bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund

Optakt: Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund

Optakt

Hjemmeholdet håber at kunne gentage kunststykket fra 98/99 sæsonen, hvor fire sejre i træk sikrede dem overlevelse. 

Frankfurt:
Die Adlern hentede en uhyre vigtig sejr i sidste weekend mod ligakonkurrenterne Darmstadt. Holdet kom ellers tidligt bagud og fik også et straffe i mod sig, men Hradecky reddede, og så vendte Frankfurt et truende nederlag til sejr.

Det har de nu gjort i de seneste to kampe og fem gange i alt i sæsonen. Dermed er de det hold – sammen med dagens modstander fra Dortmund – der har hentet flest sejre efter at have været bagud.

En af årsagerne til Frankfurts øjeblikkelige succes, er, at de har fået gang i målscoringen. Talisman Meier sidder godt nok fortsat ude, men i de sidste to kampe har de begge gange scoret to mål.

Det lyder måske ikke af alverden, men når vi holder det op i mod det faktum, at de i de foregående ni kampe kun havde nettet to gange, er der tale om en regulær målfest.

Dortmund:
Også modstanderne fra Dortmund ved, hvordan de skal finde vej til målet. I sidste runde blev det til en 5-1 sejr mod Wolfsburg og således kom det samlede antal scoringer i denne sæson op på 80.

Holdet er dermed kun en enkelt scoring fra at tangere sin rekord fra 2012/2013 sæsonen. Også pointrekorden fra sæsonen forinden kan stå for fald, hvis Dortmund vinder sine sidste to kampe.

Selvom mesterskabet teoretisk set stadigvæk er en mulighed, så er det måske snarere individuel hæder, der er på spil lørdag. Med to scoringer mod Wolfsburg er Aubameyang oppe på 25 sæsonmål, og dermed er han kun to scoringer bag Lewandowski.

Gündogan er igen blevet skadet, denne gang i knæet, og Weigl sidder ude med karantæne. Det er første gang i sæsonen, at en spiller fra Dortmund må sidde over med karantæne.


Karantæner:
Frankfurt: Seferovic
Dortmund:
Weigl

Bud på startopstillinger:
Frankfurt: Hradecky – Regäsel, Abraham, Russ, Oczipka, Djakpa – Hasebe, Huszti – Aigner, Ben-Hatira – Castaignos
Dortmund:
Bürki – Ginter, S. Bender, Hummels – Castro, Sahin – H. Mkhitaryan, Kagawa, Reus, Schmelzer – Aubameyang

Vidste du, at…:
Frankfurt er det hold, Dortmund oftest har besejret i Bundesligaen? Hele 41 gange er det endt med sejr til de sort-gule.

Dom:
Frankfurt er kommet godt igen, og humøret er højt efter de er rykket væk fra den direkte nedrykningsplads. De har mest at spille for, men Dortmund virker som en særdeles velsmurt maskine, og de henter også en sejr lørdag. 3-1 til gæsterne.

You may also like
Bundesligamanager, holdet.dk, Golden Boy 2022
22 Bundesliga-spillere nomineret til Golden Boy 2022
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort
Så meget koster et sæsonkort i Bundesligaen
Kaiserslautern, Optakt
Optakt: Kaiserslautern – Dynamo Dresden – Kaiserslautern øjner mulighed for oprykning til 2. Bundesliga mod slagent Dresden-mandskab
1. FC Kaiserslautern, Relegation
Relegation til 2. Bundesliga: Dynamo Dresden mod Kaiserslautern