bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Schalke 32. spillerunde

Optakt: Bayern München – Schalke 32. spillerunde

Optakt, højdepunkter

Bayern var i problemer i Bremen i den seneste spillerunde, men Thomas Tuchel førte alligevel sit mandskab til sejr. Næste skridt på vejen mod mesterskabet er Schalke, der har fået for vane at score i dommerens tillægstid.

Kampfakta

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Viaplay

 

Bayern München

Bayern bevarede førstepladsen i Bundesligaen med en kneben 2-1-sejr ude over Werder Bremen i sidste spillerunde.

Det var dog ikke i så overbevisende stil, som man kunne have forventet, men der er uden tvivl også en del nerve og nervøsitet hos Bayern-mandskabet for tiden. Et Bayern-hold som Thomas Müller for tiden har svært ved at blive en fast del af.

For de kunne efter sejren i Bremen se titelkonkurrenterne fra Dortmund banke Wolfsburg med hele 6-0. Den storsejr ændrede dog ikke på stillingen, da det stadig er Bayern München, der topper Bundesligaen med et enkelt point ned til Dortmund med tre kampe tilbage.

Der er med andre ord ikke plads til flere fejltrin i denne sæson, og lørdag gæster Schalke 04 Allianz Arena.

Og det er et mandskab, som Bayern rent historisk har det rigtig godt med. Bayern München har nemlig ikke tabt i, hold nu fast, 24 kampe i træk på tværs af alle turneringer til lørdagens modstandere.

Samtidig får Bayern Leon Gortezka tilbage fra karantæne, mens Dayot Upamecano i ugens løb er kommet tilbage på træningsbanen efter sin skade.

Det giver Thomas Tuchel rig mulighed for at blande kortene, mens han – ligesom i Bremen – kan afgøre kampen fra bænken, hvis der skulle blive behov for det.

Til gengæld må Tuchel undvære Alphonso Davies, Lucas Hernandez, Manuel Neuer og Josip Stanisic, der alle fortsat er skadede, mens Chopu-Moting er tvivlsom til opgøret.

 

Schalke 04 

Schalke-mandskabet er inde i en rigtig god periode, da de har vundet tre ud af de seneste fire kampe. Det har bragt troen tilbage hos Die Königsblauen, der også er klatret over nedrykningsstregen.

Senest slog man Mainz i en dramatisk 3-2-kamp, hvor Marius Bulter blev matchvinder 12 minutter inde i dommerens tillægstid.

Schalke 04 har faktisk fået for vane at score til allersidst i kampene, da det også var tilfældet mod Werder Bremen i runden forinden, hvor sejrsmålet kom to minutter inde i tillægstiden.

De mange Schalke-fans kan dog stadig med rette se med nervøsitet frem mod mødet med mægtige Bayern, for selvom man har vundet tre af de seneste fire kampe, så kan man stadig ikke sige sig fra af nedrykningskampen.

For foruden turen til München lørdag, venter Leipzig og til sidst Frankfurt, så det er tre meget svære kampe for Thomas Reis og co.

Samtidig må det være ambivalent for Schalke, der med en sejr kan spille mesterskabsfordelen over til deres rivaler fra Dortmund, forudsat at BVB senere lørdag slår Gladbach.

Den tanke kommer dog næppe til at fylde hos nogle af spillerne, men tænk, hvis det bliver Schalke, der forpurrer Bayerns mesterskabsdrømme. Dortmund overborgmester har endda bebudet, at han er klar til at lade Schalkes spillere indskrive sig i byens gæstebog, såfremt de sejre mod Bayern, og Dortmund selv gør arbejdet færdigt. Den tid, den sorg/glæde.

For der er ikke meget, der taler for Schalke-sejr, da Bayern har vundet de seneste ni indbyrdes opgør med en målscore på 32-2.

Det skal Die Königsblauen lørdag forsøge at lave om på, for det er muligheder mod Bayern, det viste Werder Bremen i sidste spillerunde.

Den mission bliver dog uden Batalanta, Fährmann, Heekeren og Kouzi, der alle er skadede.

 

Karantæner

Bayern: Ingen
Schalke: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Bayern: Sommer – Mazraoui, Pavard, de Ligt, Cancelo – Kimmich (c), Goretzka – Gnabry, Musiala, Coman – Mane
Schalke: Schwolow – Brunner, van den Berg, Kaminski, Matriciani – Krauß, Kral – Karaman, Zalazar, Bülter – Terodde (c)

 

Vidste du, at…

Bayern kun en enkelt gang har smidt førstepladsen med tre runder tilbage? Det skete sidste gang i 1992/1993-sæsonen, hvor Werder Bremen blev mestre.

 

Dom:

Der kommer en masse nerve i opgøret, som ingen af de to mandskaber rigtig kan tillade sig at tabe. Men Bayern er Bayern, og vi tror på, at de vinder opgøret – dog ikke helt uden problemer ­– 3-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”