bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Bayern München – 1. FC. Köln

Optakt: FC Bayern München – 1. FC. Köln

Kan hjemmeholdet ryste Champions League nederlaget af sig, eller fortsætter Köln deres imponerende form?

FC Bayern München:
Münchens legendariske, årlige oktoberfest er i fuld gang, og der kommer med sikkerhed til at være fest på lægterne, når de sydtyske giganter lørdag eftermiddag byder FC. Köln op til dans. Om de Lederhosenklædte tilskuere får noget at juble af, kan kun tiden vise, men vanen tro har Bayern fået en perfekt sæsonstart.

Sæsonens første fem kampe er således alle vundet, de fører Bundesligaen og hjemme på Allianz Arena virker Bayern urørlige. Først blev Werder Bremen sendt tilbage til Nordtyskland med et smertefuldt 6-0-nederlag, og siden er det gået ud over Ingolstadt og Herta Berlin, som er blevet besejret henholdsvis 3-1 og 3-0.

Mens hjemmekampene har været en dans på roser for Carlo Ancelottis mandskab, har udekampene været mere problematiske. Schalke blev godt nok besejret 2-0, men det var først sent i kampen, at Stern des Südens satte trumf på, og i sidste spillerunde i Hamborg skulle Bayerns mange fans vente til det 88. minut, før Josua Kimmich scorede til slutresultatet, 1-0.

I onsdags gik den så ikke længere for de rødklædte, da de på udebane tabte med 1-0 til Atletico Madrid i Champions League. Formkurven peger således nedad for Bayern, men holdets enorme kvalitet kan ikke betvivles.

Frank Ribery er for tiden i et overdådigt spilhumør, og med legekammerater som Thomas Müller og Bundesligatopscorer Robert Lewandowski på den offensive del af banen, vil Die Bayern give alt for at revanchere det ærgerlige nederlag mod Atletico Madrid og komme tilbage på sporet.

1. FC Köln
Gedebukkene fra Köln har været denne sæsons hele store, positive overraskelse, og inden sjette spillerunde er Peter Stögers mandskab placeret på Bundesligaens tredjeplads og har med tre sejre og to uafgjorte endnu ikke tabt. Sæsonstarten er FC Kölns bedste i hele 39 år, og nu gælder det så Bayern München på udebane – kampen – som tysk presse allerede nu kalder for sæsonens højdepunkt. Det er Bundesligaens bedste forsvar mod det næstbedste, nummer et mod nummer tre, men er kampen virkelig så jævnbyrdig, som statistikken siger?

Måske ikke, men det er lang tid siden, at Köln har haft bedre forudsætninger for at drille Bayern i egen hule, end hvad tilfældet er netop nu.

Anthony Modeste er med fire Bundesligamål rækkens næstmest scorende spiller, og i holdets seneste kamp mod RB Leipzig, kom også angrebsmakker Osako på måltavlen. Nøglen til et godt resultat på lørdag ligger dog i defensiven. Det centrale forsvar med Mergim Mavraj og Dominique Heintz har toppræsteret i de første fem kampe og været medvirkende til, at målmand Timo Horn blot har indkasseret tre scoringer, og det kræver en stor kamp for Kölns defensive profiler, hvis man skal rejse hjem fra den bayerske hovedstad med point i bagagen.

Karantæner:
FC Bayern München: Ingen
1. FC Köln: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Bayern München:
Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Alaba – Kimmich, Thiago, Vidal – Müller, Lewandowski, Ribery
1. FC Köln: Horn – Risse, Sörensen, Mavraj, Heintz, Rausch – Höger, Lehmann, J. Hector – Osako, Modeste.

Vidste du at..:
hverken Jerome Boateng eller Robert Lewandowski har prøvet at tabe til FC. Köln?

Dom:
Bayern er opsatte på at revanchere nederlaget til Atletico Madrid og viser klassen, underholder publikum og vinder med et par mål eller tre.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union