Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Borussia Mönchengladbach – RB Leipzig - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Mönchengladbach – RB Leipzig

Optakt: Borussia Mönchengladbach – RB Leipzig

Hjemmeholdet er kommet tilbage på sporet under Hecking, mens RB Leipzig for første gang i sæsonen oplever en mindre krise.

Kampfakta:
Spillested: Borussia-Park, Mönchengladbach
Dommer: Felix Zwayer
Kampstart: Søndag 15:30
På tv: Eurosport 2

Holdnyt:
Gladbach:
Gladbach har fået en mere end godkendt start under den nye træner, Dieter Heckings, ledelse. I fire ud af seks kampe under Heckings har AC og co. formået at holde modstanderen fra fadet.

Dagens hjemmehold måtte indkassere et nederlag på hjemmebane i torsdagens Europa League kamp imod Fiorentina, hvor det ellers forinden var blevet til fire sejre i træk.

Efter Andre Schubert måtte pakke sine ting og gå har Gladbach ændret formation til en mere klassisk 4-4-2, hvor de under Schubert normalt spillede en mere dynamisk 3-5-2. Set med danske øjne har udviklingen været god, da Jannick Vestergaard foreløbig virker til at have sat sig på den anden plads i midterforsvaret ved siden af Andreas Christensen.

Dette skal dog også ses i lyset af, at Gladbach har et par forsvarsspillere ude i tiden, hvor der i øjeblikket må ses bort fra unge Mamadou Doucouré og den nyindkøbte franskmand Kolodziejczak. Desuden er den unge tysker Marvin Schulz og Ibrahima Traoré ude med skader, mens Tobias Strobl afsoner karantæne efter hans 5. gule kort i sæsonen.

RB Leipzig:
Helt uvant er de så forhadte oprykkere begyndt at tabe fodboldkampe. Således er det første gang, at Leipzig har tabt to kampe i træk i Bundesligaen. I forrige runde blev det til et snævert 0-1 nederlag på udebane imod Borussia Dortmund, hvor det i den seneste runde – noget overraskende – blev til et 0-3 nederlag hjemme imod et kæmpende HSV hold.

Kampen endte med at blive en halvdyr affære, da forsvarsstyrmanden Willi Orban pådrog sig sit femte gule kort efter aggressionerne løb løbsk, hvilket betyder han må se kampen fra tribunen.

Danske Yussuf Poulsen blev skiftet ind efter en halv times spil, men måtte udgå godt ti minutter senere med en skade, som angiveligt holder ham ude de næste seks uger. Langtidsskadede Lukas Klostermann har påbegyndt hans genoptræning efter hans korsbåndsskade, som har holdt ham ude hele sæsonen.

Som erstatning for Yussuf Poulsen kan Ralph Hassenhüttl vælge imellem Davie Selke og Oliver Burke, hvor dog tyskeren virker som den mest sandsynlige arvtager. Midterforsvaret kommer formentlig til at bestå af Upamecano og Marvin Compper. Sidstnævnte har tidligere repræsenteret Gladbach, hvor han fra 2003-2008 blev noteret for 28 optrædener i Bundesligaen. Hans makker Dayot Upamecano skal forsøge at revanchere hans indsats fra sidste uge, som mildest talt var alt andet end god.

Karantæner:
Gladbach: Tobias Strobl
RB Leipzig: Willi Orban

Bud på startopstillinger:
Gladbach: Sommer – Jantschke, A. Christensen, Vestergaard, Wendt – Kramer, Dahoud – Hazard, F. Johnson – Stindl, Raffael
RB Leipzig: Gulacsi – Bernardo, Upamecano, Compper, Halstenberg – Demme, Keita – Sabitzer, Forsberg – T. Werner, Selke

Vidste du, at…:
ingen hold i Bundesliga har samlet flere point sammen i kalenderåret 2017 end Gladbach? Danskerklubben står noteret for ti point i 2017, og man har desuden vundet de seneste fire kampe i træk. I kontrast til dette har gæsterne fra RB Leipzig tabt deres seneste to kampe, hvor de i øvrigt heller ikke har formået at komme på måltavlen, da man har tabt henholdsvis 0-1 og 0-3 imod Dortmund og HSV.

Dom:
Det kan godt gå hen og blive en tæt og intens affære imellem de to hold, hvor begge hold på forhånd sagtens kan trække sig sejrrigt ud af opgøret. Gladbach er som tidligere nævnt inde i en god formkurve og plejer normalt at levere en god indsats på hjemmebane, hvor det ser mere sløvt ud på udebane. I sidste ende tror vi dog, at hjemmeholdet formår at tage de tre point. 2-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!