bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayer Leverkusen > Optakt: Bayer Leverkusen – Hamburger SV

Optakt: Bayer Leverkusen – Hamburger SV

Kun fem point skiller de to hold i tabellen efter Leverkusen er uden sejr i de seneste fire kampe.

Bayer Leverkusen

Die Werkself var på vej mod en afklapsning i sidste runde mod Augsburg, men det lykkedes dem på imponerende vis at vende 0-3 til 3-3 i løbet af kampens sidste halve time. Den gode stemning, det må have affødt, blev dog spoleret torsdag aften, hvor holdet leverede en på alle måder skuffende indsats, da de tabte med 2-0 i Villarreal.

Europa League ser dermed ud til at være forbi i denne omgang, og hvis Leverkusen gør sig forhåbninger om at skulle spille europæisk igen til næste sæson, kræver det snart en sejr I Bundesligaen

Inden kampen er de placeret på en ottendeplads med blot fem point op til fjerdepladsen. Holdet er uden sejr i de seneste fire kampe, men kan glæde sig over, at Roger Schmidt igen er tilbage på bænken efter sine tre dage i skammekrogen i kølvandet på skandalen mod Dortmund

Toprak er stadig ikke klar, og dermed bliver der genvalg til Papadopoulos, der som en af få Leverkusen-spillere leverede en stærk indsats i nederlaget mod Villarreal.

Midtbanen er stadig hårdt ramt af skader. Bender, Aranguiz og Kampl er alle ude, ligesom Hilbert også er det. Kramer måtte udgå i torsdagens Europa League kamp efter en mindre hjernerystelse, og han er tvivlsom. Det samme er Boenisch.

Hamburger SV:

Med sidste rundes 2-0 sejr mod Hertha Berlin er HSV oppe på 31 point og har inden denne runde syv point ned til stregen. Med andre ord er vi efterhånden derhenne, hvor det skal gå meget galt (også mere end det plejer), hvis HSV igen for alvor skal blive en del af nedrykningskampen.

En af årsagerne til at HSV har fået lidt afstand til stregen hedder Nicolai Müller. Den offensive spiller har taget sin tid om at finde den form, der gjorde ham landsholdsaktuel i Mainz, men med tre scoringer i de seneste to kampe er han godt på vej.

Labbadia får også brug for Müllers målfarlighed, hvis han skal forsøge at ændre på sin dårlige statistik mod Leverkusen. I ni opgør har han aldrig formået at besejre sin tidligere klub som træner. Fire uafgjorte og fem nederlag er det blevet til.

Til kampen må HSV undvære Spahic, der er ude med karantæne, mens Altintas er skadet. Hunt har døjet med småskavanker, men forventes at være med fra start.

Bud på startopstillinger

Leverkusen: Leno – Jedvaj, Toprak, Tah, Wendell – Frey, Calhanoglu – Bellarabi, Mehmedi – Kießling, Chicharito

Hamburger SV: Adler – G. Sakai, Djourou, Cleber, Ostrzolek – Ekdal, Holtby – N. Müller, Hunt, Ilicevic – Rudnevs

Vidste du, at…:

flere spillere har optrådt for begge klubber? Hos Leverkusen har både Tah og Calhanoglu en fortid i HSV, mens Adler fik sit gennembrud hos Leverkusen. Også træner Bruno Labbadia har tidligere stået i spidsen for die Werkself.

Dom:

Det hænger på ingen måder sammen for Leverkusen i øjeblikket. Deres genpres fungerer ikke ligeså optimalt, som det gjorde sidst år, og det kan skabe huller til HSV’s offensiv. Hjemmeholdet har mange skader, men bør alligevel påtage sig favoritrollen. 2-1 til Leverkusen.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?