bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – Bayer 04 Leverkusen: Bliver det endelig sæsonen som seriøs bejler?

Optakt – Bayer 04 Leverkusen: Bliver det endelig sæsonen som seriøs bejler?

Sidste sæson:
Nummer tre i Bundesligaen.

Samlet set havde Bayer Leverkusen en godkendt sidste sæson. Trods et par hårde perioder med mager pointhøst samt en skadesplaget trup i løbet af foråret lykkedes det at slutte på den Champions League adgangsgivende 3. Plads. Leverkusen sluttede sæsonen af på fantastisk vis med hele syv sejre i de sidste otte ligakampe med bl.a. sejre over de europæiske kandidater Schalke, Hertha, Wolfsburg samt en sejr i lokalderbyet imod 1. FC Köln.

Den flotte tredje plads skjuler en anelse det faktum, at Leverkusen sluttede hele 28 point efter mestrene fra Bayern München og 18 point efter Dortmund. Derudover leverede man et par flotte præstationer i Champions League samt Europa League, men det var ikke nok til at gå videre.

Transfers:
Backen Danny da Costa vender hjem til Die Werkself, hvor han fik hans spæde fodboldopdragelse. Han fik sin seniordebut som 17-årig i Europa League imod Atletico Madrid, men han nåede kun seks førsteholdsoptrædener, før han blev lånt ud til det daværende 2. Bundesligahold FC Ingolstadt. Efter to succesfulde sæsoner blev lejeaftalen vekslet til en fast aftale, men en stor del af sæsonen 14/15 blev desværre overskygget af et brud på underbenet, som holdt ham ude i adskillige måneder. Da Costa sad på bænken i første del af sidste sæson, inden han erobrede en fast plads i startopstillingen i foråret. Samlet blev det til 20 bundesligakampe med fire assists til følge. Med veteranen Roberto Hilbert ude grundet en operation står kampen om højre backen mellem netop da Costa og unge Tin Jedvaj, som spillede en stor del af sidste sæson på netop den position.

Den østrigske landsholdsspiller Julian Baumgartlinger kommer til fra Mainz, hvor han var en af deres bedste mænd i forrige sæson, der endte med at give Europa League deltagelse. Den 28-årige defensive midtbanespiller kommer til på en 4-årig aftale for en sum i omegnen af ca. €4 mio.

Den største tilføjelse kommer dog i form af rekordkøbet Kevin Volland. Det store talent har længe været regnet som et af Tysklands største, men det endelige gennembrud har ladet vente på sig trods 33 mål og 38 assists i hidtil 132 kampe. Det lover dog godt foreløbig, da Volland har set virkelig god i forberedelserne, hvor han har bidraget med flere mål og oplæg.

Derudover har Leverkusen hentet keeper Ramazan Özcan i Ingolstadt, som skal agere backup for førstevalget Bernd Leno samt angriberen Seung-Woo Ryu, som ligeledes er hentet i Ingolstadt. Levin Öztunali er vendt tilbage efter endt lejeophold hos Werder Bremen.

Efter en 2-årig lejeaftale hos Gladbach vendte Christoph Kramer tilbage sidste sommer til Leverkusen, hvor han spillede en solid men anonym sæson. Denne sommer er turen atter gået til Gladbach – denne gang på en permanent aftale, da Die Fohlen har købt Kramer fri for ca. 15 mio. Euro. Derudover har Sebastian Boenisch forladt klubben på en fri transfer.

Styrket/svækket:
Styrket

Denne sæson:
Det store spørgsmål som flere stiller sig er, om det dette virkelig kan være året, hvor Die Werkself spiller med fremme, hvor det er sjovt. Forventningerne er store fra fansene, som håber og tror på, det endelig kan blive året, hvor de vinder et trofæ eller to i kraft af, Bayern har fået ny træner, samt flere af spillerne muligvis er trætte efter sommerens strabadser ved EM og Copa America. Ligeledes har Dortmund skiftet massivt ud i truppen, så holdet lige skal sammenspilles, før det for alvor kommer til at rulle. Leverkusen har som tidligere nævnt ikke mistet alverdens kvalitet, hvor kun Christoph Kramer er den eneste markante afgang, men man er til gengæld godt dækket ind på hans position. Derudover har man boostet truppen med endnu mere kvalitet og bredde i form af Kevin Volland, Baumgartlinger, da Costa, en fin backup målmand til Bernd Leno i form af Ramazan Özcan og fået talentet Levin Öztunali tilbage.

Leverkusens store force ligger i deres hurtige og aggressive angreb, hvor deres omstillinger er særdeles giftige for ethvert hold, som taber bolden med et par mænd foran. Dog har Leverkusen også en kompetent bagkæde anført af Tah og Toprak, der faktisk var tredje bedst i sidste sæson med 38 mål lukket ind. I og med de er så relativ offensivt indstillede gør det naturligvis også Leverkusen sårbare over for modangreb. Såfremt Roger Schmidt vælger at stille op med Kampl og Aranguiz, er der ikke meget defensiv opbakning, da det er to spillere, som primært har sine forcer i det fremadrettede spil. Desuden skal Javier ”Chicharito” Hernandez ligeledes præstere på samme niveau, som han gjorde i hans flotte debutsæson, hvor han bidrog med hele 17 mål. Desværre må Leverkusen se bort fra mexicaneren i de første to runder, da han er ude med en håndskade.

Meget skal gå Leverkusens vej, hvis fansenes vilde drøm om et mesterskab skal gå i opfyldelse. Men formår Dortmund ikke at få spillerne integreret hurtig nok, må man forvente, de skal kæmpe væsentlig hårdere i denne sæson, hvis de skal genvinde deres sølvmedaljer. Det mest realistiske vil dog stadig være endnu en tredjeplads til Leverkusen, men hvor de er væsentlig tættere på de to store giganter end tilfældet var i sidste sæson.

Bud på placering:
2-4

Bud på idealopstilling:
4-4-2:

Leno; Jedvaj – Toprak – Tah – Wendell; Bellarabi – Aranguiz – Kampl – Julian Brandt; Volland – Chicharito

Hold øje med:
Julian Brandt – Leverkusen har et af Tysklands absolut største talenter til rådighed i form af Julian Brandt. Den 20-årige var direkte involveret i 11 mål i de sidste 9 kampe af forrige sæson, hvilket gav ham en plads i Joachim Löws bruttotrup til EM. Unge Brandt klarede sig dog ikke gennem nåleøjet, så sommeren har i stedet foregået i det brasilianske som en del af det succesfulde tyske OL-hold, der måtte se sig besejret i finalen imod hjemmebanefavoritterne fra Brasilien. Med Brandts sæsonafslutning og hans fantastiske form fra OL i mente, hvor han bidrog med syv assists, er der helt sikkert mere i vente fra stortalentet i denne sæson!

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Tilskuersnit for Bundesligaen
50+1 reglen og Bayer Leverkusen – Pandoras pilleglas?
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale