bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Hamburger SV

Optakt: Borussia Dortmund – Hamburger SV

Borussia Dortmund er klare favoritter mod HSV, men nordtyskerne er inde i en rigtig god periode, hvor de henter masser af point. BVB er uden flere af de store profiler, så måske kan Hamburger SV drille hjemmeholdet.

Kampfakta:
Spillested: Signal Iduna Park, Dortmund
Dommer: Markus Schmidt
Kamptidspunkt: Tirsdag kl. 20.00
På TV: Kampen vises ikke på dansk TV

Holdnyt:
Borussia Dortmund:
Ligaens fjerdeplads møder tirsdag aften ligaens 14. plads, i det som inden kampen ligner en sikker sejr til hjemmeholdet. Efter et måske lidt skuffende resultat set med Dortmund-briller lørdag i Revierderbyet mod Schalke, så skal Tuchels mandskab rejse sig mod Hamburger SV.

Dortmund vandt tidligere på sæson stensikkert med 5-2 i en rigtig underholdende kamp på Volksparkstadion, og der kunne sagtens ske det samme tirsdag aften.. Dortmunds defensiv har til gengæld lavet lidt flere fejl end normalt, hvilket har kostet et par gange, og det må ikke ske mod HSV.

Selvom Dortmund ligger til i den gode ende af tabellen, så vil et nederlag ikke være godt. For hvis Hoffenheim vinder deres kamp mod Bayern, så er de lige pludselig fire point foran Tuchel og co. En sejr vil omvendt varme godt, og måske ville de få tredjepladsen tilbage, da Bayern er klare favoritter mod Hoffenheim.

Thomas Tuchel må desværre se bort fra en håndfuld profiler som Marco Reus, Andre Schürrle Mario Götze, Marcel Schmelzer og Erik Durm, da alle er disse spillere er skadet, og de kan derfor ikke deltage i kampen mod HSV. Derudover er Sokratis ude med karantæne.

Hamburger SV:
Ingen tvivl om at nordtyskerne er underdogs i kampen mod Dortmund, men efter sejr over Köln har de vist, at de er i stand til at slå hold fra den bedre halvdel af tabellen. Der skal dog lidt mere til for at slå Dortmund, som har den gule mur i ryggen, og med den skal Dortmund nok kontrollere kampen. HSV skal derfor være rigtig skarpe på de chancer, som nu en gang tilfalder dem.

Deres defensiv bliver altafgørende, og især Mavraj og Kyriakos Papadopoulos får en svær opgave i form af Aubameyang. Deres defensiv kan umuligt holde den farlige angriber fra chancer, og de skal konstant være tæt på ham. Hvis HSV-mandskabet skal have point, så skal René Adler også stå en god kamp i målet, da der højst sandsynligt kommer maks. pres fra både tilskuere og spillere.

Nordtyskerne har flere gange bevist, at de ikke giver op før kampen er fløjtet af, og de har flere gange scoret med få minutter tilbage. Men som skrevet, så får især Hamburgs defensiv en kæmpe opgave, da der ikke skal laves mange fejl, før de pludselig er bagud.

Træner Gisdol må dog se bort fra forsvarsspilleren Gideon Jung som har muskelproblemer, og ikke mindst Nicolai Müller som ellers scorede mod Köln, men han blev også skadet i den kamp.

Karantæner:
Borussia Dortmund: Sokratis
Hamburger SV: Ingen

Bud på startopstillinger:
Dortmund: Bürki – Piszczek, Ginter, Bartra – C. Pulisic, Weigl, Castro, Guerreiro – Kagawa, Dembelé – Aubameyang
Hamburger SV: Adler – Diekmeier, K. Papadopoulos, Mavraj, Ostrzolek – G. Sakai, Ekdal – Gregoritsch, Holtby, Kostic – Wood

Vidste du, at…:
Dortmund – HSV er det mest målrige opgør i Bundesligaens historie? 355 mål er der faldet i foreløbig 99 kampe mellem de to hold.

Dom:
BVB kommer nok til at kontrollere kampen, og det er også dem, som skal skabe chancerne, hvilket de plejer at være gode til. HSV-defensiven er begyndt at se lidt bedre ud, men mon ikke Aubameyang nok skal finde nogle huller? Vi tror på en stensikker 3-1 sejr til Dortmund, da hjemmeholdet både er og skal være klart bedre end HSV.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union