bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 23. runde i 2. Bundesliga: Mikkel Kaufmann i kanonform
2. Bundesliga, højdepunkter

Med det uafgjorte resultat i topopgøret mellem Darmstadt og HSV, og da Heidenheim samtidig vandt i Bielefeld, så blev kampen om de to pladser, der udløser direkte oprykning, intensiveret.
Hvor topstriden består af fire eller måske fem klubber, så er der hele otte hold, der skal kæmpe om ikke at rykke ned. Fra Greuter Fürth på 11. pladsen er der således kun syv point ned til Sandhausen, der ligger nummer sjok. Og så sørgede Mikkel Kaufmann for tredje uge i træk for ”danskerdong”.
Velkommen til optakten til 23. spillerunde i verdens bedste næstbedste række.

FC Magdeburg – 1. FC Kaiserslautern – fredag kl. 18.30
Vigtigheden af Magdeburgs sejr i Hannover kan næsten ikke overvurderes. Baris Atik bragte gæsterne foran ti minutter inde i 2. halvleg, inden Luc Castaignos gjorde det til 2-0 blot seks minutter senere. Mellem de to scoringer modtog en Hannover-spiller sit andet gule kort. De 10.000 medrejsende Magdeburg-fans kunne trods et sent Hannover mål fejre en sejr, der aldrig rigtig kom i fare.
Også medoprykkerne fra Kaiserslautern vandt en sikker sejr, og de spillede ligeledes mod ti mand. Terrence Boyd bragte tidligt de røde djævle foran, og allerede i det 29. minut røg gæsternes Simon Asta ud efter to gule kort. Svenske Branimir Hrgota bragte balance i regnskabet i det 61. minut, hvorefter K´lautern afgjorde kampen med to hurtige mål. Magdeburg er tæt på at være inde i en stime og sikrer sig igen tre vigtige point i kampen mod nedrykning.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg-1. FC Kaiserslautern 3-1

SC Paderborn 07 – FC St Pauli – fredag kl. 18.30
Paderborn satte to vigtige point til, da klubben trods en føring på mål af Maximilian Rohr mål efter en halv times spil måtte se Kiels Fabian Reese udnytte et straffespark til slutresultatet 1-1. Resultatet betød, at Paderborn nu har fire point op til Heidenheim på 3. pladsen og endda kan mærke K´lauterns ånde i nakken.
Gæsterne fra Hamburg vandt en smal 1-0 sejr over Hansa på Jackson Irvines mål midt i første halvleg. ”Die Kiezkicker har nu vundet samtlige fem kampe i foråret. Men der her er den første store lakmusprøve for at se, om de måske kan komme til at spille en rolle i oprykningskampen. Jeg tror, at St. Pauli fortsætter stimen.
Bulibolds tip: SC Paderborn-FC St Pauli 0-1

Jahn Regensburg-Fortuna Düsseldorf – lørdag kl. 13.00
Det ser efterhånden rigtig sort ud for ”Die Jahnelf”, men de er dæleme heller ikke heldige. Det blev til et 0-1-nederlag i Karlsruhe, hvor man ellers havde overtaget, både hvad angår spil og chancer og således ramte de hjemmeholdets træværk tre gange. Cheftræner Selimbegovic er dog overbevist om, at hvis holdet leverer samme indstilling i de kommende kampe, så skal sejrene nok komme.
Düsseldorf fortsatte deres mønster med at vinde hjemme og tabe ude. Eintracht Braunschweig bød ikke på den helt store modstand i en kamp, som hjemmeholdet burde have lukket langt tidligere, end tilfældet var. Allerede efter 25 minutter førte Fortuna med 2-0 på mål af Dawid Kownacki og Christoph Klarers. På det tidspunkt havde Rouwen Hennings endda tilladt sig at brænde et straffespark. Hjemmeholdets Florian Kastenmeier scorede i det 61. minut, men da det var i eget net, gav målet gæsterne et svagt håb om at få noget med hjem, inden Jona Niemiec afgjorde kampen med sit mål til 3-1 i kampens døende minutter. Jeg tror, heldet tilsmiler hjemmeholdet i denne kamp.
Bulibolds tip: Jahn Regensburg-Fortuna Düsseldorf 2-0

SV Sandhausen-Holstein Kiel – lørdag kl. 13.00
Efter sejren i Bielefeld i forårets første kamp er det gået fra slemt til værre for Sandhausen. Senest blev det til et 0-1-nederlag i Nürnberg, i en kamp der ikke rigtig fortjente en vinder, men som Nürnberg afgjorde via en sen straffesparksscoring.
Gæsterne fra Kiel ligger side om side med St. Pauli midt i rækken, men har bare ikke rigtig hamburgernes moment lige nu, selvom et 1-1-resultat mod Paderborn bestemt ikke er dårligt. Mon ikke hjemmeholdet er mest motiverede til denne kamp?
Bulibolds tip: SV Sandhausen-Holstein Kiel 1-0

