bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Werder Bremen: Kan kriseramte Werder drille Bayern?

Optakt: Bayern München – Werder Bremen: Kan kriseramte Werder drille Bayern?

Optakt, højdepunkter

Den 11. september 2010 lagde daværende Bayern-træner Louis van Gaal og sit hold vejen forbi Weser-Stadion, hvor de spillede 0-0 mod Werder Bremen. Siden dengang har holdene mødt hinanden sytten gange indbyrdes i Bundesliga-regi, og ingen af de gange er det lykkes ”die Grün-Weiβen” at få point ud af opgøret. Et formsvagt Werder-hold er på udebane lørdag, hvor de møder et Bayern-hold, der har tabt deres seneste to Bundesliga-kampen med cifrene 2-1. Kommer Bayern tilbage på sporet, eller lykkes det Werder for første gang i ni år at stjæle point fra sydtyskerne?

Kampfakta:

Spillested: Allianz Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: TV3 Sport

FC Bayern München:

I sidste weekend smed Bayern en 1-0-føring på udebane i kampen mod topholdet Gladbach og tabte 2-1. Det var det andet nederlag i træk for Bayern i Bundesligaen, og sydtyskerne ligger dermed syv point bag netop Gladbach på førstepladsen.

Der har lydt kritik af Bayerns brasilianske stjernespiller Phillipe Coutinho, der ikke har levet op til folks forventninger, siden han i sommers blev lejet i FC Barcelona. Den brasilianske lejesvend scorede dog i midtugen i Champions League mod Tottenham, hvor Bayern vandt 3-1, og måske er han ved at komme i gang.

På trods af en flot sejr over Tottenham var der dog skår i glæden for de syvdobbelte mestre. Fløjspilleren Kingsley Coman måtte nemlig udgå tidligt i kampen, da han fik, hvad der ligner en slem knæskade, og det kunne godt ske, at den franske kantspiller kommer til at sidde ude i lang tid. Han er en vigtig spiller for Bayerns hold, og man håber nok derfor på Säbener Straβe, at han bliver klar igen så hurtigt som muligt.

Coman er ikke den eneste, Bayern må undvære til lørdagens kamp. Lucas Hernandez, Cuisance, Arp og Niklas Süle sidder ude med skader, mens Javi Martinez er ude med karantæne.

SV Werder Bremen:

Nordtyskerne led et meget skuffende nederlag i søndags, da Florian Kohfeldts drenge tabte 0-1 på hjemmebane til bundproppen Paderborn efter et større VAR-drama.

Det har været tydeligt at se i ”Hinrunden”, at Werder slet ikke har vist den samme styrke, som de viste sidste sæson. Et hold, der sidste sæson kæmpede med om europæisk fodbold, kæmper nu for at redde livet i Bundesligaen. Umiddelbart tænker man, at holdet er for stærkt til at rykke ned, men når man taber til Paderborn på hjemmebane, så ved man aldrig. Spørgsmålet er også, hvor mange nederlag Florian Kohfeldt kan overleve?

Til lørdagens kamp er Josh Sargent, Kevin Möhwald, Fin Bartels og Ömer Toprak ude med skader.

Bud på startopstillinger:

Bayern München: Neuer; Kimmich, Pavard, Alaba, Davies; Goretzka, Thiago, Müller; Gnabry, Lewandowski, Coutinho
Werder Bremen: Pavlenka; Veljkovic, Sahin, Moisander; Gebre Selassie, M. Eggestein, Bargfrede, Klaassen, Augustinsson; Osako, Rashicha

Dom:

Det er måske to hold, der begge er inde i en formkrise, men styrkeforholdet mellem de to mandskaber bør ikke være til at tage fejl af. Et Werder-hold i topform ville godt kunne være i stand til at drille et resultatmæssigt udfordret Bayern-hold, men et Werder-hold i den tilstand som det nuværende kommer til at få en meget svær opgave. Vi tror, at hjemmeholdet vinder 3-0.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg