bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 4. spillerunde i 2. Bundesliga: Den synkende skude i Berlin
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin

Et lidt overraskende trekløver har lagt sig på de tre øverste pladser i 2. Bundesliga. Det var vel ikke decideret uventet, at HSV er en af de tre, men at Magdeburg og især Wehen er de to andre, havde de færreste vel set komme. Ligesom mange nok ikke havde gættet, at Schalke og Hertha Berlin ville indtage hhv. 13. og 18. pladsen efter tre runder. Velkommen til optakten til verdens bedste næstbedste liga.

SC Paderborn 07 – 1. FC Kaiserslautern – fredag kl. 18.30

Takket være to mål scoret efter omstillinger sikrede Paderborn sig sæsonens første sejr, og den blev endda hentet på en svær udebane i Düsseldorf. Florent Muslija og Sirlord Conteh stod for gæsternes mål.
K´lautern, der havde Terrence Boyd tilbage efter en skade, noterede sig ligeledes for sæsonens første tre point, da oprykkerne fra Elversberg blev sendt hjem med et 2-3 nederlag. Kevin Kraus scorede til 1-0 på et straffespark efter 21 minutter. Ragnar Ache, der afløste Boyd i 2. halvleg, udlignede med tyve minutter igen, og i det 79. minut scorede Jean Zimmer, hvad der skulle vise sig som sejrsmålet for de røde djævle. Mon ikke Dirk Schuster sover en anelse bedre efter den sejr? Jeg tror dog, at der er mere kvalitet i Paderborn.
Bulibolds tip: SC Paderborn 07 – 1. FC Kaiserslautern 3-1

Schalke 04 – Holstein Kiel – fredag kl. 18.30

Efter at have vundet generalprøven i pokalturneringen ude mod Braunschweig, var det et underligt tamt hold, Thomas Reis sendte på banen. Indsatsen bar præg af, at Schalke-spillerne havde undervurderet hjemmeholdet, som så snuppede alle tre point på et mål tidligt i første halvleg. Simon Terodde fik scoret midt i anden halvleg, men målet blev korrekt underkendt af VAR.
Kiel løb ind i et overraskende hjemmebanenederlag til et Magdeburg-hold, som åbenbart flyver højere end storkene. Marcels Rapps mandskab havde ellers kunne overtage førstepladsen med en sejr, men selvom to scoringer af Steven Skrzybski og Philipp Sander udlignede gæsternes tidlige føring, så bragte gæsterne sig foran med 3-2 midt i anden halvleg og lukkede kampen i overtiden med sin fjerde scoring.
Bulibolds tip: Schalke 04 – Holstein Kiel 4-1

Hansa Rostock – VFL Osnabrück – lørdag kl. 13.00

Så gik den ikke længere for Rostock, da ”Die Kogge”tabte hjemmekampen mod Hannover 96 med 2-1. Egentlig havde begge hold ved stillingen 1-1 accepteret pointdelingen, men da bolden kort før tid ramte Rostocks Nico Neidhart på armen, havde dommer Florian Exner intet andet valg end at fløjte for det straffespark, som gæsterne omsatte til sejrsmålet.
Osnabrück var tæt på at hente Nürnbergs 3-0-føring, da Christian Conteh reducerede to gange kort før slut. Det blev dog ved lige ved og næsten, så Osnabrück ligger fortsat i bunden med et enkelt point. Det gør de formentlig også efter kampen på Ostseestadion.
Bulibolds tip: Hansa Rostock – VFL Osnabrück 2-0

SV Elversberg – Fortuna Düsseldorf – lørdag kl. 13.00

Begge mandskaber skuffede senest. Elversberg kom flot tilbage på Frits Walther-Stadion og vendte 0-1 til 2-1 på mål af Manuel Feil og Semih Sahin, for blot at se hjemmeholdet snuppe alle tre point på to sene scoringer. Elversbergs træner Horst Steffen var efter kampen godt tilfreds med både indsats og spil, men efterlyste mere kynisme, så sådanne føringer resulterer i points. Wahid Faghir spillede de første 80 minutter for gæsterne.
Efter en skuffende første halvleg, hvor Düsseldorf var bagud med 0-1 mod Paderborn, spillede holdet en rigtig god anden halvleg. Jordy de Wijs udlignede da også efter en times spil, men gæsterne slog kontra umiddelbart efter og scorede, trods voldsomme Düsseldorf angreb i kampens afslutning, kampens sidste mål.
Bulibolds tip: SV Elversberg – Fortuna Düsseldorf 2-2

Hertha Berlin – Greuther Fürth – lørdag kl. 13.00

Den gamle dame er i live, men ligner en, der mindst trænger til at komme på alderdomshjem. Som ventet kunne berlinerne intet stille op imod et veloplagt HSV-mandskab, der sørgede for at lukke kampen, inden Hertha kom frem til nogle chancer, som for øvrigt blev brændt på det skammeligste. Pal Dardai forklarede bagefter, at Hertha har så mange nye spillere, at holdet nærmest skal genopfinde sig selv. Hertha Berlin stillede således op med tre mand på midtbanen, der aldrig har spillet pladserne før. Dardai håber stadig på forstærkninger, inden vinduet lukker, men der skal snart point på kontoen, hvis han selv skal nå at opleve det som træner.
Greuther Fürth har fortsat krammet på St Pauli. Godt blev det kun til et point efter nulløsningen i lørdags, men Fürth har i de seneste seks opgør mod hamburgerne vundet de fire og spillet to uafgjort.
Det bliver en snæver affære på det olympiske stadion, som Hertha vinder.
Bulibolds tip: Hertha Berlin – Greuther Fürth 2-1

Hannover 96 – HSV – lørdag kl. 20.30

Efter en yderst pauver start på sæsonen, og et højst overraskende pokal-exit, kunne Hannover træner Stefan Leitl endelig sætte tre point ind på kontoen efter den vigtige sejr i Rostock, hvor gæsternes Phil Neumann i den grad kom i fokus. Først scorede han et drømmemål, og siden sørgede han med et selvmål for, at kampen længe lignede en remis. Tre minutter før tid sikrede Cedric Teuchert dog Hannover sejren, da han udnyttede et straffespark.
HSV har ligaens hotteste angreb bestående af Bakery Jatta, Lazlo Benes og Robert Glatzel. Trioen sørgede – med et mål hver – for at sende en af de formodede oprykningskonkurrenter fra Berlin helt ned på sidstepladsen. HSV taber heller ikke denne kamp.
Bulibolds tip: Hannover 96 – HSV 2-2

Karlsruher Sport Club – Eintracht Braunschweig – søndag kl. 13.3

I udekampen mod oprykkerne Wehen var KSC overlegne på alle parametre, altså på nær målkontoen. I det 22. minut scorede hjemmeholdets sydkoreaner Hyun-Ju Lee det, der skulle vise sig som kampens eneste mål. KSC-træner Christian Eichner var da heller ikke en tilfreds mand efter kampen, hvor han beskyldte sit hold for at træffe de forkerte beslutninger i og omkring Wehens straffesparksfelt.
Braunschweig har i starten af sæsonen sammen med Hertha lignet ligaens dårligste hold, men Jens Härtels tropper leverede en flot trodsreaktion efter 1-3 nederlaget i pokalturneringen mod netop Schalke. Jens Kaufmann stod for kampens eneste scoring, da han bragte hjemmeholdet foran efter 21 minutter. I resten af kampen maste Schalke på, men indsatsen var i bedste fald halvhjertet, og Braunschweig kunne uden de store problemer holde gæsterne fra fadet. Braunschweigs Brian Behrendtmodtog sit andet gule kort i overtiden og må stå over i dette opgør.
Jeg tror, at KSC kommer tilbage på sporet.
Bulibolds tip: Karlsruher Sport Club – Eintracht Braunschweig 2-0

1. FC Nürnberg – Wehen Wiesbaden – søndag kl. 13.30

”Der Club” leverede en rigtig flot indsats i de første 85 minutter i udekampen mod Osnabrück. Det unge stjerneskud Can Uzun scorede første halvlegs eneste mål, og da først Lukas Schleimer og siden Benjamin Goller bragte Nürnberg foran 3-0, lignede det en sikker ude sejr. Hjemmeholdet scorede dog i både det 85. og 87. minut, og med små ti minutter overtid måtte gæsterne pludselig kæmpe hårdt for de tre point.
Wehen var som nævnt både dygtige og heldige, da de fulgte sejren op på Berlins Olympiske Stadion med en lige så flot gevinst hjemme mod KSC. Oprykkerne er dermed fortsat ubesejrede og indtager tredjepladsen i ligaen. Jeg tror dog, at de får det svært imod et ungt Nürnberg-mandskab.
Bulibolds tip: 1. FC Nürnberg – Wehen Wiesbaden 3-1

FC St Pauli – 1. FC Magdeburg – søndag kl. 13.30

St. Pauli var bedst i udekampen mod Fürth, men ”Die Kiezkicker” formåede igen ikke at udnytte deres chancer, så opgøret fes ud i en kedelig nullert.
Måske er Mikkel Kaufmann, der i sidste sæson gjorde det godt for KSC, svaret på hamburgernes scoringsproblemer. Han har ikke udsigt til spilletid hos Union, og St Pauli er angiveligt interesserede i at leje den målfarlige dansker.
Magdeburg har til gengæld ikke svært ved at ramme modstandernes netmasker. Hele fire gang slog ”Die Ossies” til på Holstein-Stadion. Luca Schuler og Jean Hugenot sørgede for en pausestilling på 0-2, og selv om Kiel fik udlignet i anden halvleg, så sørgede Luc Castaignos og Ahmet Arslan for, at 1. FC M kunne tage tre rare points med hjem. Jeg tror dog, at St Pauli vinder en snæver sejr.
Bulibolds tip: FC St Pauli – 1. FC Magdeburg 2-1

Topscorerlisten

Det er fortsat de to HSV-spillere Robert Glatzel og Laslo Bénes samt Hannovers Cedric Teuchert, der deles om førstepladsen med fire træffere hver. Lige bagefter ligger Branimir Hrgota fra Fürth og unge Can Uzun med hver tre mål.   

3. Liga

Hos de tredjebedste ser det ud til, at Løverne fra 1860 München mener det alvorligt i år. Holdet er i hvert fald kommet fra land med sejre i de to første opgør. De samme må man sige om nyoprykkerne fra Victoria Köln, der senest vandt en svær kamp i Saarbrücken. Forhåndsfavoritterne fra Dresden led et 0-1 nederlag i Sandhausen, der altså fulgte fint op på den overraskende sejr over Hannover i pokalturneringen.

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten

You may also like
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli
Højdepunkter St Pauli – HSV: Historiens vildeste selvmål?
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane