bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Bundesliga > Borussia Dortmund > Optakt: Augsburg – Dortmund

Optakt: Augsburg – Dortmund

Augsburg er efterhånden i nedrykningsfare og får det ikke let mod et Dortmund-hold, der tromler derudad…

Augsburg

Er det ved at være enden for Augsburg? Den lille klub, der i et par sæsoner har præsteret markant over evne i Bundesligaen er nu viklet ind i nedrykningskampen.

Vi skal fem kampe tilbage for at finde seneste sejr – 0-1 ude over bundproppen Hannover – og på eget græs har Augsburg kun vundet én i de sidste 10 forsøg. Defensiven er hullet – i seks af seneste syv kampe har man lukket mindst to mål ind – og man har sat point til mod andre nedrykningskandidater.

Meget kan ske endnu og der er mindst fem hold i spil til den ene direkte nedrykningsplads og relegations-pladsen, men Augsburg skal til at finde formen.

Augsburg har til dagens kamp stadig Callsen-Bracker siddende ude, men Jeffrey Gouweleeuw vender tilbage fra karantæne og ligner en mulighed i midterforsvaret.

Dortmund

Dortmund kom igennem Europa League-midtugen uden de store problemer mod Tottenham og er videre i turneringen med en monsterkamp mod Liverpool.

Ligaen har dog fortsat prioritet og man håber naturligvis på at Bayern, der fører med fem point, snubler. Det kan måske koste lidt på konditionen, at man har spillet i midtugen, men Tuchel har været god til at rotere i løbet af sæsonen, så det er ikke et udmattet BVB-hold, vi får at se.

Det ses også på Dortmunds form med fem Bundesliga-sejre i de seneste seks kampe og hele syv cleansheets i de sidste otte kampe i ligaregi.

Erik Durm ser ud til at starte på backpladsen, hvor Schmelzer får en pause, mens vi også kan få Nuri Sahin at se på midtbanen fremfor Gündogan.

Bud på opstillinger

Augsburg: Hitz – Verhaegh, Gouweleeuw, Klavan, Max – Baier – Kohr – Esswein, Koo, Caiuby – Finnbogason

Dortmund: Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, Durm – Weigl – Sahin/Gündogan, Kagawa – H. Mkhitaryan, Reus – Aubameyang

Vidste du, at…

Dortmund er det eneste hold, der ikke har tabt i 2016? Med 23 point af 27 mulige er BVB nummer ét i Rückrundetabellen.

Dom:

Augsburg skal bruge point, men får det svært mod et formstærkt Dortmund-hold, der holder tæt bag til. Vi skyder på 2-0 til de sortgule.

Relateret
You may also like
Optakt: Borussia Dortmund – FC Schalke 04
Optakt: Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach
Optakt: Bayer Leverkusen – RB Leipzig
Optakt: VfB Stuttgart – Borussia Dortmund