Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (5. runde) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (5. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (5. runde)

Det blev ikke en runde for de store nævneværdige danske præstationer i Bundesligaen, men det blev dog næsten til pladen fuld, hvad angår spilletid. Havde du travlt i weekenden, eller har du bare ikke lige fulgt med, så får du her serveret det spiselige overblik over de danske spillere i 1. og 2. Bundesliga.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Efter to kampe i træk hvor begge danskere i Gladbach havde spillet fuld tid, måtte Jannik Vestergaard lørdag tage til takke med at se næsten hele kampen fra bænken. Han blev først skiftet ind efter 84 minutter og havde derfor stort set ingen påvirkning på kampens forløb, men han formåede da alligevel at vinde to hovedstødsdueller i den tid, han var på banen.

Andreas Christensen derimod spillede hele kampen, som han har gjort det i alle Gladbachs kampe i denne sæson med undtagelse af kampen i første runde af DFB-Pokal mod SV Drochtersen. AC spillede den centrale position af de tre midterforsvarere, og det gjorde han ganske udmærket. Han kunne gå fra kampen med en pasningspræcision på 94 %, bedst af alle i kampen. Han vandt også alle tre hovedstødsdueller, han deltog i, samt den enkelte tackling han måtte lave.

Gladbach vandt kampen over Ingolstadt 2-0.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Köln fik søndag besøg af RB Leipzig, og med det fik vi muligheden for et danskeropgør mellem Frederik Sørensen i Köln og Yussuf Poulsen i Leipzig. Således skulle det dog ikke være før efter det 63. minut, hvor Poulsen blev skiftet ind.

De to hold spillede en meget jævnbyrdig kamp, der da også endte 1-1. Frederik Sørensen spillede igen hele kampen på Kölns højre back. Han bidrog med fire vundne hovedstødsdueller, tre tacklinger og fire bolderobringer. Alt i alt var det endnu en vellykket kamp for Sørensen, der dog kun formåede at vinde 57 % af de hovedstødsdueller, han deltog i. Det er ikke skræmmende godt, når man som Sørensen er 194 cm høj.

Köln har fortsat gang i en god start på sæsonen, men de har siden sidste runde måttet lade sig overhale af Dortmund, så de nu ligger på tredjepladsen i ligaen.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Mainz spillede lørdag mod Leverkusen i en kamp, der skulle vise sig at blive meget rig på mål. Til slut stod Leverkusen med en sejr på 3-2. Mainz kom ellers foran både 1-0 og 2-1, men de kunne ikke holde stand.

Jonas Lössl var igen at finde i målet hos Mainz, men det blev desværre ikke den bedste kamp for ham. Det siger lidt sig selv, at målmanden ikke kan være tilfreds, når ens hold har indkasseret tre mål, næsten upåagtet hvor godt man har stået. Lössl blev noteret for tre redninger, lige så mange som kollegaen hos Leverkusen, Bernd Leno.

Der tegner sig dog et mindre flatterende billede, når man kigger på statistikkerne for ligaen. Her har Mainz lukket 11 mål ind, hvilket er næstflest af alle hold. Statistikker fortæller selvfølgelig ikke det fulde billede, og Mainz ligger da også på en respektabel ottendeplads, men Lössl vil nok meget gerne sætte sit navn på et clean sheet snart.

Både Niki Zimling og Emil Berggreen er stadig skadede og var derfor ikke en del af kampen.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

I målet hos Ingolstadt var der endnu engang status quo, hvilket vil sige, at Örjan Nyland var at finde mellem stængerne, og at Martin Hansen måtte se kampen fra bænken.

Eftersom denne situation ikke er anderledes fra den, vi har set de sidste runder, vil vi ikke lægge mere fokus på dette. Vi vil blot fortsætte med at håbe på, at Martin Hansen kan gøre en prisværdig indsats på træningsbanen og måske komme i betragtning.

Emre Mor, Borussia Dortmund:

Der var positive nyheder at hente i Dortmund fredag aften, da de spillede mod Freiburg. Emre Mor var nemlig valgt til startopstillingen for Dortmund for første gang, siden han skiftede til klubben i sommers. Han havde sit udgangspunkt i Dortmunds højre side, men man så ham også vandre rundt og fra tid til anden befinde sig i venstre. Han var meget aktiv i den tid, han var på banen. Efter 64 minutter måtte han dog vige pladsen for Christian Pulisic, men inden da havde han bl.a. stået for tre skud, heraf et på overliggeren, fire succesfulde driblinger og to hjørnespark.

Han viste en sprudlende spilleglæde, der næsten partout resulterede i et løb mod mål eller en fremadgående aflevering, når han modtog bolden.

Dortmund vandt kampen 3-1, og Emre Mor formåede desværre ikke at være en aktiv del af nogle af målene, men det skal ikke tage noget fra hans startplads. Det er endnu et bevis på, at Tuchel har Mor i sine planer, selvom dansk-tyrkeren forinden denne sæson kun havde spillet 13 kampe i Alka Superligaen. Forhåbentlig er der langt flere startpladser i sigte for Emre Mor.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Som vi allerede har skrevet, så måtte Yussuf Poulsen for første gang i denne sæson af Bundesligaen starte kampen på bænken for Leipzig. Om det skyldes hans manglende mål eller lignende, skal vi ikke konkludere på, men det giver også næsten sig selv, at et hold med offensiv bredde som Leipzig fra tid til anden vil rotere i startopstillingen. Det led Poulsen under denne gang, men vi tillader os selvfølgelig at regne med, at det var en enlig svale.

Da Poulsen blev skiftet ind, var begge mål i kampen scoret, så han havde ingen indvirkning herpå. Reelt havde han ikke den store indvirkning på kampen, og han vil nok mest af alt glæde sig til at få en ny mulighed for at vise sig frem.

Noter fra 2. Bundesliga:

Vi skal selvfølgelig forbi 2. Bundesliga, inden vi kan lukke ned for denne rundes danskerstatus, som det sig hør og bør.

Vi starter i Hannover, hvor Uffe Bech residerer. For tiden spiller han dog ikke fodbold, fordi han stadig er i gang med genoptræning efter en skade, og derfor var han ikke en del af Hannovers 2-0 sejr over 1860 München.

Videre til mandagens kamp hvor Union Berlin tog imod St. Pauli. Union Berlin vandt kampen 2-0. Begge danskere i Union Berlin, Jakob Busk og Kristian Pedersen, spillede hele kampen på deres foretrukne pladser; henholdsvis som målmand og venstre back.

Jacob Rasmussen var endnu engang ikke med for St. Pauli. Han spillede dog 90 minutter for andetholdet, som han har gjort det i alle holdets kampe indtil videre.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi