bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Werder Bremen – FC Schalke 04

Optakt: Werder Bremen – FC Schalke 04

Werder Bremen

Med Thomas Delaney på holdkortet er Werder Bremen for alvor vågnet op til dåd og har skabt et lille hul i den tætte kamp om at undgå Relegationsspiel. De skal forsøge at fortsætte den gode stime, når de hjemme tager imod Schalke 04 i midtugens runde.

Kampfakta:
Spillested: Weser-Stadion, Bremen
Dommer:
Robert Hartmann
Kamptidspunkt:
Tirsdag 20.00
På TV:
Vises ikke på dansk tv

Holdnyt:
Werder Bremen:
Efter en vanskelig start på sæsonen, hvor de har ligget til nedrykning, er den nordtyske maskine for alvor ved at være oppe i omdrejninger. Således er cd med en uafgjort og fem sejre ubesejret i de seneste seks kampe, hvilket kun Bayern München har gjort ligeså godt. Senest blev det til en målrig 5-2 sejr ude over Freiburg, hvor Delaney scorede karrierens første hattrick.

Bortset fra seneste kamp, har de i de seks kampe formået at lukke af i forsvaret, hvilket ellers har været et af holdets store svagheder. Indtil kampen mod Freiburg havde de kun lukket to mål ind og holdt clean sheet i tre af kampene. Dette er stabilt for et hold, der indtil nu har lukket 46 mål ind, hvilket kun er overgået af Darmstadt (51), HSV (47) og Freiburg (47).

Den gode stime gør at de er tre point fra Relagationspladsen og nu kun er fem point efter top seks. Fokus må dog fortsat være at undgå nedrykning, da bunden er utrolig tæt. Die Grün-Weißen skal fortsætte den opadgående formkurve mod Schalke 04, som de ikke har slået i otte forsøg på hjemmebane (fem nederlag, tre uafgjorte) og kun har slået i ét af de sidste 13 opgør. Sejren fik man i forrige indbyrdes kamp, hvor de i januar 2016 vandt 3-1 på VELTINS-Arena.

Til forskel fra seneste kamp må Alexander Nouri undvære Robert Bauer og Sané. Dette kan åbne op for at Garcia overtager Bauers plads på kanten eller at den tilbagevendte Junuzovic kan ændre taktikken til en enlig angriber, så Bartels rykkes ud på kanten. Derudover er Bargfrede, Fritz, Hajrovic, J. Eggestein og Gnabry fortsat ude med skader.

FC Schalke 04:
Klubben fra Gelsenkirchen har haft en svingende sæson, hvor de havde håbet på at kæmpe med i toppen, men nu må håbe på en plads i Europa League. Således ligger Schalke på niendepladsen, hvor de er henholdsvis tre og seks point efter FC Köln og Hertha BSC på femte og sjettepladsen. De er ubesejret i de seneste tre kampe (en uafgjort, to sejre), hvor de i seneste opgør spillede 1-1 på hjemmebane i Ruhr-derbyet mod Dortmund.

Die Königsblauen har i de seneste opgør haft et godt tag på Werder Bremen. Bortset fra et enkelt nederlag på hjemmebane i 2016, har man ikke tabt til nordtyskerne siden maj 2010, hvor det var en kamp mellem nummer to og tre. Kampen tabte man 2-0, hvilket var sidste kamp man ikke formåede at score mod Werder. Sidste nederlag på Weser-Stadion var 12. April 2008, hvor man tabte 1-5. Dette betyder, at Schalke har den længste stime af alle hold i Bremen, hvor man er ubesejret i otte kampe (fem sejre, tre uafgjorte).

Schalke har i denne sæson haft det svært på udebane, hvor det kun er lykkedes at samle ti point og score ti mål i tolv kampe. Det er således kun blevet til to sejre og fire uafgjorte, mens det kun er Frankfurt (9) og Darmstadt (4) som har scoret færre mål. Dette betyder, at det kun er Darmstadt (0), Hertha BSC (9) og HSV (9) som har samlet færre point på udebane end Schalke. Man kan dog finde optimisme ved at man vandt seneste udekamp 1-0 over Mainz 05.

Kolasinac bliver formentlig ikke klar til opgøret, mens Coke nok ikke starter inde igen efter en lang skadespause. Derfor kan der blive plads til Riether, Caligiuri eller Schöpf på backpositionen, mens det ventes at Geis erstatter karantæneramte Bentaleb. Derudover må Markus Weinzierl fortsat undvære Baba, Kolasinac, Naldo, Uchida, Aogo og Embolo.

Karantæner:
Werder Bremen:
Ingen
FC Schalke 04:
Bentaleb

Bud på startopstillinger:
Werder Bremen: Wiedwald – Veljkovic, Moisander, Caldirola – Bartels, Gebre Selassie – M. Eggestein, Delaney – Grillitsch, Junuzovic – Kruse
FC Schalke 04: Fährmann – Caligiuri, Höwedes, Nastasic, Kehrer – Stambouli, Geis – Schöpf, Goretzka, Choupo-Moting – Burgstaller

Vidste du, at…:
Werder Bremens største hjemmesejr over Schalke fandt sted 17. februar 1988, hvor de vandt 5-0? Eller at Schalkes største udesejr i Bremen var d. 15. August 2015, hvor de vandt 3-0?

Dom:
Schalke 04 har et godt tag på Werder Bremen og et bedre hold på papiret, men har i indeværende sæson været svage på udebane. Omvendt er Werder inde i en god stime, hvor den aktuelle formkurve med seks ubesejrede kampe peger op. Kampen ender 2-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi