bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen

Optakt: Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen

Gladbach, optakt, Borussia Mönchengladbach

Hjemmeholdet skal vinde for at forblive i top 4, mens Leverusen allerede i sidste runde sikrede Champions League-pladsen.

Gladbach:
Die Fohlen sikrede sig i sidste runde et enkelt point i München, hvilket ikke blot udskød Bayerns mesterskabsfest, men også betød, at de rykkede op på fjerdepladsen i tabellen.

En utrolig bedrift taget i betragtning af, at holdet som bekendt indledte sæsonen med fem nederlag i træk og et farvel til Lucien Favre. Schubert har været en stor succes, siden han overtog tøjlerne, men fredag begyndte der at florere rygter om, at sportschef Eberl gerne ser ham væk. I stedet skulle han være lun på at hente Augsburgs Weinzierl til klubben.

Uanset hvor meget hold der er i de rygter, kommer de meget ubelejligt for Gladbach. Der er kun tre point forskel mellem fjerde og syvendepladsen, så holdet har brug for udelukkende at kunne fokusere på at vinde de to sidste kampe.

På eget græs har Gladbach været suveræne i denne sæson. 37 af deres i alt 49 point er således hentet hjemme på Borussia-Park.

Leverkusen:
Die Werkself sikrede sig i sidste runde deres syvende sejr i træk og dermed også endegyldigt tredjepladsen, hvilket betyder, at de igen skal spille Champions League i næste sæson. Vinder de lørdag, vil det være første gang i historien, at de vinder otte kampe i træk.

I 2-1 sejren mod Hertha Berlin kom Julian Brandt på måltavlen for sjette kamp i streg, og det er ny rekord for så ung en spiller.

I den omvendte kamp vandt Leverkusen med 5-0, og ved den lejlighed var Kiessling involveret i fire af de fem scoringer. Den høje angriber er formentlig med fra start lørdag, og det samme kan Mehmedi meget vel være, da Bellarabi er ude med karantæne.

Boenisch, Papadopoulos, Tah, Wendell og Yurchenko er alle ude med skader.

Karantæner:
Gladbach: Ingen
Leverkusen:
Bellarabi

Bud på startopstillinger:
Gladbach: Sommer – Elvedi, A. Christensen, Nordtveit – Dahoud, G. Xhaka – Traoré, Wendt – Stindl – Hahn, Raffael
Leverkusen:
Leno – L. Bender, Kramer, Toprak, Henrichs – Kampl, Aranguiz – Mehmedi, Brandt – Kießling, Chicharito

Vidste du, at…:
både Roger Schmidt og Andre Schubert har trænet Paderborn? Schmidt afløste rent faktisk Schubert på trænerposten i 2011.

Dom:
Leverkusen er i forrygende form, men der bør være motivation til forskel. Hjemme er Gladbach et helt andet hold, og det rækker derfor også til en sejr. 2-1.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!