bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Mönchengladbach > Optakt: Augsburg – Borussia Mönchengladbach

Optakt: Augsburg – Borussia Mönchengladbach

Gæsterne har det traditionelt set svært i det sydtyske, men de møder Augsburg på et tidspunkt, hvor hjemmeholdet er hårdt ramt af skader på centrale positioner.

Augsburg:

Til trods for en brav indsats rakte det ikke til videre avancement i Europa League, da Klopp og Liverpool torsdag blev endestationen for den lille sydtyske klub.

Dermed kan holdet nu udelukkende fokusere på Bundesligaen, hvor de efter sidste uges sejr er kravlet op på en 13. plads med fire point ned til stregen.

I søndagens tidlige kamp må de fortsat undvære Callsen-Bracker og Feulner, ligesom Baier er yderst tvivlsom. Det samme et i øvrigt Bobadilla, Ji, Hong og Trochowski. Til gengæld er Finnbogason og Gouweleeuw med igen efter de matte sider over I Europa League.

Udover at tage et yderligere skridt væk fra bunden, vil en sejr også være kærkommen for klubbens fans. Augsburg har nemlig kun vundet en af de seneste otte hjemmekampe.

Gladbach:

Sidste uges derby-sejr betød, at Gladbach rykkede op på femtepladsen. Kun en dårligere målscore holder dem fra fjerdepladsen der udløser kvalifikation til Champions League.

Og netop muligheden for igen at spille i Europas fineste turnering var et punkt på dagsordenen for Xhaka, da han i midtugen gjorde det klart, at klubben gerne måtte have større ambitioner, end det de tidligere havde meldt ud.

Skal Gladbach i Champions League kræver det formentlig et resultat i Augsburg, hvor de ellers ikke har det nemt, når de kommer på besøg. I deres hidtil fire optrædener på WWK-Arena er det endnu ikke blevet til sejr. Gladbach har det i det hele taget svært på udebane i øjeblikket. De sidste fire kampe ude har ikke kastet sejre af sig, men til gengæld har man indkasseret hele tolv mål undervejs.

Til kampen må Schubert fortsat undvære Hahn, Dominguez, Jantschke, Stranzl og Schulz, ligesom Stindl sidder ude med karantæne. Til at afløse Stindl falder valget formentlig på Hazard, hvilket betyder, at Traore i givet fald får lov at starte på højrekanten.

Bud på startopstillinger:

Augsburg: HitzVerhaegh, Gouweleeuw, Klavan, MaxKoo, KohrEsswein, Moravek, CaiubyFinnbogason

Gladbach: Sommer – Elvedi, A. Christensen, Nordtveit, Wendt – Dahoud, G. Xhaka – Traoré, F. Johnson – Hazard, Raffael

Vidste du, at…:

den omvendte kamp var Schuberts debut som Gladbach-træner? Efter 21 minutter førte die Fohlen 4-0  i en kamp, som de endte med at vinde 4-2. Deres første sejr i sæsonen.

Dom: 

Spørgsmålet er hvor hårdt Europa League strabadserne har taget på Augsburg. De har flere spillere, der kører på pumperne, og det bliver formentlig afgørende mod Gladbach. En 2-1 sejr til gæsterne.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!