bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/15 – Werder Bremen: Dutt er nøglen til overlevelse

Optakt 2014/15 – Werder Bremen: Dutt er nøglen til overlevelse

Bundesligaen nærmer sig sæsonstart, og du kan her blive klædt på med bulibolds optakt til Bundesligaen 2014/15. Her kigger vi på Werder Bremen.

Sidste sæson:

12.

Werder Bremen var takket være en god start aldrig for alvor i nedrykningsfare, og det var i sig selv ganske imponerende, da truppen på papiret var blandt de allerdårligste, men Robin Dutt formåede – akkurat som vi spåede i vores sæsonoptakt fra sidste år – at få meget ud af lidt.

I sæsonen 2013/2014 nåede den nordtyske klub aldrig længere ned end en 14. plads i tabellen.

Die Klassenerhalt blev først og fremmest sikret ved at vinde kampene mod deres direkte modstander. I de fire derbys mod Hannover og HSV blev det således til fire sejre. Så gjorde det alligevel mindre, at de måtte indkassere et smerteligt 0-7 nederlag hjemme på Weser mod Bayern München undervejs i sæsonen.

Et af de store problemer i sidste sæson for Bremen var deres mange indkasserede mål i begyndelsen af kampen og umiddelbart efter pausen. Knap halvdelen af de 66 indkasserede scoringer faldt således inden for de første 15 minutter af begge halvlege.

Transfers:

Længe var der stille på ledelsesgangen, og i begyndelsen var mest nævneværdige nyankomst faktisk en greenkeeper, der blev hentet til fra Hoffenheim. Siden hen fandt man dog Finn Bartels i St. Pauli ligesom Santiago Garcia, der var lejet ud til klubben i sidste sæson, er kommet til på en permanent kontrakt.

Ind er også kommet defensivmanden Alejandro Galvez fra spanske Rayo Vallecano, og så har man hentet den lovende Raif Husic fra Bayern Münchens ungdomsafdeling.

Han kommer til at skulle tage kampen op med Raphael Wolf, efter Sebastian Mielitz noget overraskende er skiftet til Freiburg.

Klubben har også sagt farvel til angriberen Nicklas Füllkrug, der aldrig slog igennem, ligesom den defensive midt Aleksandar Ignjovski er draget videre mod Frankfurt.

Til sidst må vi ikke glemme den mest markante svækkelse af truppe i dette transfervindue. Aaron Hunt, der har været i klubben siden 2001, sagde farvel og tak med en flot sæson, da han valgte at skrive under på en kontrakt med Wolfsburg.

Styrket/svækket:

En smule svækket

Denne sæson:

Det er egentlig meget sympatisk, det Werder Bremen har gang i. Klubben fattes penge, og det har givet sportsdirektør Thomas Eichin svære betingelser på transfermarkedet op til denne sæson. I alt er der kun brugt 1,6 millioner euro, men det har til gengæld åbnet op for, at nogle af klubbens egne talenter kan se frem til mere spilletid.

Her tænkes der især på det unge angribertalent Davie Selke, hvis navn de fleste måske vil nikke genkendende til, efter han blev topscorer ved U19 EM. Han skal kæmpe mod de mere etablerede Franco Di Santo, Elia og Nils Petersen om spilletiden i front, men han kommer uden tvivl til at få sine chancer. Allerede i første runde af pokalen var der spilletid til angriberen, der takkede for tilliden ved at score en enkelt gang, da Werder med nød og næppe spillede sig videre efter forlænget spilletid. I øvrigt første gang i fire år, at de kvalificerede sig til anden runden i pokalen.

Robin Dutt bliver dog igen nøglen til succes for de grøn og hvidklædte. Han skal forsøge at gentage bedriften med at vinde kampene mod de direkte konkurrenter, og så skal der også lukkes bedre af bagude.

Ellers er spørgsmålet selvfølgelig, hvordan klubben får sig dækket ind efter tabet af Aaron Hunt. Den 27-årige offensive midt var om nogen omdrejningspunktet på Werder Bremen-mandskabet sidste år, og i den nuværende trup er det svært at få øje på hans direkte afløser. Bedste bud er Junuzovic, der formentlig rykkes ind på en mere central position bag de to angribere. 

Bud på placering:

12-16.

Bud på idealopstilling:

Wolf – Fritz, Lukimya, Caldirola, Garcia – Galvez, Hajrovic, Makiadi, Junuzovic – Elia, Di Santo

Hold øje med:

Zlatko Junuzovic

Med Hunts afgang hviler meget ansvar på den 26-årige østriger, der i glimt i sidste sæson viste sin tekniske kunnen. Han skal sætte spillet op til de to front løbere, og så skal han også gerne selv forbedre sin måltotal fra sidste år, hvor det blot blev til to scoringer.

 

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!