Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Borussia Dortmund – 1. FC Köln - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Köln > Optakt: Borussia Dortmund – 1. FC Köln

Optakt: Borussia Dortmund – 1. FC Köln

Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt

Dortmund har som eneste Bundesliga-hold muligheden for at gå igennem en hel sæson uden nederlag på hjemmebane.

 

Dortmund:

For første gang i foråret blev det til et nederlag for Tuchels tropper, da Dortmund ikke kunne nedbryde Frankfurt i sidste runde.

Udover det sidste spinkle håb om mesterskabet, røg også muligheden for at overgå de 81 point, som er klubrekorden, der blev sat i 2012. Uanset resultatet lørdag, vil Dortmund dog være bedste toer nogensinde og i 45 af de i alt 53 Bundesligasæsoner, vil deres pointantal også have været rigeligt til et mesterskab.

Med en pokalfinale ventende lige om hjørnet er spørgsmålet, hvor meget Tuchel vælger at rotere. Pulisic kan måske se frem til endnu en startplads, mens Mkhitaryan med sikkerhed sidder ude med karantæne.

Ellers er det også værd at bemærke, at det er Hummels’ sidste hjemmekamp for Dortmund. Men med den modtagelse han fik i seneste hjemmekamp mod Wolfsburg, skal han ikke forvente noget tårevæddet farvel.

Subotic, Park og Gündogan er ude med skader.

1. FC Köln

Med en aktuel niendeplads kan Köln højst rykke enten en plads op eller plads ned i tabellen. Med andre ord, er der ikke det store at spille for.

Det skulle da lige være, at kampen mod Dortmund er et Westderby, og at gedebukkene har haft godt styr gæsterne i de seneste par kampe. Derudover vil et point være med til at forbedre en på alle måder flot udebanesæson for gæsterne. Kun fire gange har Köln måtte forlade fremmet græs med et nederlag.

Træner Peter Stöger har på nær Frederik Sørensen, der i sidste runde ragede sit femte gule kort til sig, alle mand til rådighed. I stedet for danskeren kan Olkowski måske få en startplads, mens Risse i givet fald vil rykkes en tand højere op.

Karantæner: 

Dortmund: Mkhitaryan
1. FC Köln:
Sørensen

Bud på startopstillinger:

Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Castro, Weigl – Kagawa, Reus, Pulisic – Aubameyang

FC Köln: Horn – Maroh, Mavraj, Heintz – Risse, M. Lehmann, Vogt, Mladenovic – Osako, Bittencourt – Modeste

Vidste du, at…:

Dortmund for 18. sæson i træk slutter med det højeste tilskuergennemsnit i ligaen? For første gang nogensinde, har de i denne sæson haft over 81.000 tilskuere i snit.

Dom:

En sidste runde kamp hvor ingen reelt set har noget at spille for, og hvor hjemmeholdet måske sparer et par profiler til en pokalfinale er svær at spå om. Vi gør det alligevel, og siger, at Dortmund holder formen hjemme. 2-0.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!