bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Dortmund > Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen: Dortmund jagter førstepladsen 

Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen: Dortmund jagter førstepladsen 

Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt

Borussia Dortmund er efter en haltende sæsonstart kommet tilbage på sporet, og med en sejr over Jens Stages Werder Bremen-hold kan BVB foreløbigt rykke op på førstepladsen. 

Kampfakta

Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
TV: TV3 Max

Dortmund

Efter en lidt skuffende og til tider turbulent sæsonstart er Borussia Dortmund kommet tilbage på sporet. BVB er stadig ubesejrede i Bundesligaen, hvor de inden landskampspausen vandt en underholdende duel med 4-2 mod Union Berlin, der ellers bragte sig i front 2-1. 

Men en stærk anden halvleg af die Schwarzgelben, anført af indskiftede Julian Brandt, betød, at BVB atter kom på sejrskurs. De tre point sendte BVB op på fjerdepladsen med 17 point, hvilket er to færre end Leverkusen på førstepladsen. 

Opgøret mod Werder Bremen bliver uden tvivl et specielt et af slagsen for Dortmund-angriber Nicklas Füllkrug, der også stadig har Bremen-benskinner under de sort/gule strømper. Füllkrug spillede en stor rolle, da Werder overlevede i sidste sæson, og han har også åbnet sin målkonto for Dortmund. 

Det skete mod Hoffeinhem, inden angriberen også kom på tavlen i den seneste spillerunde mod Union. Derudover har Füllkrug også fået nettet til at blafre i begge landskampe for Die Mannschaft i landsholdspausen. 

Det er generelt tæt i toppen af Bundesligaen, hvor fire hold lægger inden for to point, og derfor vil en sejr fredag aften på hjemmebane foreløbigt sende Dortmund op på førstepladsen. Det vil samtidig være Dortmunds fjerde sejr på stribe, og så vil Edin Terzic igen få lidt arbejdsro, efter flere ellers var ude at kritisere BVB-træneren efter de tre første spillerunder. 

BVB manglede en spillestil, hvilket flere fans efterspurgte, og den bedste måde at få dem til at tie er ved at vinde fodboldkampe, og det har Terzic fået sit mandskab til at gøre på det seneste. Det ændrer dog ikke på, at Dortmund var forbavsende sårbare overfor Union Berlins dødbolde inden landskampspausen, hvor Union scorede begge mål efter et hjørnespark. 

De små opdækningsfejl er der ikke plads til, hvis man igen vil kæmpe med i toppen af det, der kan udvikle sig til at blive en historisk mesterskabskamp, hvor mere end to duellanter kan komme i spil. 

Edin Terzic har kunnet ånde lettet op efter den føromtalte landskampspause, da ingen af hans Dortmund-spillere er løbet ind i skader. Til gengæld er Julien Duranville stadig ude med en muskelskade. 

Werder Bremen

Werder Bremen gik til landsholdspause med en ærgerlig smag i munden, da de tabte 3-2 til TSG Hoffenheim. Kortvarigt lignede det ellers et flot point til Werder, da danske Jens Stage udlignede i det 92. minut, men der gik ikke mange sekunder, før Hoffenheims Marius Bütler sikrede Hoffenheim alle tre point. 

Nederlaget var Bremens femte i indeværende sæson ,og med to sejre placerer det Jens Stage og co. på 14. pladsen. Særligt nederlagene til Heidenheim og Darmstadt må have gjort ondt på Ole Werners mandskab, da de to oprykkerne nu begge er placeret over netop Werder Bremen. 

Jens Stages udligning inden landskampspausen må dog give Ole Werner troen på, at det igen er værd at sætte den danske midtbanespiller på banen fra start, som ellers begyndte ude for første gang mod Hoffenheim. En anden ting, der også taler for dette er, at Naby Keïta nok en gang er blevet muskelskadet. 

Det burde betyde, at Stage igen er at finde blandt de foretrukne 11, når Werder Bremen skal forsøge at drille Dortmund på Signal-Iduna-Park. Werder Bremen har dog haft det svært mod Dortmund, selvom de formåede at stjæle alle tre point med et vanvids-comeback i seneste sæson. 

Her var Werder bagud med 0-2 efter 89 minutter, men på mirakuløs vis fik Bremen garnet tre gange mere – og leverede dermed et af de største comeback i Bundesligaens historie. Det var nemlig første gang, at et hold, der er bagud med to efter 89 minutter, formåede at snuppe alle tre point. 

Den tro skal Werder igen have frem, for de møder trods alt et formstærkt BVB-mandskab, der er ubsejrede i deres seneste 15 kampe. 

Ole Werner må foruden Keïta også se bort fra Pavlenka, Pieper og Stark til ottende spillerundes første opgør. 

Karantæner

BVB: Ingen
Werder: Ingen

Bud på startopstillinger

BVB: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Bensebaini – Nmecha, Can (c) – Malen, Reus, Brandt – Füllkrug
Werder: Zetterer – Veljković, Groß, Friedl (c) – Weiser, Schmid, Lynen, Stage, Deman – Njinmah, Ducksch

Vidste du, at..:

efter Werder Bremen tabte deres to første kampe i sæsonen uden at score, så har de i gennemsnit scoret 2,4 mål pr. kamp?

Dom

Der er lagt i kakkelovnen til et målrigt opgør med to mandskaber, der er bedre til at angribe end til at forsvare. Dortmund burde dog vise klassen og vinde 3-1 over Bremen, der snart skal frygte for nedrykningsstregen, selvom sæsonen stadig er ung. 

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen hvis SpilXperten

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby