bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen

Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen

Borussia Dortmund

I sæsonens tidlige spillerunder tromlede Dortmund derudaf, mens Werder var i store problemer. Tingene har dog ændret sig lidt sidenhen. Mens Bozs’ drenge hele tiden taber point, så er nordtyskerne begyndt at finde rytmen med den nye træner Florian Kohlfeldt. Lørdag gælder det en rigtig klassiker i tysk fodbold. Det er ”Schwarzgelb” mod ”Grünweiβ”. Det er ”Die Gelbe Wand” mod ”Ostkurve”. Det er Borussia Dortmund mod Werder Bremen.

Kampfakta:
Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Dommer: Gräfe
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30

Holdnyt:

Borussia Dortmund:

Dortmund fik med en stærkt spillende Roman Bürki i målet sikret det ene point med resultatet 1-1 ude mod Leverkusen sidste weekend.

De indtager lige nu tabellens 6.-plads, og siden Jupp Heynckes’ genansættelse har ”Die Schwarz-Gelben” mistet 15 point til Bayern. BVB har ikke vundet nogen af sine seneste syv Bundesliga-kampe, og sidste gang de kunne sætte tre point på kontoen var den 30. september ude mod Augsburg

Borussia er helt sikkert ude af mesterskabsspillet, og hvis Peter Bosz ikke snart får hanket op i sine tropper, så kan det ende med, at billetterne til næste års Champions League også glider dem af hænde. Og apropos Champions League, så tabte Dortmund i midtugen med 3-2 til Real Madrid. Sølle to point i gruppespillet blev det til for de sort-gule, der dog alligevel kan se frem til Europa League på den anden side af jul.

Peter Bosz må sande et par fravær til lørdagens kamp. Rode, Götze, Durm, Phillipp, Gonzalo Castro og Reus er alle ude med skader.

Werder Bremen:

”Die Grün-Weiβ” fik deres anden sæsonsejr i sidste runde, da de hjemme på Weser-Stadion slog Stuttgart med 1-0.

Parallelt med resten af Werder-holdet havde Max Kruse en svær sæsonstart. Den tyske angriber er dog nu med mål i to af de sidste tre kampe ved at finde den form frem igen, der sidste sæson gjorde livet så surt for så mange Bundesliga-forsvarer.

Der er ingen tvivl om, at Werder kommer til at slås med næb og kløer for at undgå nedrykning til 2. Bundesliga næste sæson. Hvis målet om redning skal gennemføres, så bliver det vigtigt for Werder at få deres stjerneangriber i gang. Det bliver nemlig nok ham, der skal sikre mange af pointene.

Zetterer, Zhang, Johannes Eggstein og Manneh er ikke kampklare til lørdagens klassiker.

Karantæner:
Borussia Dortmund: Ingen
Werder Bremen: Ingen 

Bud på startopstillinger:
Borussia Dortmund: Bürki; Subotic, Sokratis, Schmelzer; Pulisic, Weigl, Sahin, Guerreiro; Yarmolenko, Aubameyang
Werder Bremen: Pavlenka; Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson; Bargrede; M. Eggstein, Delaney; Bartels, Junuzovic; Kruse

Vidste du, at…:
denne lørdag står Max Kruse over for sin Bundesliga-kamp nummer 200?

Dom:
Godt nok er Dortmund skidt kørende for tiden. Alligevel må de betegnes som det bedre hold i en kamp mod Werder Bremen. Når kampen så også spilles på Signal-Iduna Park, så tror vi på, at ”Die Schwarz-Gelben” får endt sejrstørken og slår Werder i en målrig affære med resultatet 4-2.

 

Læs også: Guide – Fodboldrejse til Borussia Dortmund. Sådan får du billetter

You may also like
Højdepunkter, RB Leipzig, Hertha BSC
Højdepunkter og mål: RB Leipzig – Hertha BSC 2-2
Optakt, Højdepunkter, VfB Suttgart, Hamburger SV
Optakt: VfB Stuttgart – Hamburger SV Giganternes oprykningskamp
Højdepunkter, Optakt, Werder Bremen, Gladbach
Højdepunkter: Werder Bremen – Gladbach 0-0
Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund, Bayern München, optakt
Højdepunkter og mål: Borussia Dortmund – Bayern München 0-1 Kimmich sikrer Bayern vigtig sejr