bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Darmstadt 98 – Schalke 04

Optakt: Darmstadt 98 – Schalke 04

Søndag aften er det blå mod blå på Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor. Godt nok er begge mandskaber placeret i tabellens dårligste halvdel, men mens Darmstadt kun har en lillebitte teoretisk chance for overlevelse, så er Schalke med sikkerhed at finde i næste sæsons Bundesliga.

Kampfakta:
Spillested: Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor
Dommer: Ittrich
Kamptidspunkt: Søndag 17:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
Darmstadt 98:
Ligesom i alle de forgangne udebaneture denne sæson, så rejste “Die Lillien” i søndags hjem til Darmstadt med et stort fedt “0” ud fra pointbarometeret. Frings’ drenge blev nemlig slået med 3-2 af Ingolstadt.

Inden længe bør det være en kendsgerning, at Darmstadt må tilbringe næste sæson i 2. Bundesliga. Resten af sæsonen må derfor handle om for klubben at forberede sig på den kommende sæson, så de så hurtigt som muligt kan vende tilbage blandt Tysklands atten bedste fodboldhold.

Det er de for så vidt også i gang med, for i midtugen kom det frem, at verdensmester Kevin Grosskruetz, der for nyligt blev fyret i Stuttgart, i næste sæson spiller i Darmstadt.

For nogle af Darmstadts spillere er de resterende kampe en mulighed for at overbevise andre klubber om, at de også skal spille Bundesliga i næste sæson. Her tænker vi eksempelvis på en spiller som Lukas Esser. Darmstadt må fortsat undvære Peter Niemeyer, mens Colak har karantæne.

Schalke 04:
Weinzierls drenge slog Wolfsburg hjemme i Gelsenkirchen med de overbevisende cifre 4-1 i sidste runde.

Bundesliga har hovedsageligt ikke været noget rart sted for Schalke i denne sæson. Pointmæssigt er “Die Königsblau” dog begyndt at nærme sig de europæiske placeringer, og måske har de stadig et liv i kampen om Europa.

I netop Europa tabte Schalke torsdag aften med 2-0 i Amsterdam, og at dét nederlag ikke blev større, kan de i høj grad takke Fährmann for, da han diskede op med en håndfuld pragtredninger.

I defensiven mangler Schalke Uchida, Baba Rahman og Naldo, mens Nastasic er ude med karantæne. I offensiven mangler de Choupo-Moting og Embolo. De kan til gengæld glæde sig over, at Coke, som de anskaffede sig i sommers fra Sevilla, for alvor er ved at være tilbage i omdrejninger. Han har set spændende ud siden debuten for et par uger siden mod Dortmund.

Karantæner:
Darmstadt 98: Antonio Mirko Colak
Schalke 04: Matija Nastasic

Bud på startopstillinger:
Darmstadt 98: Esser; Sirigu, Banggaard, Sulu, Holland; Hamit Altintop, Gondorf; Sam, Vrancic, Heller; Schipplock
Schalke 04: Fährmann; Kehrer, Höwedes, Badstuber, Kolasinac; Goretzka, Bentaleb; Schöpf, M. Meyer, D. Caligiuri; G. Burgstaller

Vidste du, at…:
Darmstadt har efter sæsonens første 28 runder tabt 21 kampe, hvilket kun ét hold tidligere har gjort dårligere på dette stadie af sæsonen? Det var Tasmania Berlin, der havde tabt 24 kampe efter 28 spilledage.

Dom:
Godt nok er Darmstadt væsentligt stærkere hjemme end ude, men “Die Lillien” bør dog være en overkommelig opgave for Schalke-drengene. 2-0 til udeholdet.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?