bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 5. runde i 2. Bundesliga: Kommer Schalke og Hertha i gang?
Schalke 04, maskot, Comebacks

HSV fortsætter marchen imod 1. Bundesliga tæt forfulgt af de to positive overraskelser Rostock og Kiel. Hertha fik sæsonens første sejr, mens Schalke dummede sig igen. Velkommen til optakten til femte runde af verdens bedste næstbedste liga.

Eintracht Braunschweig – FC St Pauli – fredag kl. 18.30

Braunschweig kom ned på jorden igen efter den flotte sejr over Schalke, da det blev til et 2-0-nederlag på det nye Wildparkstadion i Karlsruhe. Niedersachserne gjorde det ikke lettere for sig selv, da Jannis Nikolaou modtog det røde kort for en nødbremse. Det var klubbens tredje røde kort i kun fire kampe.
St Pauli må konstatere, at vejen mod 1. Bundesliga ikke er brolagt med nuller. ”Die Kiezkicker” måtte for tredje gang i træk gå fra banen med et 0-0 resultat. St Pauli var klart bedst i kampen mod Magdeburg, men var frygtelig ineffektive foran modstandernes mål, hvor gæsternes keeper også tog godt fra.
Danske Andreas Albers ramte undervejs ydersiden af trekantssammenføjningen med et hovedstød. Det unge trænertalent Fabian Hürzeler var efter kampen tilfreds med spillet, men problemet med at få scoret skal løses. Klubben må derfor nok arbejde på højtryk med at finde manden, der kan løse scoringskrisen, inden vinduet lukker den 1. september.
Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig – FC St Pauli 0-1

Fortuna Düsseldorf – Karlsruher Sport Club – fredag kl. 18.30

Rhinlænderne skulle ikke bruge lang, tid før opkomlingene fra Elversberg blev sat på plads. Allerede efter 15 minutter førte Düsseldorf med 2-0 på mål af Felix Klaus og Jordy de Wijs. Vincent Vermeijgjorde det til 3-0 lige inden pausen mens Christos Tzolis scorede to gange for Fortuna i anden halvleg. Düsseldorf fik dermed revancheret sig for hjemmebanenederlaget til Paderborn.
KSC vandt ligeledes i runde fire. Braunschweig, som med ti mand i den sidste time. Efter en jævnbyrdig start overtog KSC mere og mere af spillet og vandt fortjent på mål af Leon Jensen og Fabian Schleussener. KSC-træner Christian Eichner kunne dermed konstatere, at holdet leverede efter at have skuffet i udekampen mod Wehen.
Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – Karlsruher Sport Club 3-2

Wehen Wiesbaden – Schalke 04 – lørdag kl. 13.00

I de første af lørdagens tre kampe kommer vi til to mandskaber, der begge gik fra banen som tabere senest.
Wehen scorede først på Max Morlock-Stadion i Nürnberg, da Ivan Prtajin gjorde det til til 0-1 i det 55. minut. På det tidspunkt var der kun 20 spillere på banen, da hjemmeholdets Ahmet Gürleyen og gæsternes Hyun-Ju Lee begge modtog dommerens røde kort. Nürnberg slog dog til med to mål på otte minutter. I slutfasen modtog Wehens Martin Angha sit andet gule kort, og så kunne Nürnberg spadsere sejren i hus mod Wehens ni mand.
Man skulle tro, at Schalke træner Thomas Reis er udlært hos Kaos-Piloterne. I hvert fald sendte han ”Die Knappen” på banen med en harakiri-taktik, hvor der blev blæst til angreb uden at sikre sig bagude. Det udnyttede et snu Kiel-hold, hvor Benedikt Pichler og Shuto Machino scorede efter et kvarter i hver halvleg. Schalkes Ron Schallenberg blev vist ud for en nødbremse i slutningen af første halvleg. Nu står Reis og hans Schalke-mandskab overfor en svær kamp mod et godt organiseret Wehen hold.
Bulibolds tip: Wehen Wiesbaden – Schalke 04 1-2

Holstein Kiel – SC Paderborn 07 – lørdag kl. 13.00

Efter den flotte 2-0-sejr i Schalke er Kiel nu helt oppe at puste HSV i nakken. Storkene udnyttede flot, at Schalke nærmest gik på banen med hovedet under armen. Kampen udviklede sig, især efter hjemmeholdets udvisning, til en kamp, hvor kielerne var tættere på 3-0, end Schalke var på en reducering.
Paderborn gik fra en flot sejr i Düsseldorf til et skuffende nederlag hjemme mod K´lautern. Efter en første halvleg, hvor der stod Paderborn på det hele, scorede gæsterne pludselig efter to omstillinger i starten af anden halvleg. Florent Muslija fik reduceret med tyve minutter igen, men tættere kom hjemmeholdet ikke trods stort overtag i spil og chancer.
Bulibolds tip: Holstein Kiel – SC Paderborn 07 2-1

FC Magdeburg – Hertha Berlin – lørdag kl. 13.00

Gæsterne kan takke St Paulis ineffektivitet samt målmand Dominik Reimann for, at de fik et point med hjem fra Millerntor. Magdeburg var endda tæt på at stjæle alle tre point, da Atik og Schuler begge var tæt på mod slutningen af kampen.
Den gamle dame fra Berlin må have været en tur forbi botox-klinikken. I hvert fald præsenterede hun sig i en flottere udgave end længe set, da Fürth lagde vejen forbi hovedstaden. Haris Tabakovic blev kampens store spiller med to mål, mens Marten Winkler, Palko Dardai og Smail Prevljak stod for hver en scoring. Pal Dardai var naturligvis godt tilfreds med sine spillere, der inden kampen stod noteret for nul point og nul scoringer.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – Hertha Berlin 2-2

FC Kaiserslautern – 1. FC Nürnberg – lørdag kl. 20.30

Dirk Schusters røde djævle er gået fra den rene elendighed til en solid midterplacering på blot to kampe. Senest vandt pfalzerne en flot sejr ude over Paderborn. Ragner Ache og Marlon Ritter stod for gæsternes mål.
Nürnberg vandt ligeledes med 2-1 og tildelte dermed Wehen deres første 2. Bundesliga nederlag nogensinde. Jan Gyamerah udlignede for ”Der Club”, inden Tim Handwerker scorede sejrsmålet på straffe.
Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – 1. FC Nürnberg 2-2

VFL Osnabrück – SV Elversberg – søndag kl. 13.30

”Not gegen Elend” må være overskriften inden søndagens første kamp.
Osnabrücks David Gnase fik ellers udlignet Hansa 1-0 føring for blot at se hjemmeholdet score sejrsmålet på straffespark. Dermed har Osnabrück fortsat et sølle point efter fire kampe.
Elversberg har samme antal point og fik endda en 0-5-snitter i hjemmekampen mod Düsseldorf. Wahid Faghir fik første halvleg i en kamp, hvor Elversberg skuffede på alle parametre.
Bulibolds tip: VFL Osnabrück – SV Elversberg 2-1

Greuther Fürth – Hannover 96 – søndag kl. 13.30

De fleste nyder en tur til Berlin, men det var næppe tilfældet for Alexander Zorniger og hans Fürth-mandskab. Der stod Hertha på hele kampen, og Zorniger, der allerede skiftede to mand ud efter en god halv time, fik oveni øretæven på grønsværen to gule kort og må kigge på fra tribunen, når Hannover kommer forbi.
Hannover spillede en god kamp hjemme mod HSV. Efter en lige første halvleg lignede det en Hannover sejr, da gæsterne måtte bruge en nødbremse for at standse Tresoldi. Med en mand i undertal lykkedes det dog stadig HSV at score kampens eneste mål.
Bulibolds tip: Greuter Fürth – Hannover 96 2-2

HSV – Hansa Rostock – søndag kl. 13.30

Det HSV-mandskab, som træner Tim Walter sender på banen for tiden, virker som forvandlet i forhold til de tidligere sæsoners nærmest neurotiske hold. Det er som om, holdet pludselig har fået en ny rygrad og kan stille op imod hvad som helst. Således også i Hannover, hvor holdet ellers kom i undertal, da Guilherme Ramos fik direkte rødt for at standse en Hannover-spillers frie løb mod mål. I Robert Glatzel, Lazlo Benes og Bakery Jatta har klubben vel ligaens bedste angreb, og mod Hannover var det sidstnævnte, der slog til med 21. minutter tilbage på klokken. Derefter pressede Hannover på, men et dygtigt HSV-forsvar havde ikke de store problemer med at afværge, og dermed overtog klubben førstepladsen fra netop gæsterne i dette opgør.
Hansa havde mere bøvl med Osnabrück end ventet. ”Die Kogge” bragte sig foran efter en lille halv times spil, men gæsterne svarede igen og udlignede i første halvlegs overtid. I det 67. minut fik værterne tildelt et straffespark, som Kai Pröger i to forsøg udnyttede til at score sejrsmålet. I slutfasen var Osnabrück tætte på udligningen flere gange, men Hansa red stormen af og kunne midlertidigt indtage førstepladsen.
Bulibolds tip: HSV – Hansa Rostock 3-0

Topscorerlisten i 2. Bundesliga

Ingen af de tre spillere, der deler førstepladsen med hver fire mål, kom på tavlen i sidste weekend. Det betød naturligvis, at stillingen er uændret, om end at spillere fra næste geled kom en smule tættere på. Både Rostocks Juan Perea og K´lauterns Ragner Ache kom med deres mål op på tre træffere.

3. Liga

Så gik den ikke længere for 1860. Løverne løb ind i et klart nederlag ude mod stærke Sandhausen. Det udnyttede Dynamo Dresden, da holdet vandt med 2-0 ude mod BVB II og dermed overtog førstepladsen. Unterhaching slog Viktoria Köln og overtog dermed andenpladsen fra netop Köln. Unterhaching er ellers mest kendte for et par sæsoner i Bundesligaen omkring årtusindskiftet, hvor de som allerede nedrykkere slog Leverkusen med 2-0 i sidste runde og dermed fratog Leverkusens deres første mesterskab. Nedrykkerne fra forrige sæson Aue fik et enkelt point med hjem fra Lübeck og ligger nu som nummer tre.