HSV-1. FC Nürnberg – lørdag kl. 13.00
Det så længe ud til, at ”Die Rothosen” skulle stikke af med alle tre point i topkampen ude mod Darmstadt, da tysk/ghaneseren, og den tidligere Dynamo Dresden spiller med det imponerende navn RansfordYeboah Königsdörffer, bragte HSV foran allerede i det 4. minut. Herefter koncentrerede hamburgerne sig om at forsvare sig og glemte at spille fremad, og så render man ofte ind i en udligning. Den kom med ni minutter tilbage.
Her skal HSV op imod Nürnberg, der som tidligere nævnt vandt en vital hjemmekamp mod Sandhausen, da Kwadwo Duah udnyttede et lidt tyndt dømt straffespark kort før tid. Med sejren har Nürnberg fem point ned til 16. pladsen og kan således spille lidt mere frit fremad. Med mindre HSV laver en ”HSV”, så rækker det dog ikke til at få point med hjem.
Bulibolds tip: HSV-1. FC Nürnberg 4-0

FC Heidenheim-Darmstadt 98 – lørdag kl. 20.30
Lørdagens sene kamp er samtidig 23. rundes absolutte topbrag, da nummer tre tager imod nummer et.
Heidenheim havde overraskende meget bøvl i Bielefeld, men kunne dog sætte tre point ind på kontoen, da indhopperen Stefan Schimmer scorede kampens eneste mål.
Darmstadt fik et meget vigtigt point, da Filip Stojilkovic udlignede HSV´s føring, og Darmstadt kan med en sejr i dette opgør udbygge afstanden ned til 3. pladsen til ni point, og de bliver i så fald næsten umulige at hente.
Her spiller ligaens bedste hjemmehold hjemme mod ligaens bedste udehold. Mon ikke det ender uafgjort?
Bulibolds tip: FC Heidenheim-Darmstadt 98 1-1

Eintracht Braunschweig-Arminia Bielefeld – søndag kl. 13.30
Fra et topopgør går vi direkte til en kamp mellem to hold, der kæmper hårdt for at forny billetten til 2. Bundesliga.
Braunschweig leverede en skuffende indsats i Düsseldorf, hvor man endda fik brug for både VAR og et selvmål for at komme på tavlen i et 1-3-nederlag, hvor Eintracht aldrig rigtig kom sig over Düsseldorfs chockstart.
Bielefeld spillede en godkendt kamp hjemme mod Heidenheim, hvor Arminia havde langt de fleste afslutninger. Gæsterne var bare én gang bedre til at udnytte deres chancer og kunne således tage alle point med hjem. Hjemmebanefordelen giver Braunschweig sejren.
Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig-Arminia Bielefeld 2-1

Hansa Rostock-Karlsruher Sport Club – søndag kl. 13.30
Med blot én sejr i forårssæsonen er Hansa Rostock nødt til at forholde sig til kampen om at undgå nedrykning. Senest kunne man ikke stille det store op på Millerntor og tabte fortjent med 1-0.
Her skal ”Die Koggen” op imod et KSC hold, der trak sig sejrrigt ud af danskermødet mod Regensburg. En kamp hvor den udlejede FC København angriber Mikkel Kaufmann scorede for tredje runde i træk. KSC har nu hentet syv point i de seneste tre kampe, hvilket placerer dem på 10. pladsen. De har otte point ned til stregen, og jeg tror på KSC.
Bulibolds tip: Hansa Rostock-Karlsruher Sport Club 0-2

Greuter Fürth-Hannover 96 – søndag kl. 13.30
Fürth kunne som forventet intet stille op på Fritz-Walther-Stadion i Kaiserslautern. Bayerne ligger dog stadig seks point på den gode side af 16. pladsen, og de kan se frem til en kamp mod et Hannover-hold, der er gået helt bag om dansen.
Èt sølle point er det blevet til for ”Die 96´er” i dette forår, hvilket har betydet, at holdet er gledet ned på en ligegyldig 9. plads. I hjemmekampen mod Magdeburg var det tydeligt, at gæsterne havde mest på spil. Hannover gjorde det så ikke lettere for sig selv, da Fabian Kunze modtog sit andet gule kort efter 55 minutter. Selv om Hannover fik reduceret med tyve minutter igen ved Louis Schaub, så vandt gæsterne en meget fortjent sejr.
Bulibolds tip: Greuter Fürth-Hannover 96 3-0

Topscorerlisten

Ud over, at K´lauterns Terrence Boyd nettede en enkelt gang og dermed er oppe på en delt 3. plads, så holdte de store kanoner sig en stille runde. Dermed føres listen fortsat af Tim Kleindienst med Robert Glatzel lige efter. Danske Mikkel Kaufmann er nu oppe på fem sæsontræffere.

3. Liga

Elversbergs sejrsstime stoppede i hjemmekampen mod Dynamo Dresden, hvor man ikke kom ud over et 1-1 resultat.
Wehens udtur fortsatte, da klubben tabte med 4-1 på Bremerbrücke i Osnabrück, der nu kun er fire point efter Wehen.
Elversberg bliver ikke hentet, men da Freiburg II, der indtager 2. pladsen, ikke må rykke op, tegner der sig et hundeslagsmål mellem Wehen, Osnabrück, Saarbrücken, Dynamo Dresden og Mannheim om anden og tredjepladsen.