bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – TSG Hoffenheim

Optakt: Borussia Dortmund – TSG Hoffenheim

Hjemmeholdet skal forsøger at bevare presset på Bayern i toppen, mens Hoffenheim med en sejr har mulighed for at komme væk fra de direkte nedrykningspladser.

Dortmund

Hvis andenpladsen ikke allerede var sikret, så blev den det i hvert fald i sidste uge, da Dortmund i en højdramatisk kamp mod Leverkusen kunne rejse hjem med en 1-0 sejr. Med femten points forspring ned til nummer tre, og otte point op til Bayern, befinder de sort-gule sig groft sagt lidt i ingenmandsland.

Forhåbningen om at indhente Bayern bør dog ikke være helt død for Dortmund, der alt afhængigt af Bayerns kamp lørdag, måske kan indhente lidt af forspringet.

Hjemmeholdet er som regel stærke på eget græs, hvor de har  vundet ni ud af ti kampe med en målscore på 31-8.

Selvtilliden bør derfor være i orden hos Tuchels tropper, der torsdag i overlegen stil spillede sig videre i Europa League, og endda kunne spare spillere som Gündogan og Hummels i anden halvleg.

Mod Hoffenheim må Tuchel kun med sikkerhed undvære Sokratis, der blev skadet i sidste uge og er ude i op til tre uger.

Hoffenheim

Den blot 28-årige træner Julian Nagelsmann har for alvor fået banket noget selvtillid ind i sine spillere. I hans to kampe i spidsen for klubben er det således blevet til fire point, og senest blev det til sejr hjemme mod Mainz.

Han har også fået gang i Kevin Volland igen, og han kan håbe på, at Hoffenheim igen kan drille Dortmund, som de oftest har det for vane. I de to klubbers femten opgør lyder statistikken således på fem sejre til Dortmund, fire til Hoffenheim og seks uafgjorte.

Til søndagens kamp må Hoffenheim med sikkerhed undvære Herdling, der er ude med en knæskade, ligesom Schär er tvivlsom til kampen.

Mens angrebet formentlig giver sig selv, så kan der ske rotationer i defensiven for at dæmme op for gæsternes omstillinger. Kim kunne derfor være en mulighed i stedet for Ochs.

 

Bud på startopstillinger

Dortmund: BürkiPiszczek, Subotic, Hummels, SchmelzerWeiglGündogan, SahinH. Mkhitaryan, ReusAubameyang

Hoffenheim: Baumann – Kaderabek, Süle, Bicakcic, Ochs – Strobl – Rudy, Nad. Amiri – Uth, Volland – Kramaric

Vidste du, at…:

Nagelsmann i sin tid spillede under Thomas Tuchel? Det skete, da Tuchel trænede Augsburg II, og Nagelsmann spillede for selv samme hold.

Dom:

Gæsterne kommer med fornyet selvtillid og velvidende om, at Dortmund ofte har det svært mod dem. Hjemmeholdet er dog så godt spillende for tiden, at det bør blive til sejr og også en forholdsvis sikker en af slagsen. 2-0 til Dortmund.

You may also like
Medier, rygtebørs, transfer, kicker
Den tyske rygtebørs – hvilke medier er troværdige?
Dietmar Hopp
Ugen, der gik: Bellingham-transfer, tilskuere på stadion fra september og pris til Dietmar Hopp
Borussia Dortmund, fankultur, tilskuere, optakt
DFL planlægger tilskuere på stadion fra september
Meisterschale, Bundesliga, Bundesligasæson
Det store award show – Bundesligaens vindere og tabere