Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: 1. FSV Mainz 05 – Borussia Dortmund: Bejler Borussia igen? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: 1. FSV Mainz 05 – Borussia Dortmund: Bejler Borussia igen?

Optakt: 1. FSV Mainz 05 – Borussia Dortmund: Bejler Borussia igen?

Borussia Dortmund ligner et hold, der med to sejre i streg, kan gøre sig gældende i mesterskabskampen, selvom de har haft flere udfald i løbet af sæsonen. De har brug for tre point lørdag, men det bliver ikke nødvendigvis en let opgave, for Mainz’ formkurve på det seneste har, trods et nederlag i sidste weekend, været opadgående.

Kampfakta:

Spillested: Opel-Arena, Mainz
Dommer: Benjamin Cortus
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Xee

1. FSV Mainz 05:

Mainz led deres første nederlag siden fyringen af Sandro Schwarz, da de i sidste runde tabte 2-1 til Augsburg.

Selvom der i de seneste par uger er sket forbedringer i Mainz, så har de stadig en akilleshæl. De har nemlig en skidt defensiv, der i denne sæson har indkasseret hele 34 mål, hvilket er det ringeste af alle Bundesliga-hold i denne sæson. Det skal dog siges, at Mainz siden fyringen af Sandro Schwarz også har forbedret sig defensivt, men ”die Nullfünfer” mangler dog stadig sæsonens første ”clean-sheet”. Det kommer nok næppe mod et Borussia Dortmund-hold med dygtige offensive profiler.

Den nye Mainz-træner Achim Beierlorzer har til lørdagens kampe et par vigtige spillere ude på skadesbænken. Stefan Bell, Akono, Mateta, Danny Latzta, Mwene og Dong-won Ji er ikke til rådighed til lørdagens kamp.

Borussia Dortmund:

Ikke bare én, to, tre, fire, men hele fem måtte Fortuna Düsseldorfs målmand Zack Steffen hive bolden ud af målet, da ”die schwarz-gelben” i sidste weekend slog Friedhelm Funkels hold med hele 5-0.

Udover en succes i Bundesligaen lykkedes det også Lucien Favres mandskab at sikre avancement til ottendedelsfinalen i Champions League, da en storspillende Roman Bürki i Borussia-buret hjalp Dortmund til en 2-1 sejr over Slavia Prag samtidig med, at reservespækket Barcelona-hold på udebane slog Inter.

Siden 3-3-kampen mod Paderborn i midten af november, der var en god blanding af en ydmygelse og et storslået comeback af Dortmund, har BVB vundet deres sidste to kampe i Bundesligaen. De er lige nu foran Bayern i tabellen, og med fem point op til Gladbach må de stadig anses for at have en realistisk chance for at vinde titlen, selvom man må sige, at de indtil videre ikke har vist det store mesterskabspotentiale i denne sæson.

Lucien Favre er lidt presset på midtbanen, da både Thomas Delaney og Axel Witsel sidder på skadesbænken til lørdagens kamp. Marcel Schmelzer er også ude med en skade.

Bud på startopstillinger:

Mainz 05: Zentner; Brosinski, Juste, Niakhate, Aaron; Fernandes, Öztunali, Boetius, Kunde; Szalai, Quaison
Dortmund: Bürki; Akanji, Hummels, Zagadou; Hakimi, Weigl, Brandt, Guerreiro, Reus; T. Hazard, Sancho

Dom:

Dortmund ser ud til at være ved at komme i gang, men Mainz viser for tiden også klare tegn på forbedring, så det kan godt blive en spændende kamp. Vi tror, at Dortmund viser sig som det stærkeste hold og vinder i en målrig 2-4-forestilling.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!