bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt Bundesliga runde 31: Revierderby og oprykningsangst

Bundesligaen begynder for alvor at spidse til, og i denne uge har vi flere vigtige kampe på blokken. Bayern München skal forsøge at bevare førstepladsen med en sejr over Nürnberg, mens Dortmund skal forsøge at holde trit med Bayern, når de møder Schalke i Revierderbyet. Sidst, men bestemt ikke mindst, vender vi også blikket mod 2. Bundesligaen, hvor HSV drager til Union Berlin i en vigtig kamp for begge mandskaber med henblik på oprykning.

 

Optakt: Borussia Dortmund – Schalke 04: Tager Dortmund to sejre over Schalke for første gang siden mestersæsonen?

Kampfakta
Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Dommer: Zwayer
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
TV: TV3 Max og Viaplay – Live stream kampen Dortmund– Schalke

Revierderby – Die Mutter aller Derbys! Behøver vi sige ret meget mere? Dortmund og Schalke brager sammen i et opgør, der kan få afgørende betydning for begge mandskaber.

Ser man på tabellen, er der ingen tvivl om, hvem der er favorit til at tage de tre point, men alt kan vitterligt ske i et Revierderby. For hvem kan glemme, da Dortmund i sidste sæson var foran 4-0 på hjemmebane, men måtte se Naldo dukkede op i feltet i de døende sekunder af kampen og headede bolden i kassen til 4-4.

Da de to mandskaber mødtes tidligere på sæsonen, vandt BVB 2-1 på Veltins-Arena, hvor danske Thomas Delaney scorede sit første mål i Dortmund-trøjen. Vinder Dortmund derbyet på hjemmebane lørdag eftermiddag vil det også være første gang i syv år(!), at BVB formår at vinde sæsonens to indbyrdes opgør mod rivalerne fra Schalke. I øvrigt var det også i den sæson, at BVB senest blev mestre. Den lader vi lige stå lidt…

Dortmund går ind til opgøret med selvtillid i bagagen, da det er blevet til seks sejre i de seneste otte Bundesliga-kampe. I sidste runde blev Freiburg besejret med 4-0, og her kom hele fire forskellige målscorere i på tavlen i form af Sancho, Reus, Götze og ikke mindst super-sub Paco Alcácer, der også kan få en vigtig rolle i Revierderbyet. Særligt førstnævnte, Jadon Sancho, er i superform i øjeblikket, og han ser også ud til at igen at stjæle pladsen på kanten foran danske Jacob Bruun Larsen. Dortmund er også presset, da de skal have en sejr for at holde snor i Bayern, som højst sandsynligt slår Nürnberg, men den kamp kommer vi tilbage til senere.

Schalke har i den grad gang i en sæson til glemmebogen, og de er nærmest heldige, at Stuttgart heller ikke kan få skrabet point nok sammen, for ellers ville de være i seriøs fare for nedrykning. Spillemæssigt kører det ikke, og onsdag fik midtbaneprofilen Nabil Bentaleb så besked på, at han skal træne resten af sæsonen med U23-holdet grundet disciplinære årsager.

Schalke har kun formået at hente en sejr i de seneste 12 kampe, og det betyder også, at de kun er seks point fra Relegationspladsen, som Stuttgart altså indtager. I sidste runde blev det til et nederlag på hele 5-2 til Hoffenheim, så selvtillid er en mangelvare i Gelschenkirchen.

På skadesfronten er Zagadou, Piszczek og Hakimi fortsat ude med problemer for Dortmund, mens også Marius Wolf er tvivlsom til derbyet. Skulle Wolf ikke blive klar, vil det være oplagt at rykke Akanji ud på højreback, mens Toprak i stedet kan rykke ind centralt. Schalke er uden Uth, Schöpf, Konoplyanka, Riether og Skrzybski – og altså også uden Bentaleb, der ikke kommer i betragtning til truppen mere i denne sæson.

Forventede startopstillinger
Dortmund: Bürki – M. Wolf, Weigl, Akanjii, Diallo – WItsel, Delaney – Sancho, Reus, Guerreiro – M. Götze
Schalke: Nübel – Stambouli, S. Sané, Nastasic – D. Caliguri, Rudy, McKennie, Oczipka – S. Serdar – Kutucu, Burgstaller

Dom
Et Revierderby er altid specielt, og selvom Schalke har haft en miserabel sæson, kan en sejr over rivalerne fra Dortmund altid bruges. Det ser dog usandsynligt ud, og Dortmund, der har formstærke Sancho med, ser ud til at blive en for stor mundfuld for Schalke. Vi tror Dortmund trækker det længste strå og vinder 3-1. Spil på kampen her.

 

Optakt: 1. FC Nürnberg – Bayern München: Sydtysk derby

Kampfakta
Spillested: Max-Morlock Stadion, Nürnberg
Dommer: Stieler
Kamptidspunkt: Søndag, Kl. 18.00
TV: Viaplay  – Live stream kampen Nürnberg – Bayern München

Der er vidst ingen tvivl om, hvem der er favorit til at tage de tre point i søndagens kamp på Max-Morlock Stadion. Bayern München ligger lunt i svinget i forhold til at tage endnu et mesterskab, men Dortmund er lige i hælene på rekordmestrene. Et point skiller de to rivaler inden runde 31, hvilket har været tilfældet de sidste par runder siden Bayern smadrede Dortmund 5-0 på Allianz Arena i begyndelsen af april.

