bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: VfL Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach: Mandskab i momentum eller mesterskabsaspirant?

Optakt: VfL Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach: Mandskab i momentum eller mesterskabsaspirant?

Gladbach har overrasket ved at føre Bundesligaen her fjorten runder inde i sæsonen. Lige nu står de med en fin chance for at blive ”Herbstmeister”, og spørgsmålet er, om de kan blive den helt store mester denne sæson. Søndag møder de et for tiden knap så formstærkt Wolfsburg-hold.

Kampfakta:

Spillested: Volkswagen-Arena, Wolfsburg
Dommer: Felix Bruych
Kamptidspunkt: Søndag 15:30
TV: TV3 Sport

VfL Wolfsburg:

Oliver Glasners gutter tabte i sidste runde med 1-0 til højtflyvende Freiburg.

Efter en god sæsonstart har Wolfsburg her på det seneste tabt en håndfuld kampe, og de har blot vundet en af deres seneste syv optrædener. Lige nu befinder de sig med tyve point i tabellen et sted mellem top og bund. Før denne spillerunde har de fem point op til Schalke på den Champions League-givende 4.-plads og otte point ned til Fortuna Düsseldorf på 16.-pladsen, der er lig med ”Relegationsspiel”. De sidste par kampe her i ”Hinrunden” kan godt blive afgørende for, hvor i tabellen Wolfsburg kommer til at kæmpe i denne sæson.

Til søndagens kamp mangler ”die Wölfe” Camacho, der sidder ude med skade, og Tisserand, der sidder ude med karantæne.

Borussia Mönchengladbach:

I de senere år er det lykkedes for Gladbach hyppigere end de fleste hold at få skovlen under Bayern München, men sidste lørdags 2-1-sejr over sydtyskerne var alligevel noget helt specielt. Sejren bragte dem nemlig syv point foran de syvdobbelte mestre i tabellen, og de vandt med en straffesparksscoring i tillægstiden på den mest dramatiske og sindsoprivende måde, man kan. Derudover må man heller ikke glemme at nævne, at den nyindkøbte venstreback Ramy Bensebaini valgte den helt rigtige kamp at score sine to første Bundesliga-mål i.

Fodbold-feberen har ramt Mönchengladbach, og specielt efter sejren over Bayern München begynder man at overveje, hvor langt ”die Fohlen” kan nå. Gladbach har siddet på førstepladsen i det meste af efteråret, og når de nu også har slået Bayern, kan man ikke tillade sig at afskrive dem bare sådan uden videre. Man skal dog også huske på, at selvom de har et syv-pointsforspring over Bayern, så ligger Leipzig lige i hælene på dem, og Dortmund er heller ikke mere end fem point væk. De er altså ikke helt isolerede.

Man har sin tvivl om, hvorvidt de kan holde i længden, og torsdag blev det så til et skuffende exit i Europa League, der omvendt gør, at de nu kun skal fokusere på Bundesligaen i foråret.

En af holdets store profiler Dennis Zakaria sidder ude med karantæne, hvilket er et tab for Marco Roses startopstilling.

Bud på startopstillinger:

Wolfsburg: Casteels; Bruma, Guilavogui, Brooks; William, Schlager, Mehmedi, Arnold, Roussillon; Weghorst, Joao Victor
Gladbach: Sommer; Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt; Kramer, Benes, Hofmann; Hermann, Plea, Thuram

Dom:

Vi tror, det bliver en tæt kamp, men vi tror også, at Marco Roses drenge tager alle tre point. 1-2 til ”die Elf vom Niederrhein”.

foto: vfl-wolfsburg.de

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München