes for Ji at blive klar til kampen.

Hold øje med:
Lewandowski: Angriberen falder bedre og bedre ind på holdet, og har også fået scoret et par mål på det sidste. Der vil være meget fokus på hans præstation mod de tidligere holdkammerater, og duellen mellem ham og Hummels/Subotic kan meget vel blive udslagsgivende for kampens udfald.

Reus: Der har været sagt og skrevet meget om Reus’ frikøbsklausul og Bayerns interesse på det seneste. Tyskeren er efter alt at dømme på blokken i det sydtyske, og selvom han virker til at tage al virakken ganske roligt, så bliver det spændende at se, hvordan han reagerer på al omtalen. Får en nøglerolle i Dortmunds omstillinger, hvor der bør blive muligheder mod en til tider lidt langsom Alonso.

 

Læs flere optakter her:
Stuttgart -Wolfsburg: Bendtner igen på tribunen?
HSV – Leverkusen: Et spørgsmål om stabilitet

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!