bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – FC Augsburg

Optakt: RB Leipzig – FC Augsburg

RB Leipzig:
Die Roten Bullen har fået en forrygende sæsonstart og er efter fem kampe noteret for ni point, hvilket rækker til en flot syvendeplads. I midtugen var Ralph Hasenhüttls tropper en tur til Köln for at møde et hold, der ligeledes har imponeret stort i denne sæson. Leipzig kom tidligt i front efter en scoring fra Oliver Burke, men allerede i det 25. minut nettede værternes Yuya Osako til 1-1, som også blev kampens slutresultat.

Med det uafgjorte resultat er RB Leipzig ubesejrede efter de første fem spillerunder, og derfor kan oprykkerne nok næppe se sig fri for favoritværdigheden i fredagens dyst mod Augsburg. Selvom den pengestærke energidrikklub har store økonomiske muskler at spille med, har det alligevel for de fleste været en smule overraskende, at de har spillet så godt, som tilfældet har været.

En del af forklaringen på succesen findes i klubbens spillestil. Når Leipzig selv skal kreere kampene og dominere med bolden, er de ikke nær så sprudlende, som hvis de møder en modstander, der ønsker at have bolden og skabe kampen. I 2. Bundesligaen i sidste sæson havde østtyskerne ofte op mod 70 % af boldbesiddelsen, og det gavner ikke Ralph Hasenhüttls mandskab, som dermed ikke kan drage nytte af det aggressive og velkendte presspil, som de er så gode til.

Det er et Leipzig-hold uden de store skader, der skal forsøge at besejre Augsburg fredag aften. Lukas Klostermann er ude med en korsbåndsskade, og Ken Gipson har problemer med sin ankel, men ellers er samtlige Leipzig-spillere fit for fight. Hold især øje med Timo Werner, som hidtil har scoret tre gange i sæsonen, og så bliver det selvfølgelig også spændende, set med danske briller, at følge Yussuf Poulsens bestræbelser på at etablere sig i Bundesligaen.

FC Augsburg:
Der er op til denne sæson skiftet ud på trænerposten i FC Augsburg. Markus Weinzierls tog sydtyskerne til nye højder og europæisk fodbold, og det er nu op til arvtageren, Dirk Schuster at fortsætte Weinzierls glimrende arbejde.

Og indtil videre går det meget godt. Ikke meget er ændret, og Augsburg er stadig et hold, som de færreste Bundesliga-mandskaber har lyst til at møde. Sydtyskerne er nådesløse i nærkampene, direkte i spillet og så giver de aldrig op. Efter to nederlag i de første tre kampe har Die Függerstädter taget skeen over i den anden hånd. Først tilkæmpede de sig et vigtigt point på udebane mod Bayer Leverkusen, og siden besejrede Dirk Schuster i midtugen sin tidligere arbejdsgiver, Darmstadt. Det er således med selvtillid i bagagen, at FC Augsburg kommer til fredagskampen i det nørdøstlige Tyskland.

Alligevel får det ikke store armbevægelser frem hos sydtyskerne, sådan er deres stil nemlig ikke, og i stedet har træner Dirk Schuster op til kampen proklameret, at RB Leipzig er store favoritter og har store individuelle kvaliteter i offensiven. Træneren forsøger naturligvis at underspille Augsburgs rolle, men man skal omvendt ikke forvente sprudlende, offensivt spil fra gæsterne, som efter alt at dømme vil komme til opgøret med et defensivt udgangspunkt.

Dirk Schusters startopstillinger er ofte givet på forhånd, og eneste spørgsmålstegn har været, hvorvidt Jan Moravek eller Raul Bobadilla har været foretrukket i offensiven, men begge spillere sidder nu udenfor med skader. Det giver plads i truppen til Julian Günther-Schmidt, der normalt gør sig på U/23-holdet, men som altså nu får chancen på Bundesligamandskabet. Sidste sæsons Augsburg-topscorer, Alfred Finnbogason har i ugens løb haft muskelproblemer, men islændingen er klarmeldt til fredagens kamp.

Karantæner:
RB Leipzig: Ingen
FC Augsburg: Ingen

Bud på startopstillinger:
RB Leipzig:
Gulácsi – Halstenberg, Compper, Orban, Bernardo – Ilsanker, Demme, Sabitzer, Kaiser – Werner, Poulsen
FC Augsburg: Hitz – Stafylidis, Hinteregger, Gouweleeuw, Verhaegh – Baier, Kohr, Koo, Ji, Altintop – Finnbogason

Vidste du, at…:
kampen mellem RB Leipzieg og FC Augsburg er kontrasternes møde? Leipzig er med en gennemsnitsalder på 24,3 år Bundesligaens yngste mandskab, mens Augsburgs gennemsnitalder på 28 år er rækkens ældste.

Dom
RB Leipzig rider på en positiv bølge og sprudler af selvtillid, men FC Augsburg er en svær modstander og ved lige præcis, hvad det kræves at få succes i Bundesligaen. Det slutter med en pointdeling på Red Bull Arena Leipzig.

Foto: dierotenbullen.com