bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

Optakt: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

Begge hold skal gerne have alle tre point i dette lokalopgør. Leverkusen for at holde fast i toppen, og Dortmund for at lægge pres på Bayern.

Bayer Leverkusen:
Die Werkself led en hård skæbne, da de tirsdag måtte tage til takke med uafgjort i Monaco efter en scoring dybt inde i overtiden. Det var anden gang i træk i Champions League, at Leverkusen smed en sejr væk, og det efterlader holdet med to point efter de første to runder.

I Bundesligaen er de kommet lidt bedre i gang, ikke mindst efter Chicharitos tilbagevenden. Den mexicanske angriber var med at hattrick med til at sikre et comeback og tre point mod Mainz i sidste runde. Efter fem runder har Roger Schmidts tropper samlet syv point sammen, og selvom det ikke er tilfredsstillende, er det trods alt et enkelt mere end på samme tidspunkt sidste år.

Roger Schmidt må i øvrigt lægge hovedet i blød for at finde frem til hans foretrukne 11. Bender og Toprak er fortsat tvivlsomme, og det kan skabe plads til Wendell og Dragovic. Længere fremme skal han beslutte sig for, om han vil satse på Vollands fart ved siden af Chicharito, eller om gode, gamle Kiessling er en større trussel med sit hovedspil.

Bellarabi, Yurchenko samt super-subben Pohjanpalo er alle ude med skader.

Borussia Dortmund:
Mens hjemmeholdet smed point i midtugen på et sent indkasseret mål, så var det den anden vej rundt for Dortmund. Schürrles hammer i slutminutterne var nemlig med til at sikre dem 2-2 mod Real Madrid i en underholdende kamp.

En kamp hvor Castro nok en gang satte en streg under, at han er i absolut topform, selvom Löw fredag igen valgte at forbigå den tekniskstærke midtbane spiller trods det faktum, at han i sæsonens første ni kampe har været direkte involveret i ni mål.

Kampen mod Real Madrid efterlod dog også en halvbitter smag. Bartra pådrog sig en skade allerede op til kampen, mens Schürrles knæ igen voldte problemer. begge er derfor med al sandsynlighed ude af lørdagens kamp. Det samme er Subotic, Reus, Bender og Durm.

Tuchel har roteret en hel del i sine kampe hidtil, og det vil derfor ikke overraske, hvis vi en ændring eller to i forhold til midtugens kamp. Pulisic presser på for en startplads, og så kan det måske blive til et lille hvil for Götze.

Karantæner:
Bayer Leverkusen: Ingen
Borussia Dortmund:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Bayer Leverkusen: Leno – Wendell, Tah, Dragovic, Henrichs – Kampl, Aranguiz – Brandt, Calhanoglu – Chicharito, Volland
Borussia Dortmund:
Bürki – Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer – Weigl – Pulisic, Castro, Guerreiro, Dembelé – Aubameyang

Vidste du, at…:
sidst de to hold mødtes endte det med en mindre skandale? Roger Schmidt blev sendt bort, men nægtede at forlade banen, og så måtte dommeren afbryde kampen i ni minutter inden Schmidt til sidst accepterede at sætte sig op på tilskuerpladserne.

Dom:
Leverkusen er på vej i spillemæssig form og kan volde Dortmund problemer. Især hvis Tuchel ikke formår at finde den rette balance i sin rotation. 1-1.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”