I sidste runde i Bundesligaen fik Bayern sig en pligtsejr på hjemmebane mod Werder Bremen på 1-0, hvor der blev brændt et hav af chancer, men de tre point kom i hus, hvilket var det vigtigste for Kovac og co.

Onsdag aften mødte Bayern så igen Bremen – denne gang på Weser Stadion i DFB-Pokalen – hvor Bayern – lidt heldigt måske – fik hevet en 3-2-sejr hjem, og dermed er de igen i år klar til pokalfinalen, hvor Leipzig venter. Det er faktisk Niko Kovac’ tredje pokalfinale i træk, da han de to seneste år har været i finalen med Frankfurt.

For Nürnberg gælder lidt det samme, som der gælder for Schalke i Revierderbyet; de kan kun overraske. Oprykkerne har ikke vundet siden den 30. marts hjemme mod Augsburg, men siden har de fået point mod både Stuttgart og Schalke. Det skulle dog nok have blevet til tre point i en af de kampe, for kigger man på de resterende kampe ser det svært ud. Søndag venter altså Bayern, hvorefter Wolfsburg venter ude, mens Gladbach og Freiburg er modstanderne i de to sidste runder.

Boris Schommers kan give genvalg til holdet fra sidste runde, mens Bayern fortsat er uden Manuel Neuer og Arjen Robben.

Forventede startopstillinger
FC Nürnberg: Mathenia -Ro. Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold, Erras  – Löwen, Behrens – Matheus Pereira, Kerk – Ishak
Bayern: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Thiago, Javi Martinez – Gnabry, T. Müller, Coman – Lewandowski

Dom
Det burde nærmest være en walkover for Bayern, som alle forventer henter tre sikre point. Vi kan da heller ikke se, hvordan Nürnberg skal kunne stille noget op mod et stærkt Bayern-mandskab, selvom det er et derby, vi har med at gøre. En 3-0-sejr til Bayern og Kovac og endnu et skridt i mod mesterskabet.
Spil på kampen her.

Foto: Steffen Hansen

Optakt: Union Berlin – HSV: Direkte kamp om oprykning

Kampfakta
Spillested: Stadion An der Alten Försterel, Berlin
Dommer: S. Stegemann
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 13.30

Lige-ved-og-næsten var det for HSV, der tirsdag aften spillede pokalsemifinale mod RB Leipzig. Det endte dog med et 3-1-nederlag til HSV, der ikke var skarpe nok i de bagerste geledder, og det straffede bl.a. Yussuf Poulsen. Selvom det blev til et pokalexit må HSV-spillerne tage noget selvtillid med ind til opgøret mod Union Berlin, hvor de skal vise, at de vil rykke op.

Man bliver næsten også nødt til at ride videre på bølgen fra DFB Pokal, da der ikke er så meget at juble over i 2. Bundesligaen de seneste runder. HSV har smidt lige lovligt mange point, og det har været nordtyskernes held, at hold som netop Union Berlin også har smidt for mange point på det sidste. Hverken Berlin eller HSV har formået at vinde sine seneste fem kampe i 2. Bundesligaen, men det er altså stadig HSV, der ligger bedst i svinget med hensyn til en oprykningsplads, da de har 53 point, Paderborn har 51 point på Relegationspladsen, mens Union Berlin har 50 point på fjerdepladsen.

HSV kan derfor stadig selv afgøre sin skæbne, og en sejr i søndagens opgør kan meget vel betyde, at traditionsklubben tager et stort skridt mod netop den oprykning. Omvendt vil en sejr til hjemmeholdet åbne hele puslespillet op, da Paderborn og Union Berlin dermed vil være i spil til den direkte oprykningsplads.

Det første opgør mellem de to mandskaber endte 2-2, efter HSV ellers var foran helt frem til det 90. minut, hvor Suleiman Abdullahi sikrede Union Berlin det ene point.

Ser vi på HSV´s sidste tre kampe efter kampen mod Union Berlin, venter Ingolstadt på Volksparkstadion, Paderborn ude, mens den sidste kamp spilles den 19. maj mod Duisburg. Et point eller en sejr ude mod Union Berlin vil derfor være acceptabelt, mens en sejr er påkrævet mod Ingolstadt. Paderborn kan til gengæld sørge for skidt i maskineriet den 12. maj i næstsidste runde, da de også bejler til en oprykning.

Generelt er der en intens runde på programmet i 2. Bundesligaen, hvor fire ud af de fem oprykningsbejlere mødes indbyrdes, da Paderborn også møder Heidenheim.

Bud på startopstillinger
Union Berlin: Gikiewicz – Trimmel, Friedrich, F. Hübner, Reichel – Schmiedebach – Prömel, F. Kroos – Abdullahi, Polter, Mees
Hamburger SV: Pollersbeck – Vagnoman, Lacroix, van Drongelen, Douglas Santos – Janjicic – Naret, Hunt, Mangala, Jatta – Lasogga

Dom
Det er to mandskaber, der, trods deres placering, ikke helt har det, der skal til i øjeblikket. Sejre har været en mangelvare for både Union Berlin og HSV, så det kan også sagtens gå hen og blive et nervøst opgør, hvor nerver kan spille ind. Vi tror dog på, at HSV trækker det længste strå i en målfattig kamp, der ender 1-0 til gæsterne.Spil på kampen her.

Foto: Bundesliga.com

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre