bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/15 – Bayer Leverkusen: Ny start

Optakt 2014/15 – Bayer Leverkusen: Ny start

I vores optakt til Bundesligaen 2014/15 er vi nu nået til Bayer Leverkusen, der har fået ny træner – Red Bull Salzburgs succesmand, Roger Schmidt – og stiler mod mere Champions League…

Sidste Sæson

Nummer 4.

Der var noget Dr. Jekyll og Mr. Hyde over Leverkusen i sidste sæson. I efteråret imponerede de stort, og sloges med Dortmund om andenpladsen, men efter vinterpausen gik de i opløsning. Et pokalnederlag til Kaiserslautern fra 2. Bundesliga blev starten på en elendig periode, der strakte sig helt frem til april.

I 12 kampe blev det kun til én sejr, og undervejs røg de ud af Champions League og top 4 i Bundesligaen. De dårlige resultater endte med at koste Sami Hyppiä jobbet.

Under finnens erstatning, Sascha Lewandowski genfandt Leverkusen dog formen, og i sæsonens fem sidste kampe, blev det til fire sejre og en enkelt pointdeling. Dermed sikrede de rødblusede sig akkurat den Champions League-givende fjerdeplads foran Wolfsburg.

Transfers

Sommerens største nyhed er skiftet på trænerposten, hvor Roger Schmidt – der i sidste sæson havde stor succes i Red Bull Salzburg – er ny mand. Den 47-årige tysker har lovet offensiv og attraktiv fodbold til Leverkusen-fansene, og har i sæsonoptakten forsøgt sig med en fleksibel 4-2-2-2.

Sidste sommer huggede Leverkusen en af Hamburger SV’s allerstørste profiler, Son Heung-Min, og endnu en gang har de været på rov hos nordtyskerne. Den ombejlede kreatør, Hakan Calhanoglu er kommet til klubben for små €15 millioner – og det til trods for konkurrence fra Bayern München!

Tyrkeren er ikke den eneste offensive forstærkning. Hos Nürnberg har Leverkusen hentet Josip Drmic, der i sidste sæson scorede hele 16 gange for nedrykkerne. Defensiven er blevet polstret med den 21-årige brasilianske back, Wendell samt Tin Jedvaj og Kyriakos Papadopulous, der er lejet i henholdsvis Roma og Schalke 04.

Endeligt er den unge midtbanespiller, Vladlen Yurchenko købt i Shakhtar Donetsk og den rutinerede målmand, Dario Kresic hentet på en fri transfer i Mainz. Ingen af dem har dog udsigt til regelmæssige spilletid.

Den modsatte vej er Jens Hegeler (Hertha Berlin), Junior Fernándes (Dinamo Zagreb), Danny da Costa (Ingolstadt), Konstantinos Stafylidis (Fulham, leje) og Arkadiusz Milik (Ajax, leje), Eren Derdiyok (endt lejeophold) og Andrés Palop (karrierestop) røget. Mest bemærkelsesværdige er dog salgene af Emre Can og Sidney Sam, der er skiftet til henholdsvis Liverpool og Schalke 04. 

Styrket/svækket 

Styrket 

Denne sæson

I løbet af sæsonens fire første kampe møder Leverkusen både Dortmund og Wolfsburg, og her får vi en indikation af hvordan sæsonen ender. Det er nemlig et par af holdene, som de kommer til at kæmpe med om top 4-placeringerne.

Sidney Sam og Emre Can vil blive savnet, men Roger Schmidt har materialet til, at det ikke bør blive udslagsgivende på den lange bane. Med Josip Drmic og Hakan Calhanoglus ankomst er offensiven velsagtens endnu stærkere end i sidste sæson, og, at Lars Bender stadig er i klubben er en større gevinst end Emre Cans farvel er et tab.

Det bliver interessant at se hvor hurtigt Schmidt lykkes med at få implementeret sine idéer, for der bør ikke være tvivl om, at truppens potentiale er stort. Med spillestilsændring, en flok nye ansigter og mange unge spillere er en ujævn sæsonstart dog ikke utænkelig, men med  Calhanoglu, Son Heung-Min, Drmic, Brandt, Wendell, Jedvaj, Papadopulos og Leno, der alle er 22 år eller yngre, ser fremtiden lys ud.

Et område, hvor kvaliteten ikke matcher resten af truppens er på backerne, hvor Sebastian Boenisch og Giulio Donati startede i den sidste testkamp mod Southampton. Det kan meget vel vise sig at blive et sårbart område for Leverkusen.

Bud på placering

Nummer 3-5

Bud på idealopstilling

Leno – Donati, Spahic, Toprak, Boenisch – Bender, Castro – Calhanoglu, Son Heung-Min – Kiessling, Drmic. 

Hold øje med 

Hakan Calhanoglu

Den 20-årige offensivspiller var et af meget få lyspunkter i HSV sidste sæson. 11 mål og fire oplæg noterede han sig for, og i Leverkusen kan han fortsætte udviklingen. Han er giftig i mellemrummet mellem modstanderens forsvar og midtbane, hvor han enten kan sætte sine medspillere op eller forsøge sig fra distancen med sit stærke højreben.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”