bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/15 – Wolfsburg: Nicklas Bendtner scorer kasser

Optakt 2014/15 – Wolfsburg: Nicklas Bendtner scorer kasser

Føljetonen om vores optakt til Bundesligaen 2014/15 fortsætter her med ambitiøse Wolfsburg og det helt store samtaleemne, Nicklas Bendtner…

Sidste sæson

Nr. 5.

Wolfsburg havde en sløv start på sæsonen og det endte med at koste dem Champions League-deltagelsen, som kun var ét enkelt point væk, til trods for at man var rigtig stærk i foråret og var ubesejrede i sæsonens fem sidste kampe.

Med 50 indkasserede mål var man det hold i top 6, der havde den dårligste defensiv, og det var helt sikkert medvirkende til, at det ikke blev til mere end Europa League for de ambitiøse folk i Wolfsburg.

Transfers

Wolfsburg har brugt det meste af sommeren på at lande en forstærkning til angrebet og sportschef Klaus Allofs har lovet en dynamittransfer. Madzukic, Lukaku og Fernando Torres har været blandt de navne, der kørte på rygtemøllen, men i sidste ende stod man med en arbejdsløs dansker: Nicklas Bendtner, der skal tage kampen op med Olic og Bas Dost i énmandsangrebet.

Det er dog ikke den eneste spændende transfer, Wolfsburg har foretaget denne sommer. Ind er også kommet den mangeårige Werder Bremen-mand, Aaron Hunt, til den offensive midt og Eintracht Frankfurts dygtige højreback Sebastian Jung mens Josuha Guilavogui (Atl. Madrid) skal bevise sit værd som makker til Luiz Gustavo.

Man har ikke mistet nogle nævneværdige spillere og står derfor med en stærkere trup end sidste år.

Styrket/svækket

Styrket.

Denne sæson

Med Nicklas Bendtners skifte til Wolfsburg vil der være mange danske øjne på klubben, og hvad kan vi så forvente? Med Hecking på trænerposten og Allofs som sportsdirektør har klubben rykket sig markant efter bølgedalen man havnede i ovenpå mesterskabet i 2008. Truppen hører til blandt de stærkeste i ligaen både offensivt, med folk som Kevin de Bruyne, Ivan Perisic, Maxi Arnold, og defensivt, med navne som Luiz Gustavo, Ricardo Rodriguez, Naldo, Benaglio og de to tyske håb Sebastian Jung og Robin Knoche.

Det er derfor bestemt tænkeligt, at Wolfsburg forbedrer sidste sæsons femteplads og sætter et angreb ind på Champions League-kvalifikationen – måske det endda kan blive til en top 3-placering.

Fokus er på at forløse holdets potentiale i Bundesligaen og spørgsmålet er så, hvordan man vil tackle deltagelsen i Europa League-gruppespillet. Med de nye tilgange er truppen temmelig bred, men der er stadig et kvalitetsdyk fra de 11 startere og til bænken, og skal Wolfsburg indfri håbet om CL-deltagelse skal Europa League ikke tage for meget opmærksomhed.

Bud på placering

Nr. 3-5

Bud på idealopstilling

Benaglio – Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez – Gustavo, Malanda/Guilavogui – Vierinha, Arnold, de Bruyne – Olic/Bendtner

Hold øje med

Nicklas Bendtner.

Bendtner har gjort, som vi ofte har agiteret for, at flere danske angribere gør: prøver lykken i Bundesligaen. Og vi mener, at det er en god idé og et rigtig godt fit i Wolfsburg. I Ricardo Rodriguez har man én af ligaens allerbedste venstrebacks og en indlægsassistkonge uden lige og i det offensive trekløver Vierinha-Arnold-de Bruyne er der tilpas meget fart og kreativitet. Med andre ord: Bendtner skal nok blive sat rigtig godt op. Og så er træner Hecking altså også en mand, der kan få sat skik på sine spillere.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!