bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Dortmund – Gladbach: Ny målfest i Borussia-derbyet?

Optakt: Dortmund – Gladbach: Ny målfest i Borussia-derbyet?

Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder

Dortmund er i målhumør i øjeblikket, og det er et mandskab med masser af selvtillid, der lørdag aften tager imod Gladbach på Signal-Iduna-Park. En sejr er påkrævet for hjemmeholdet, der stadig puster Bayern i nakken.

 

Kampfakta

Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: See

 

Borussia Dortmund

 

Dortmund er skræmmende hjemme på Signal-Iduna-Park i øjeblikket, og det fik Jonas Wind og Wolfsburg at føle i weekenden.

6-0 vandt Dortmund, og de formåede for alvor at sende et signal til Bayern München om, at hvis de dummer sig igen, så er de klar. Det er i hvert fald det indtryk, man får af en sprudlende Dortmund-offensiv i øjeblikket.

De offensive profiler trådte i karakter mod Wolfsburg, hvor Jude Bellingham også blev dobbeltmålscorer i noget af en Dortmund-opvisning.

Men ikke desto mindre hjalp storsejren ikke på deres mesterskabschancer, da Bayern gjorde deres arbejde ude mod Werder Bremen. BVB er derfor stadig væk placeret på andenpladsen i Bundesligaen. Et enkelt point fra Bayern München med tre spillerunder tilbage.

Dortmund ved dog, når de går på banen lørdag aften, om Bayern har smidt point mod Schalke, og det kan tænde endnu mere op for kedlerne.

Læs også: Optakt: Bayern München – Schalke 04

Uagtet det resultat, så bør man forvente, at der er ild i øjnene på Dortmund-mandskabet, der ikke har tabt på hjemmebane siden tredje spillerunde, og som har vundet ti hjemmekampe i træk.

Edin Terzic behøver derfor næppe den store peptalk, men ikke desto mindre gjorde Gladbach ondt på Dortmund, da de krydsede klinger i Hinrunden.

Her vandt Gladbach nemlig i overlegen stil med 4-2, og det nederlag skal revancheres af BVB, hvis de vil holde tråd i Bayern i toppen.

Edin Terzic har ikke fået nogle nye skader i løbet af ugen, men til gengæld er Raphäel Guerreiro tilbage i fuld vigør, og flere medier forventer, at portugiseren starter inde lørdag aften. Det betyder, at Marius Wolf må tage plads på bænken, mens norske Julian Ryerson skal over på højre back.

Selvom Terzic ikke har fået nogle nye skader, så er Coulibaly, Duranville, Meunier, Morey og Bynoe-Gittens fortsat ukampdygtige, og de kommer ikke i kamp lørdag aften.

 

Gladbach

Det ligner en sæson, hvor Gladbach ender i midten af Bundesligaen uden rigtig at være i fare for nedrykning, mens de heller ikke for alvor har blandet sig i sub-toppen.

Gladbach er placeret på 10. pladsen med 39 point, hvor de har 11 point til nedrykning og ni point til europæisk fodbold.

Kontinuitet har for alvor været en mangelvare for Daniel Farkes mandskab, som i de seneste fem kampe har vundet to, tabt to og spillet en uafgjort. Senest slog Gladbach dog Bochum med 2-0.

Det var samtidig Gladbachs tiende sejr i sæsonen, hvoraf ni af dem er kommet på eget græs.

Gladbach har med andre ord har haft store problemer på udebane, og de er også Bundesligaens dårligste udehold. Det er således kun Hoffenheim, som Die Fohlen har formået at besejre på udebane i indeværende sæson.

Til gengæld slog Gladbach altså Dortmund i Hinrunden, mens man Rückrunden også har besejret Bayern München.

Gladbach-offensiven er dog særdeles svækket inden turen til Dortmund, da Alassane Plea har karantæne, mens Marchus Thuram stadig døjer med lyskeproblemer. Derudover er den 18-årige angriber Yvandro Borges Sanches også skadet, mens Elvedi er tvivlsom.

Die Fohlen går dermed ind til opgøret som kæmpe underdogs, og de har også kun fået 11 point i de sidste 20 møder med Die Gelbe Wand og BVB på hjemmebane.

 

Karantæner

Dortmund: Ingen
Gladbach: Plea

 

Bud på startopstillinger

Dortmund: Kobel – Ryerson, Süle, Hummels, Guerreiro – Can – Bellingham, Brandt – Malen, Adeyemi – Haller

Gladbach: Omlin – Lainer, Itakura, Elvedi, Bensebaini – Weigl, Koné – Hofmann, Neuhaus, Stindl – Ngoumou

 

Vidste du, at…

Dortmund er det mest scorende hold på tværs af top-5 ligaerne i Europa i 2023? BVB har scoret 48 mål, mens Manchester City, der er nummer to på listen, har scoret 45 mål.

 

Dom

BVB viste en vild energi og spillelyst mod Wolfsburg, og vi forventer faktisk noget i samme stil, selvom Edin Terzic og co. havde problemer med Gladbach i Hinrunden. Vi tror, at Dortmund buldrer videre på hjemmebane og vinder 3-1.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg