bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Ingolstadt – Ændret spillesystem kan koste dyrt

Optakt: FC Ingolstadt – Ændret spillesystem kan koste dyrt

Sidste sæson:

Nummer 11

Ingolstadt overraskede stort ved aldrig reelt at komme i nedrykningsfare. Træner Hasenhüttl fik med Matip som styrmand opbygget en betondefensiv, som de øvrige modstandere havde svært ved at nedbryde.

Faktisk var det kun Bayern og Dortmund, der lukkede færre mål ind end Ingolstadt.

Holdet skabte sig dog ikke mange nye venner undervejs, da de indrømmede, at det var en helt bevidst strategi at gå hårdt til udvalgte spillere for at tirre dem. Derudover hjalp det heller ikke gevaldigt, at de sjældent forsøgte sig at dominere kampene. 33 scorede mål var næstlavest af samtlige hold, og havde det ikke været for en forrygende Moritz Hartmann med 12 scoringer, kunne holdet sagtens være kommet i problemer.

Også Lukas Hinterseer fortjener at blive nævnt i en sæson, hvor han føjede seks scoringer til sin måltotal.

Transfers:
Det er ikke alverden Ingolstadt har brugt på nye spillere, så det må forventes, at de fortsat er på udkig efter forstærkninger. Med Audi i ryggen bør der i hvert fald være økonomi til at hente lidt til. Set med danske øjne er Martin Hansen det mest interessante navn, der er kommet til. Han kommer til at duellere med Orjan Nyland i målet, efter førstevalget i sidste sæson Ramazan Özcan er skiftet til Leverkusen.

Udover danskeren er højrebacken Florent Hadergjonaj hentet i Schweiz som klubbens dyreste spiller for en pris på 2 millioner euro. Længere fremme på banen har klubben forstærket sig med Robert Leipertz, der ikke slog igennem i Schalke. Sonny Kittel er også fundet frem i Frankfurt, men ellers er det primært unge spillere fra diverse reservehold, der er kommet til.

Ingolstadts flotte sæson har ikke kunne undgå at lokke bejlere til. Leverkusen snuppede ikke kun Özcan, men valgte også at hente Danny da Costa, der var en af profilerne sidste sæson.
Derudover har holdet også måtte sige farvel til Robert Bauer, ligesom Benjamin Hübner også er væk.

Mest prominente afgang er dog træner Ralf Hasenhüttl, der så større perspektiver i RB Leipzig. Ny mand i trænersædet hos ambitiøse Ingolstadt er Markus Kauczinski, der er hentet i Karlsruher.

Styrket/svækket: Svækket

Denne sæson:
Hvis første kamp i pokalen var et varsel om, hvad vi kan forvente os af Ingolstadt, må svaret være det samme som i sidste sæson. Her spillede de 0-0 FC Erzgebirge Aue, inden de gik videre på straffe.

Der er dog grund til at tro på, at vi får et noget anderledes Ingolstadt hold at se, når den nye sæson sparkes i gang. Markus Kauczinski er en mere offensiv træner end sin forgænger, og med store udskiftninger i defensiven er det væsentligste grundlag for overlevelsen i sidste sæson væk.

I stedet skal offensiven nu i langt højere grad til at vinde kampene for den lille klub. Hartmann skal igen ramme et tocifret antal mål, hvis det skal lykkes at redde skindet i den svære anden sæson.

Truppen er på papiret blandt de svageste, og Ingolstadt får meget svært ved at gentage sidste års 11. plads.

Bud på placering: 13-18

Bud på idealopstilling: 4-3-3
Hansen – Hadergjonaj, Matip, Wahl, Jung – Morales, Christiansen, Groß – Leckie, Lezcano, Hartmann

Hold øje med – Max Christiansen
Han er kun 19 år, men han er en af de mest lovende spillere i Ingolstadt. Var med på det tyske OL-landshold dog uden for alvor at sætte sit præg på turneringen. Har kontraktudløb i 2018, så måske det er sidste sæson, vi ser ham i Ingolstadt.

You may also like
Union Berlin
Kampprogrammet for Bundesligaen 2020/21 offentliggjort
Medier, rygtebørs, transfer, kicker
Den tyske rygtebørs – hvilke medier er troværdige?
Borussia Dortmund, fankultur, tilskuere, optakt
DFL planlægger tilskuere på stadion fra september
Meisterschale, Bundesliga, Bundesligasæson
Det store award show – Bundesligaens vindere og tabere