bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/15 – HSV: Dinosauren lever igen

Optakt 2014/15 – HSV: Dinosauren lever igen

Vores optakt til Bundesligaen 2014/15 er nu nået til Hamburger SV, der akkurat overlevede sidste sæson, men som stiler højere i år. 

Sidste sæson

Nr. 16.

Hvor skal vi næsten starte? Efter en opmuntrende sæson året forinden, gik alt galt i den nordtyske klub. Hverken Fink og van Marvijk kunne redde skuden, og man ved det står grelt til, når Magath pludselig nævnes som en seriøs kandidat til trænerposten.

I sidste ende valgte klubben at satse på Mirko Slomka, og den tidligere Hannover og Schalke træner fik med nød og næppe sikret, at uret, der beviser at HSV fortsat er eneste klub, der har spillet i Bundesligaen i samtlige sæsoner, stadig tikker på Imtech Arena.

Vi spåede inden sæsonen en stor rolle til van der Vart, men hollænderen ramte – akkurat ligesom alle andre spillere – aldrig niveau. Eneste undtagelse var lejesvenden Lasogga ligesom Calhanoglu også viste prøver på sit talent med en række spektakulære og vigtige scoringer.

Lasogga var også manden med den afgørende scoring i Relegationskampen mod Greuther Fürth. I øvrigt den eneste kamp hvor Slomka fik point på udebane.

Ellers var mest positive nyhed, at der udenfor banen ser ud til at være et spændende og mere holdbart projekt i gang med HSV plus (Læs mere detlajeret gennemgag af det her)

Transfers

HSV har trods elendig økonomi alligevel været ganske aktive på transfermarkedet. Talismanen fra sidste sæson, Lasogga  er fornuftigt nok hentet permanent til klubben fra Hertha Berlin, ligesom det lykkes at få fingrene i Nicolai Müller fra Mainz, der på et tidspunkt var inde omkring det tyske landshold.

Derudover er Behrami kommet til fra Napoli, ligesom man har hentet Matthias Ostrzolek til at dække pladsen som venstre back efter Aogo vekslede sin lejekontrakt med Schalke til en permanent en af slagsen. Endelig er Djourou og Rudnevs  også ”nye”spillere i den blå-hvide dragt.

I alt har Bundesligaens dinosaur brugt 23 millioner euro, og nogle af de penge er blandt andet  finansieret af slaget af Calhanoglu, der er røget til Leverkusen,. Derudover er Mancienne, Thomas Rincon og Robert Tesche alle er sendt videre efter de aldrig for alvor slog til i klubben.

Styrket/svækket

Styrket.

Denne sæson

Det er virkeligt svært at spå om, hvad vi kan forvente fra HSV’s side i år. Skimmes truppen igennem spiller for spiller ser det ganske fornuftigt ud, men der er fortsat så meget uro udenfor, at det ikke vil overraske, hvis HSV igen ender i nedrykningskampen.

På plussiden tæller det, at man har formået at skille sig af med en række marginalspillere og i stedet har købt ganske fornuftigt ind. Müller kan dække samtlige pladser i det offensive, og så er det heller ikke helt uvæsentligt, at Rudnevs er tilbage fra sit lejeophold i Hannover. Letten er måske ikke den udprægede målscorer, men det var tydeligt, at HSV manglede alternativer i sidste sæson, da Lasogga løb ind i en skade, og han kan sagtens få en vigtig rolle sidst på sæsonen.

Efter overlevelsen valgte klubben at gøre Slomkas kontrakt permanent, og den 46 år gamle tysker ligner på den korte bane også en fin løsning. Han er omtrent ligeså god til at bygge et fort på hjemmebane, som han er dårlig til at vinde på fremmed græs, men så længe point antallet rækker til en midterplacering, så lever HSV også med det i en sæson eller to.

Skal HSV for alvor rykke op i tabellen kræver det ikke mindst, at van der Vaart viser en anden side af sig selv end sidste år, og så skal der styr på defensiven. Klubben indkasserede sidste år 75 mål – flest af samtlige hold, og det skal selvsagt forbedres. I det henseende er købet af Ostrzolek ganske glimrende. Den 24-årige venstre back har leveret godt for Augsburg de sidste par sæsoner, og der er en anderledes konsekvens over hans spil, modsat eksempelvis en mere flyvsk Djourou. Desuden åbner det op for muligheden for at rykke Marcel Jansen en tak længere frem på banen.

Bud på placering

Nr. 12-16

Bud på idealopstilling

Adler – Diekmeier, Djourou, Westermann, Ostrzolek – Badelj, Behrami, van der Vaart – Müller, Jansen – Lasogga

Hold øje med

Nicolai Müller.

Han indledte sidste sæson for Mainz i absolut storform, og selvom niveauet dalede en anelse på den anden side af jul, så giver han HSV-offensiven et nyt aspekt. Spørgsmålet er, hvilken position han primært kommer til at spille, og ikke mindst hvordan han finder ind i samarbejdet med van der Vaart og Lasogga. Kan blive ligeså stor gevinst for Hamburg, som han er et tab for Mainz.

You may also like
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt
Optakt: Hertha BSC – Bayern München: Målrigt opgør i vente i Berlin
Hoffenheim, Borussia Dortmund, optakt, Højdepunkter
Optakt: TSG Hoffenheim – Borussia Dortmund
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok
Optakt: HSV – St. Pauli: Oprykningsderby mellem pokalhelte
Optakt, Borussia Dortmund, Gelbe Wand, Den gule mur
Optakt: Borussia Dortmund – SC Freiburg